Afscheidscadeau meester en juf en kinderopvang een leuk overzicht!

Het einde van dit school jaar is in zicht! Vieren ze bij jou nog een juffen en meesterdag? Kinderen, leerkrachten, ouders en pedagogische medewerkers allemaal zijn jullie toe aan de welverdiende zomervakantie! Althans mijn dochter heeft er heel veel behoefte aan merk ik. Het einde van het jaar betekent ook afscheid van een leerkracht, soms alleen voor de zomer, soms voorgoed. Dus tijd voor een afscheidscadeau meester en juf en de kinderopvang!

Maak je gebruik van een ad-blocker? In dit artikel staan handige plaatjes die wijzen naar bol die je dan niet ziet.

Afscheidscadeau meester en juf en kinderopvang

De leukste afscheidscadeaus voor meester en juf vind ik zelf persoonlijk een combinatie van creatief en iets (kleins) kopen. Het creatieve zodat ze zien dat je er moeite in steekt en je kind kan dan ook helpen. En een klein cadeautje is altijd leuk om te geven en krijgen. Ik vond dat zelf als pedagogisch professional ook altijd fijn op mijn groep. Klein is echt goed! Maar je zet je wel een jaar keihard in voor een kind. Individueel en voor de groep. Je leert ze dingen, maakt gebeurtenissen mee en groeit samen toch op in een jaar. In deze blog met tips probeer ik met ieder budget rekening te houden.

Zie ook deze blog van Kelly met leuke zelfgemaakte afscheidscadeautjes. En lettersleutelhangers!

porselein cadeaus. theeliefhebber, koffieliefhebber. mok versieren, porseleinstiften

1. Porselein stiften

Als eerste tip als afscheidscadeau meester en juf wil ik porselein stiften noemen. Deze items zijn echt geweldig! Je kan ermee op alles van porselein tekenen, even afbakken, en je hebt een persoonlijk cadeau. Of een basis hiervan. Denk aan een leuke mok met een leuke tekst: bedankt juf, je was top! Andere teksten deel ik onder kopje 4. En in die mok kan je dan lekkere snoepjes of chocolaatjes doen. Maar een bord, tegeltje of kommetje werken ook prima.

Een grote mok waar een muntplantje in past en dan de tekst: je was uitmuntend, is ook echt een heel leuk cadeau. Of wat dacht je van een zomerpakketje? Een mok met leuke tekst en wat ijskoffie zakjes, ijsthee, lekkers en een tof rietje en kleurrijke ijsblokjes. Doe er een tof plastic folietje omheen en klaar! Met deze stiften in huis heb je binnen no time een tof cadeau!

Afscheidscadeau meester en juf en kinderopvang en peuterspeelzaal. Kleine afscheidscadeautjes voor leerkrachten, origineel cadeau
Afscheidscadeau meester en juf en kinderopvang en peuterspeelzaal. Kleine afscheidscadeautjes voor leerkrachten, origineel cadeau boeken

2. Boek cadeau afscheidscadeau kinderopvang

Wat leuker dan om een boek als afscheidscadeau meester en juf of voor de kinderopvang, om te geven? Een boek gaat lang mee, blijft in een klas en is niet tijdelijk. Schrijf in het klein een paar lieve woorden met je naam, en het boek is altijd een cadeau vanuit jullie! Op onze boekenblog van StoerLeesVoer hebben we een paar mooie recensies van leuke boekentips als cadeau.

iets lekkers cadeau voor leerkrachten, peuterspeelzaal, kinderopvang

3. Iets lekkers kleine afscheidscadeautjes

Dit doet het natuurlijk altijd wel goed. Check van te voren, indien mogelijk, of de juf en meester niet een allergie heeft voor iets. Maar tegenwoordig heb je heel veel diverse soorten lekkers, ook als er een bepaalde eetgewoonte of allergie aanwezig is. Je kan de bekende doos met Merci chocola geven en het leuk inpakken, met een tof kaartje erbij. Knip uit een stuk craft karton een hart en teken/schrijf hierop. Zo geef je het simpel en eenvoudig toch een persoonlijke touch. Een afscheidscadeau meester en juf gaat vaak samen met iets lekkers en dat is prima.

Je kan ook de eerder genoemde mok met porselein stift versieren en in de mok iets lekkers doen. Of maak of koop een leuke etagère en vul deze met lekkers. Een andere leuke creatieve tip in de leukste afscheidscadeaus voor juffen en meesters, is epoxy! Maak bijvoorbeeld een sleutelhanger en plak deze op een reep lekkere chocola! Voordeel als je zelf aan de knutsel gaat en de verpakking met kleine chocolaatjes of snoepjes moet openen, is dat je dan even kan proeven of ze wel goed zijn ;). En je kan met een grootverpakking meerdere cadeautjes vullen!

woordspelingen in cadeautjes voor leerkrachten

4. Woordspelingen in de leukste afscheidscadeaus voor juffen en meesters

Woordspelingen! Ik ben er gek op. Het is wat cheesy maar zo leuk met een cadeautje. Hieronder deel ik een aantal leuke woordspellingen waarmee jij iets kan doen in de leukste afscheidscadeaus voor juffen en meesters. Daaronder zal ik weer wat handige cadeau linkjes delen. De woordspelingen kan je op een kaartje schrijven of met de eerder genoemde porselein stift bijvoorbeeld! Ook bestaan er leuke kopjes waarmee je met krijt erop kan schrijven. Of gebruik krijtverf en tover elk item om in een beschrijfbaar krijtbordje. Ik als juf vind dit een geweldig afscheidscadeau meester en juf

 • Dankzij jou heb ik meer in mijn mars! (mars repen of de planeet – stuiterbal)
 • Je was een uitMUNTende juf/meester (iets met muntsmaak of muntplantje)
 • Je hebt mij laten groeien (iets met planten, bloemen, zaadjes of een gieter)
 • JAMmer, het is weer voorbij (jam, jamkoekjes)
 • Het zit d’rop (drop)
 • Bedankt en coole zomer! (een zomer pakketje met bijv ijsthee en ijskoffie zakjes. Lees punt 1)
 • Op naar een nieuw hoofdstuk (boek)
 • Je was BIJzonder (iets met honing of bijen)
 • Donut worry, bedankt! (iets met donuts)
 • Je bent GOUD waard (iets gouds, Ferrero Rocher)
 • Aju paraplu (klein parapluutje op iets lekkers plakken of op een kaart)
 • Ik smeer ‘m! (mini nutella potjes, kleine smeerbakjes zoals chocopasta/honing etc met soepstengels om te dippen of op een persoonlijk gemaakt bordje)
Afscheidscadeau meester en juf en kinderopvang en peuterspeelzaal. Kleine afscheidscadeautjes voor leerkrachten, origineel cadeau

5. Diverse dingen kleine afscheidscadeautjes meester en juf

Bovenste tips voor een afscheidscadeau meester en juf, zijn natuurlijk heel divers. Ik geef jullie een idee, hoe je deze eventueel kan uitvoeren. Maar ook hoe je deze eigen kan maken! Zoek vooral wat bij jullie past en binnen jullie budget. Zit er nou nog niks bij, wat ik me niet kan voorstellen, maar het kan. Dan staan hieronder nog een aantal diverse cadeautips!

Afscheidscadeau meester en juf en kinderopvang

Afscheidscadeau meester en juf en kinderopvang en peuterspeelzaal. Kleine afscheidscadeautjes voor leerkrachten, origineel cadeau

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen helpen met inspiratie vinden! Bij Mamascrapelle zijn we dan ook erg benieuwd wat jij dit jaar gaat geven als afscheidscadeau! Deel je het met ons? Vergeet ons dan niet te taggen of te mailen op ellen@mamascrapelle en dan zien we ook jullie toffe cadeaus. En deel vooral deze foto zodat je anderen ook weer kunt helpen. Geen stress dit jaar met De leukste afscheidscadeaus voor juffen en meesters!

Wat geef jij als Afscheidscadeau meester en juf?

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.