Skip to Content

Schooltas meiden – een rugtas voor de basisschool

Zojuist ontving ik van de school van dochterlief de klassenindeling voor volgend schooljaar. Ja de tijd vliegt voorbij en bij een nieuw schooljaar horen dan ook nieuwe schoolspullen. Waar ik dacht (hoopte) dat dochterlief jaren met haar broodtrommels en drinkbekers, naamstickers en schooltassen zou doen. Valt dat in de werkelijkheid eigenlijk wel tegen. Want de kreten als “dat vind ik niet meer leuk mama” of “mama eigenlijk is deze een beetje kapot he! ” of “mama het zit niet meer lekker” vliegen om mijn oren. En niet dat ze verwend is. Maar met sommige dingen ben ik het wel met haar eens. De naamstickers hebben we al nieuw, de broodtrommels moet ze gewoon echt nog een jaar mee doen en er zijn zoveel nieuwe gave schooltassen voor meiden dat ze haar oude rugtas weg mag geven aan een ander kindje. 

Schooltassen voor meiden

Ja die Paw Patrol rugzak zit natuurlijk onder de glittertattoos en wat ik zelf 1 groot nadeel van deze tas vind is dat er maar 1 vak inzit. En dat betekent dat alle takjes, blaadjes, bloemetjes etcetera die dochter vindt op het schoolplein, in het grote vak komen, samen met haar reservekleding. Nu kan ik die reservekleding in een plastic tas doen, maar zelfs dan vinden al die kleine friemeldingetjes op de een of andere manier hun weg naar de kleding.

gave schooltassen voor meiden
gave schooltassen voor meiden

Een ander groot nadeel van haar huidige tas vind ik dat er net geen A4 blaadje in past. Waardoor haar prachtige knutselwerkjes altijd wat gefromfraaid thuis komen. Of gewoon slordig door vieren opgevouwen. Dit doet ze overigens zelf hoor, want de knutselwerkjes die ze gezamenlijk met de klas maken worden altijd keurig opgerold door de meester!

Waar moet je op letten bij een schooltas voor kinderen?

Na de Blogger By Nature dag zat er een gave toiletas in van De Kunstboer. Van hun mocht ik een nieuwe schooltas uitzoeken en dochterlief koos uit de vele soorten de grote rugzak met all-over Pegasus uit. Ja ik zeg vele soorten want de collectie schooltassen van De Kunstboer is zeer uitgebreid en er zijn ongelooflijk veel leuke tassen. Het was dan ook best lastig om een goede schooltas uit te zoeken. Daarbij moet je ook letten op meerdere dingen!

soorten rugzakken
De Kunstboer

Tip 1: Zorg voor extra vakken in je schooltassen

De meeste rugtassen hebben gelukkig wel extra vakken. Maar lang niet alle schooltassen hebben dat. En het is echt zoveel handiger! Je kan er makkelijker wat kleine spullen in kwijt of zoals een verzamelend kind komt dat mooi in een apart vakje wat je daar samen voor kunt afspreken. De Pegasus rugtas is 40 x 35 x 17 cm en heeft een binnenvakje met rits, voorvak met rits en anti-inregen-afdakje.

Tip 2: Zorg dat de rugtas groot genoeg is voor het doel

Er zijn grote rugzakken, maar ook kleine schooltassen voor meisjes. Gaat je kind naar de kinderopvang/gastouder/creche/peuterspeelzaal. Dan is een heen-en-weer schriftje en wat reservekleding waarschijnlijk het enigste wat mee moet. Maar zodra je kind naar school gaat komen daar fruit en broodtrommels bij en 1 of 2 drinkbekers. Vaak in het begin nog extra reservekleding en af en toe ook nog van die leuke vriendenboekjes. Een tas vol dus!

Deze twee schatjes zijn daar dan waarschijnlijk net weer te klein voor! Squarebag Bambi is 25 x 25 x 10   en heeft een klein binnenvakje met rits. En Rugzakje Birdie is 24 x 24 x 10 en heeft een binnenvakje met rits

Tip 3: Zorg dat er lussen aan zitten om de tas op te kunnen hangen

De kinderen moeten hun tas en jas aan een haakje hangen. Zorg dus dat er een goede lus aanzit die stevig is vastgezet!

soorten rugzakken
De Kunstboer
soorten rugzakken
De Kunstboer

De gouden rugzak is 27 x 29 x 13 en heeft een flink binnenvak met rits en een voorvakje met rits. €33,95 En is je dochter een echte unicorn fan dan is deze gave rugzak met eenhoorns ook erg leuk. 27 x 29 x 13 Binnenvakje met rits en ophanglus aan de achterkant en een venstertje aan de achterkant voor naam e.d.

Het leuke van de schooltassen van de kunstboer is dat er ook bijpassende accessoires zoals toilettassen, kleding en kussens bij te koop zijn.

Tip 4: Zorg voor een leuke print die herkenbaar is

Toen ik op de Middelbare school zat had ik een lastpack :p rugzak waar er zo nog 20 van rondliepen op school. In de pauzes moest je dan ook goed onthouden waar je je tas neer had gegooid. Tegenwoordig zijn er veel meer soorten rugzakken gelukkig! Alhoewel je ook keuze stress kunt krijgen natuurlijk daarvan. Ook voor basisschool kinderen is het soms een uitdaging om hun eigen tas te vinden. De meeste scholen hebben een vaste plek waar ze hun schooltassen en jassen mogen ophangen. Is dit niet zo bij jouw kind dan is een leuke print in elk geval handig.

Tip 5: Voorzie de tas van naam en telefoonnummer

Laatst ging ik met vrienden uit eten en in het parkje op een bankje stond een rugtas van een peuter. Nergens iemand te bekennen en na een tijdje gewacht te hebben besloot ik toch maar even de tas te inspecteren op naam en telefoonnummer. Helaas hadden deze ouders nog niet van naamstickers gehoord en hebben we de tas maar achter gelaten, hopend dat ze er zelf achter zouden komen dat hij was vergeten daar.

Tip 6: Zorg dat de rugzak niet te groot is voor je kind

gave schooltassen voor meiden
gave schooltassen voor meiden

Ja die tip is er duidelijk een uit pas geworven ervaring. Want de rugzak van de Kunstboer was eigenlijk gewoon nog veel te groot voor dochterlief. Ze vind hem wel heel mooi, maar echt lekker zat hij niet helaas. De pegasus tas werd gebruikt vanaf groep 3. Gelukkig kwam daar al razendsnel een oplossing voor met de schooltassen van Kleine Giraf.

zoocchini kleine giraf schooltassen
De kleine giraf

De kleine giraf verkopen van het merk Zoocchini maar liefst 6 verschillende soorten schooltassen in de vorm van een dier. Echt superschattig en leuk natuurlijk. Niet verrassend dan ook dat dochterlief de Unicorn uitkoos. 33 x 26 x 10 cm. De handige vakjes aan de binnenkant, voorkant en zijkanten voor o.a. de drinkfles maken de tas compleet. Verder is de rugzak voorzien van een handig naamlabel, een ophanglus en verstelbare schouderbanden.

gave schooltassen voor meiden
gave schooltassen voor meiden

One happy girl dus zoals je ziet 🙂 En hij voldoet aan alle tips die ik hierboven heb beschreven. Maar wel met 1 klein nadeel: De tas is gemaakt van 100% polyester en kan alleen met de hand gewassen worden. Dat moet deze mama dan wel onthouden dus als hij ooit vies is….

gave schooltassen voor meiden

Het leuke van het merk Zoocchini is dat er ook bijpassende producten te koop zijn bij kleine giraf zoals een badcape voor kids.

De 3 maten schooltassen bij elkaar:

gave schooltassen voor meiden
gave schooltassen voor meiden

De keuze voor volgend schooljaar is duidelijk: Het wordt de roze Unicorn! De andere tas blijft gewoon een jaartje in de kast liggen!

schooltas middelbare school meiden

Voor de middelbare school blijf ik aan de ene kant fan van Eastpack, aan de andere kant kun je bij Decathlon ook hele stevige schooltassen voor de middelbare school voor meiden vinden en ben ik zelf ook verliefd op de tassen van Case Logic.

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.