Kinderkookboek, vol recepten om samen te maken met je kind

Aangezien mijn dochter van zeven steeds meer interesse krijgt in koken was het hoogtijd voor een kinderkookboek. Het Kinderkookboek werd dan ook zeer enthousiast ontvangen. Direct ging zij opzoek naar de lekkerste recepten en al snel kwam de vraag wanneer ze die mocht maken? Dus ga je met ons mee op kookavontuur?

Kinderkookboek is een heerlijk kookboek waar kinderen tussen de 6 en de 12 met minimale hulp zelf mee aan de slag kunnen.

Kinderkookboek samenvatting

Lekker samen koken is gezellig en leerzaam. Wat zullen we eens gaan maken? Een compleet menu of toch liever maar één gerecht? Samen koken is namelijk zo leuk, omdat je het samen kunt doen. En kinderen zullen ook nog eens beter gaan eten als ze mee kunnen koken. In dit boek vind je vele originele recepten, die kinderen van 6 tot 12 jaar samen met een volwassenen kunnen maken. Laat je kind lekker zelf doen wat mogelijk is. Het resultaat zal geweldig zijn!

Leren koken

Als ouder wil ik zelf koken door mijn kind graag stimuleren, maar wel op een veilige manier die past bij haar leeftijd. Het Kinderkookboek heeft recepten voor verschillende leeftijden die bij de recepten staan. Zo kan je kind zelf al zien of hij of zij al toe is aan dit recept. Natuurlijk is elk kind anders, dus kun je als ouder afwijken van de advies leeftijden.

Zo wilde mijn zevenjarige graag een lasagne maken die geschikt is voor kinderen vanaf acht jaar. Na het recept doorgelezen te hebben maakte ik de inschatting dat zij dit wel kan. Zoiezo kookt ze niet alleen, dus daar waar het nodig is kan ik haar helpen en uitleg geven over hoe iets moet. Dit maakt koken een ontzettend leuke activiteit waar wij samen plezier aan beleven. Daarnaast is het ook enorm goed voor haar zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld omdat ze dingen mag doen die ze eerder nog niet mocht. Daarnaast is het voor kinderen super leuk om hun eigen gemaakte eten te proeven. Hierdoor zullen ze hun bord vaak beter leeg eten, dus dat is ook een leuke bijkomstigheid.

Wat voor recepten staan er in het kinderkookboek?

Het Kinderkookboek is ingedeeld in soep, starters, hoofdgerechten, tussendoor of erbij, lunch en toetjes en drankjes. Je kunt je voorstellen dat de toetjes meteen een succes waren dus de keus voor de Aardbeienjelly was gauw gemaakt. Maar naast de toetjes staan er echt nog veel meer leuke recepten in. Hoe ouder het kind hoe groter de keuze uit recepten is, maar er staan ook hele leuke recepten in voor kinderen vanaf 6 jaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Tomatensoep Italiano of Appel-kaastosti’s.

En voor kinderen vanaf 7 jaar Roerbakschotel van vis met krieltje of Fruit met muntyoghurt. Voor de achtjarige de Chickenwings of Speciale stampot. Marokkaanse gehaktballetjes of Wraps in je lunchbox voor de negenjarige.

En vanaf 10 jaar Kibbeling met ravigotesaus of Chips van verse groente. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, want er staat echt nog veel meer lekkers in dit kookboek voor kinderen.

Inhoud Kinderkookboek is een heerlijk kookboek waar kinderen tussen de 6 en de 12 met minimale hulp zelf mee aan de slag kunnen.
Inhoud van het Kinderkookboek

Kook met ons mee!

Mijn dochter leek het heel leuk om avondeten en een toetje te maken. Zij koos daarom voor de Lasagne met ham en verse groenten (vanaf 8 jaar) en de Aardbeienjelly. Beide gerechten waren leuk en leerzaam om te maken, maar de Aardbeienjelly was het grootste succes. Vandaar dat we dit recept graag met jullie delen:

Recept Aardbeienjelly
Recept Aardbeienjelly uit het Kinderkookboek

Wij hebben de toetjes afgemaakt met een beetje slagroom voor een extra feestelijk effect, maar ook zonder zijn ze al heerlijk zoet!

Ook de Lasagne met ham en verse groenten was eenvoudig te maken. Met een beetje hulp hier en daar kon mijn dochter al bijna alles zelf maken. Daarna heeft ze heerlijk zitten eten van de zelf gemaakte lasagne.

lasagne met wortel en ham
Lasagne met ham en verse groenten uit het Kinderkookboek

Wat vinden wij van het Kinderkookboek?

Nadat we het boek net hadden ontvangen vroeg mijn dochter ongeveer elke dag wanneer we wat gingen koken uit het Kinderkookboek. Ze had namelijk allang uitgezocht wat ze wilde maken, dus was het wachten op de geschikte dag. Dus toen het zover was stond ze stuiterend in de keuken. Met een lach van oor tot oor heeft ze geduldig de recepten klaar gemaakt. Ze las zelf de instructies en luisterde enorm goed naar alles wat ik haar verder uitlegde. Ze heeft echt heel veel plezier gehad tijdens het koken. En was daarna zo trots op wat ze had gemaakt. De vraag wanneer ze weer zelf mocht koken volgde dan ook al snel. Dus dit gaan we zeker snel weer doen.

En ook ik vond het echt heel erg leuk om mijn kind te leren koken en te zien stralen terwijl ze bezig was. Wat een heerlijke leerzame activiteit is dit om samen te doen. En wat ben ik trots op die griet. Haar eerste echte maaltijd helemaal zelf bereid met alleen maar een klein beetje hulp en uitleg. Ik kan dan ook zeker adviseren om samen met je kind aan de slag te gaan met het Kinderkookboek.

Leestips passend bij het Kinderkookboek

Samen koken en bakken met kinderen is heel erg leuk. Wil je meer inspiratie? Lees dan ook eens deze blogs:

Specificaties Kinderkookboek

Receptuur, foodstyling: Floor van Dinteren & Francis van Arkel | Fotografie: Floor van Dinteren | Uitgever: Image Books | 2 januari 2024 | 95 pagina’s | 9789464086393 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier *

footer 8
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.