Skip to Content

Origineel afscheidscadeau kinderdagverblijf – een tip voor ouders

Het moment dat je kleintje afscheid neemt van de kinderopvang is zowel een vreugdevol als een emotioneel moment. Je wilt het team bedanken voor hun liefdevolle zorg en ondersteuning. Wat is een betere manier om dat te doen dan met een attent en origineel afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf? Hieronder deel ik enkele creatieve ideeën die zeker een glimlach op het gezicht van de leidsters zullen toveren.

origineel afscheidscadeau kinderdagverblijf (1)

1. Persoonlijk Bedankt-boekje

Heel duur of moeilijk hoeft een origineel afscheidscadeau aan het kinderdagverblijf niet te zijn. Laat je kind tekeningen maken en voeg persoonlijke bedankjes toe voor elke verzorger. Dit boekje wordt een dierbare herinnering aan de tijd die de leidsters met jouw kind hebben doorgebracht.

2. Fotocollage – Origineel afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf

Maak een collage van foto’s van je kind tijdens verschillende activiteiten bij de opvang. Dit kan een mooie herinnering zijn aan alle leuke momenten die ze samen hebben beleefd. Als gastouder kreeg ik ooit een mini boekje vol met foto’s van de kinderen tijdens de opvang. Dat boekje heb ik nog altijd en blader ik wel eens door. Het brengt altijd weer een lach op mijn gezicht aan alle leuke avonturen die ik met de kinderen meemaakte.

3. Planten of Bloemen

Een mooie plant of een boeket bloemen is altijd een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor een plant die lang meegaat, zoals een vetplant of een orchidee, zodat de leidsters er nog lang plezier van hebben. Wil je er helemaal een origineel afscheidscadeau aan het kinderdagverblijf van maken, laat je kind dan de bloempot versieren!

4. Zelfgemaakte kunstwerken – Origineel afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf

Laat je kind een kunstwerk maken, zoals een schilderij of een kleiwerk. Dit persoonlijke cadeau toont de creativiteit van je kind en zal zeker gewaardeerd worden. Je proeft het al wij als juffen/ leidsters waarderen vooral de eigen creativiteit als een origineel afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf.

5. Verzorgingspakket

Stel een pakket samen met ontspannende producten zoals thee, kaarsen, badschuim en handcrème. Dit is een perfecte manier om de leidsters te bedanken en hen te laten ontspannen na hun harde werk.

6. Gepersonaliseerde mokken – Origineel afscheidscadeau kinderdagverblijf

Laat mokken bedrukken met een foto van de groep of een leuke boodschap. Elke keer dat de leidsters hun mok gebruiken, zullen ze aan jouw kind denken. Let wel op of je niet al veel van zulk soort mokken ziet staan in de keuken, want dan is jouw origineel afscheidscadeau kinderdagverblijf niet meer zo origineel.

7. Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn altijd handig. Denk aan bonnen voor een lokale boekenwinkel, vvv bon of een wellnesscenter. Zo kunnen de leidsters iets uitkiezen wat ze echt leuk vinden.

8. Bakken en Trakteren

Bak samen met je kind koekjes, cupcakes of een taart en trakteer het hele team. Zelfgemaakte lekkernijen worden altijd gewaardeerd en zijn een smakelijke manier om afscheid te nemen. Dit originele maar vooral lekkere afscheidscadeau kinderdagverblijf zal snel opgesnoept zijn!

9. Boeken voor de groep – Origineel afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf

Doneer een paar mooie kinderboeken* aan de groep. Schrijf een lieve boodschap binnenin elk boek. Zo blijven jouw kind en jij een beetje aanwezig in de groep, ook na het afscheid. Dit is oprecht een zeer fijn origineel afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf. Zeker prentenboeken en kartonboeken moeten regelmatig vervangen worden omdat kinderhandjes er niet altijd even rustig mee om gaan.

Voor recensies kijk je natuurlijk even op onze boekenblog StoerLeesVoer

10. Speelgoed of spelletjes

Geef een leuk spel of duurzaam speelgoed aan de groep waar alle kinderen van kunnen genieten. Dit cadeau blijft nog lang in de opvang en brengt plezier aan vele kinderen. Je kan altijd om tips vragen aan de leiding wat ze fijn zouden vinden! Geloof me de wensenlijst is altijd groter dan het budget wat de leidsters krijgen.

11. Handgemaakte sieraden – Origineel afscheidscadeau kinderdagverblijf

Een handgemaakte armband of ketting met een speciale bedel kan een persoonlijk en stijlvol cadeau zijn voor de verzorgers. Wat je nu ook veel zit is een sleutelhanger van Epoxy* met de beginletters van de naam. Of een sleutelhanger met een gelukspoppetje! Altijd een leuk en origineel afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf.

12. Brief of bedankkaart

Soms is een eenvoudige, oprechte brief of bedankkaart al voldoende. Laat je kind ook iets in de kaart schrijven of tekenen. Deze persoonlijke touch maakt het afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf speciaal.

Origineel afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf

Bij het kiezen van een afscheidscadeau voor het kinderdagverblijf is het belangrijkste dat het uit het hart komt. Een persoonlijke touch, hoe klein ook, maakt elk cadeau speciaal en betekenisvol. Vergeet niet dat het gebaar zelf al veel betekent voor de leidsters van het kinderdagverblijf, die je kind met liefde en zorg hebben begeleid. Veel succes met het vinden van het perfecte cadeau!

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.