Skip to Content

Klepper en Klepper, drop die je zeker moet gaan proeven!

Laatst kwam er een voor mij nog onbekend dropsoort voorbij. Als echte dropliefhebber moest ik dat natuurlijk proeven. Daarnaast las ik dat er geen gluten en gelatine in zitten. Klepper en Klepper is daarom een dropjesmerk dat je zeker moet proeven!

Kledder en Kledder hoofdfoto

Klepper en Klepper

Voordat ik je alles ga vertellen over dit heerlijke dropje, is het goed om wat achtergrond informatie te hebben. In 1990 start Klepper sr. met een snoepkraam op de markt in Alkmaar. Hij begint daar met 50 verschillende soorten drop. In 2015 viert hij zijn jubileum en ontwikkelt hij samen met zijn zoon een nieuw dropje. Zoet maar met een beetje pit. Het moet het lekkerste dropje ooit worden. Door stom toeval blijkt dit dropje geen gluten te bevatten en ook geen gelatine. Zij vinden dit niet alleen het lekkerste, maar ook het beste drop ooit. In 2017 besluiten de mannen dat niet alleen Alkmaar van hun drop mag genieten, maar eigenlijk iedereen. Vanaf dan is het drop op meerdere plekken te koop. In 2018 komt er ook een heerlijk zout dropje. Sindsdien komen de heren elk jaar met iets nieuws. Meer weten? Lees hier het verhaal achter Klepper.

Een nieuw dropje

Dat ze zich blijven ontwikkelen mag inmiddels duidelijk zijn. Ook dit jaar brachten ze weer een heerlijk nieuw dropje op de markt. Eentje die lekker pittig en zoutig is. Zout uit onverwachte hoek. Dit dropje is namelijk lekker pittig zout doordat er zeewier in zit! Vooral fans die wel van iets pittigs houden kunnen hem erg waarderen. Eentje waardoor je gelijk rechtop in je stoel zit. Dat heeft Klepper gedaan met pittig zoute drop. Het is het soort waarvan je zegt: you love it or you hate it. Maar zelfs over de vorm hebben de mannen nagedacht!

Klepper de lekkerste?

Als echte dropfans kennen we veel verschillende merken en soorten drop. Klepper is het soort dat we nog niet kenden. Gelukkig kregen we naast het dropje met zeewier ook de andere smaken. Mijn favoriet is volzoet, maar ik ben dan ook echt een zoetekauw. De mannen hier waren erg weg van laurier. Iets dat ik ook prima kan begrijpen. Er zijn gewoon heel veel lekkere smaken. Voor iedereen is er wel een dropje te vinden.

Elk dropje een eigen vorm

Naast de gewaagde smaken heeft elk dropje ook een eigen vorm bij Klepper. Ook over die vorm hebben de heren weer uitgebreid nagedacht. Elke vorm heeft nammelijk weer zijn eigen betekenis. Als je hun site leest valt eigenlijk alles op zijn plek. Ze hebben niet alleen over de smaak nagedacht, maar ook over het zakje en de vorm. Kort gezegd, de heren denken over alles na en dat is te proeven!

Klepper thuis, op mijn werk en in de auto

De dropjes smaken mij prima, dus ik heb nu overal een klein potje met verschillende dropjes erin. Zo kan ik overal blijven genieten van de smaken die Klepper heeft bedacht. Als ik zin heb in zoet, is er een dropje. Maar kies ik voor iets zoutigs dan zit die er ook in. Mijn man en kinderen zijn helemaal weg van de dropjes, dus ik ben bang dat we snel een zakje erbij moeten kopen! En jij, heb jij ze al eens geproefd?

Footer2 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.