Juffendag op de basisschool – Een feestelijke dag vol plezier

Juffendag op de basisschool is een speciale gelegenheid waarop leerlingen en leraren samenkomen om de inzet van de leraren te vieren en hen te bedanken voor hun toewijding. Op deze dag worden leerkrachten vaak in het zonnetje gezet, maar vieren de juffen en meesters ook vaak hun verjaardag samen. Hier een paar leuke tips om van deze dag een leuk feestje te maken.

Fancy Fair een leuke activiteit tijdens juffendag op de basisschool

Een van de hoogtepunten van juffendag op de basisschool kan een Fancy Fair zijn, een kleurrijk evenement waar verschillende stands en attracties te vinden zijn. Van spelletjes tot lekkernijen, er is voor elk wat wils! Leerlingen kunnen deelnemen aan spelletjes zoals blikgooien, ringwerpen, en sjoelen. En vergeet niet de kraam met zelfgemaakte lekkernijen en creatieve knutselwerkjes waar leerlingen trots op zijn! Laat de kinderen zelf verzinnen wat ze gaan maken en proberen te verkopen. Laat kinderen ook zelf de stands bemannen en de financiële transacties doen. Zo leren ze een hoop over geld verdienen en tellen met geld.

Met het opgehaalde geld kun je bijvoorbeeld nieuw buitenspeelgoed materiaal aanschaffen of de boeken in de schoolbibliotheek aanvullen met nieuwe exemplaren.

Frietkraam huren

Een frietkraam huren voegt een extra dosis plezier toe aan juffendag. Verse, knapperige frietjes met heerlijke sauzen zijn een gegarandeerd succes onder de leerlingen én de leraren! Het is niet alleen lekker, maar ook een traktatie die iedereen kan waarderen.

Kinderen en leerkrachten met een glutenintolerantie, notenallergie en/of lactoseintolerantie kunnen vaak gewoon meedoen aan deze heerlijke activiteit.

Op mijn school hebben we vorig jaar ook een frietkraam ingehuurd. Als het frituurvet eenmaal heet is gaat de patat snel over de toonbank en de blije gezichten van de kinderen (en leerkrachten) waren een waar succes van de juffendag op de basisschool. Wij kozen voor de optie alleen patat met saus. Maar je kunt dit ook uitbreiden met snacks. Zelfs vega en halal zijn mogelijk!

Wist je dat je ook een frietkraam kunt huren voor een kinderfeestje of een ander feest waar je veel gasten verwacht? Kijk zeker eens bij Friet enzo naar de mogelijkheden! Voor scholen, verenigingen en instellingen zijn er speciale tarieven!

juffen en meesterdag dag van de leraar springkussen
Image by Couleur from Pixabay

Luchtkussens en avontuur

Luchtkussens en opblaasbare attracties zijn altijd een hit op evenementen zoals juffendag op de basisschool. Van gigantische glijbanen tot springkussens met verschillende thema’s, deze activiteiten zorgen voor eindeloos plezier en avontuur voor de leerlingen. Het is een leuke actieve manier om overtollige energie kwijt te raken en tegelijkertijd te genieten van een onvergetelijke dag.

Luchtkussens zijn er in grote en kleine mate en er zijn ook speciale kleine attracties waar je bijvoorbeeld met ballen kunt gooien.

juffendag op de basisschool

Vermaak en optredens voor juffen en meesterdag

Naast de opwinding van spelletjes en lekkernijen, kunnen optredens en entertainment de dag nog specialer maken. Misschien kunnen getalenteerde leerlingen een dans laten zien, een muzikaal optreden geven of zelfs een kleine toneelvoorstelling opvoeren om de leraren te verrassen en vermaken.

Geef kinderen een paar weken van te voren de mogelijkheid om optredens in te studeren. Of organiseer tijdens de juffendag op de basisschool hier wat voor.

Zo hebben we op mijn school vorig jaar circus artiesten ingehuurd die workshops gaven aan de leerlingen. Van onderbouw tot bovenbouw gingen druk in de weer met linten, ringen, stokken, ballen en meer en daarna volgde een lang maar spectaculair optreden waar ouders ook naar mochten komen kijken.

Bij een circusoptreden hoort natuurlijk popcorn dus hadden we een machine die zorgde dat alle kinderen vers gepopte popcorn kregen.

Verschillende teksten

Juffendag op de basisschool – Knutselworkshops en souvenirs

Mocht je tijdens de juffendag op de basisschool ook iets willen organiseren op creatief vlak is het misschien leuk om knutselworkshops te geven. Van graffiti met stoepkrijt tot het ontwerpen van kaarten of sieraden. Van individu tot een groot gezamenlijk ontwerp. Het organiseren van knutselworkshops waarbij leerlingen iets speciaals kunnen maken voor hun leraren is een prachtige manier om waardering te tonen. Het kan een cadeau zijn voor de leerkracht of een souvenir aan een leuke juffen en meesterdag.

Wanneer is het juffendag 2024?

Sommige basisscholen vieren juffendag op de basisschool tijdens de dag van de leraar. Anderen vieren het tegen de zomervakantie aan waarmee het ook een afsluiting is voor een fijn schooljaar.

Elk jaar op 5 oktober is het de dag van de leraar. 5 oktober 2024 is dus de dag dat juffen en meesters in het zonnetje mogen worden gezet. Informeer bij de school van je kinderen wanneer juffendag op de basisschool vieren.

Juffendag op de basisschool

Zoals je ziet is het vieren van juffendag op de basisschool meer dan alleen een dag vol plezier. Het is een gelegenheid om de onmisbare rol van leraren te erkennen en te vieren, en om een gevoel van waardering en verbondenheid in de schoolgemeenschap te versterken. Door deze speciale dag te vullen met leuke activiteiten, lekker eten en vooral veel liefde en waardering, wordt juffen en meesterdag een herinnering die nog lang zal blijven hangen in de harten van zowel leraren als leerlingen.

Lees ook deze blogs

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.