Vier de dag van de aardbei met deze verleidelijke recepten!

Aardbeien – die sappige, rode vruchten die de zomer aankondigen en onze smaakpapillen prikkelen. Het is geen verrassing dat er een hele dag aan deze heerlijke vrucht is gewijd! Of je nu geniet van hun zoete smaak puur natuur of in combinatie met andere ingrediënten, aardbeien zijn veelzijdig en perfect voor verschillende gerechten. Laten we deze Dag van de Aardbei vieren met enkele verleidelijke recepten die je smaakpapillen zullen betoveren.

aardbeienland

Dag van de aardbei

De Dag van de Aardbei viert niet alleen deze heerlijke, sappige vrucht, maar ook de vreugde van de zomer en de smaak van overvloed. Op deze speciale dag worden mensen aangemoedigd om de veelzijdigheid van aardbeien te omarmen en te genieten van hun zoete, sappige smaak in verschillende gerechten. Van verfrissende drankjes tot hartige salades en verrukkelijke desserts zoals Japanse fluffy cake met aardbeien. De Dag van de Aardbei herinnert ons eraan hoe deze kleine rode vrucht een glimlach op ons gezicht tovert en ons samenbrengt om te genieten van de heerlijkheden van het seizoen. Het is een viering van de kleurrijke en smaakvolle wereld van aardbeien, die ons laten proeven van de zomer, ongeacht het moment van het jaar. Laten we snel gaan kijken naar de verschillende aardbeien recepten!

bruchetta rood fruit

1. Aardbeien en roomkaas bruschetta recept

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood of vers brood, in plakjes gesneden
  • 250 g roomkaas
  • 250 g verse aardbeien, in plakjes gesneden
  • Verse basilicumblaadjes
  • Balsamico-glazuur
  • Honing (optioneel)

Bereidingswijze van dit lekkere aardbei recept:

  1. Rooster de plakjes stokbrood in een oven of broodrooster tot ze licht knapperig zijn.
  2. Smeer elke geroosterde plak met een royale laag roomkaas.
  3. Leg enkele plakjes aardbei bovenop de roomkaas.
  4. Garneer met verse basilicumblaadjes en besprenkel met balsamico-glazuur en eventueel een vleugje honing voor zoetheid.
  5. Serveer direct en geniet van deze heerlijke bruschetta met aardbeien.
chia pudding rood fruit

2. Aardbeien chia pudding

Ingrediënten:

  • 1 kopje plantaardige melk (amandel-, kokos- of haver)
  • 1/4 kopje chiazaadjes
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
  • Verse aardbeien, gehalveerd voor garnering

Bereidingswijze van dit lekkere aardbei recept:

  1. Meng in een kom* de plantaardige melk, chiazaadjes, vanille-extract en honing.
  2. Roer goed en laat het mengsel minstens 2-3 uur of een nacht in de koelkast staan tot het dikker wordt.
  3. Schep de chia pudding in glazen of kommen en garneer met gehalveerde aardbeien.
  4. Serveer gekoeld en geniet van deze verfrissende en gezonde traktatie.
aardbei cheesecake milkshake
Foto door PhotoMIX Company: via pexels

3. Aardbeien cheesecake milkshake

Ingrediënten:

Bereidingswijze van dit lekkere aardbei recept:

  1. Meng in een blender* het vanille-ijs, melk, roomkaas en verse aardbeien tot een romige consistentie.
  2. Giet de milkshake in glazen en top het af met een toefje slagroom en eventueel verkruimelde koekjes.
  3. Serveer direct en geniet van deze heerlijke aardbeien cheesecake milkshake als traktatie.
caprese salade rood fruit

4. Aardbeien caprese salade recept

Ingrediënten voor of bijgerecht 4 personen:

  • 250 g verse mozzarella, in plakjes gesneden
  • 2 kopjes verse aardbeien in dit recept voor 4 personen, gehalveerd
  • Verse basilicumblaadjes
  • Balsamico-glazuur
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze van dit lekkere aardbei recept:

  1. Leg afwisselend plakjes mozzarella en gehalveerde aardbeien op een serveerschaal*.
  2. Garneer met verse basilicumblaadjes.
  3. Besprenkel met balsamico-glazuur en olijfolie.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer direct als bijgerecht of lichte zomerse maaltijd.
aardbeien munt sorbet
Foto door Kseniya Kobi: via pexels

5. Aardbeien-munt sorbet recept

Ingrediënten:

  • 500 g verse aardbeien, gehalveerd
  • 1/2 kopje suiker
  • Sap van 1 citroen
  • Verse muntblaadjes

Bereidingswijze van dit lekkere aardbei recept:

  1. Pureer de aardbeien in een blender of keukenmachine* tot een gladde massa.
  2. Voeg de suiker, citroensap en een handvol muntblaadjes toe aan de puree. Mix opnieuw tot alles goed gecombineerd is.
  3. Giet het mengsel in een ondiepe schaal en zet het in de vriezer.
  4. Elke 30 minuten, gedurende 2-3 uur, roer je het mengsel door met een vork om kristalvorming te voorkomen.
  5. Serveer het sorbet in mooie glazen, garneer met verse muntblaadjes en geniet van deze verfrissende traktatie.

kijk hier voor mooie sorbet glazen*

bladerdeeg mascarpone aardbei
Image by -Rita-👩‍🍳 und 📷 mit ❤ from Pixabay

6. Aardbeien recept met mascarpone gevulde bladerdeeggebakjes

In dit artikel heb ik 6 aardbeien recepten voor je dus we zijn al weer aangekomen bij de laatste.

Ingrediënten:

  • Bladerdeeggebakjes
  • 250 g mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Verse aardbeien, in plakjes gesneden
  • Gesmolten chocolade (optioneel)

Bereidingswijze van dit lekkere aardbei recept:

  1. Bak de bladerdeeggebakjes volgens de instructies op de verpakking en laat ze afkoelen.
  2. Meng de mascarpone met poedersuiker tot het glad is.
  3. Snijd de bovenkant van de bladerdeeggebakjes eraf en vul ze royaal met het mascarpone mengsel.
  4. Leg plakjes aardbeien bovenop het mascarpone mengsel.
  5. Drizzle gesmolten chocolade over de aardbeien voor een extra verwennerij.
  6. Serveer deze heerlijke gevulde bladerdeeggebakjes als een elegant dessert.

Deze recepten laten zien hoe veelzijdig aardbeien kunnen zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt in hartige en zoete gerechten, van licht en verfrissend tot luxueus en heerlijk. Geniet van deze vruchten tijdens hun seizoen en vier de smaak van de Dag van de Aardbei!

Heb jij een favoriet aardbeien recept?

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.