Winter in Den Haag – Een overzicht met gezins uitstapjes

Ook al woon ik nu al heel wat jaar in Delft en ben ik geboren in Harderwijk, toch voel ik mij een echte Hagenees. Ik heb er ruim 25 jaar gewoond en groeide op in Bezuidenhout en Mariahoeve. Ik was regelmatig in het Centrum en Scheveningen te vinden. Er wordt altijd zoveel leuks georganiseerd dat je de winter in Den Haag niet saai hoeft te beleven!

Winter in Den Haag

Regelmatig kun je mij hier gewoon nog vinden. Op bezoek bij vrienden en familie. Met vriendinnen uit eten en naar de film of uitstapjes naar het strand en vuurwerkfestival bijvoorbeeld. Den Haag is gewoon enorm gezellig met een leuke binnenstad en de zee om de hoek. En deze winter is er van alles te beleven om te gaan doen. Alleen, met vrienden, familie of met je gezin. Voor iedereen is er wat!

Tijdens de feestdagen vind ik het ook altijd fijn om er even lekker uit te gaan. Een lange wandeling langs het strand of in Clingendael zijn daarmee echte jeugdherinneringen en deze hebben we de afgelopen jaren ook gedaan met dochterlief. En met een beetje mazzel ligt er dan ook nog sneeuw.. zou het??

Natuurlijk is er ook van alles te beleven als je geen behoefte hebt om de natuur op te zoeken of eens wat anders wilt doen zoals de Madurodam Winterweken en de Royal Christmas Fair.

ROYAL CHRISTMAS FAIR

winter in den haag

Markten en Fair’s ik hou ervan! Gezellig neuzen en van de sfeer genieten die er hangt. Ook dochterlief is al op menig markt geweest in haar leventje. De week voor kerst kun je rond de Hofvijver naar een traditionele kerstmarkt. Van Brocante, glaswerk, lederwaren en een goudsmid, maar ook kinderkoren en theatervoorstellingen. De speciale kerstverlichting maakt het tot een echt lichtjesfeest.  Glühwein en chocolademelk en kerstproducten zijn ook hier dus je hoeft niet helemaal naar Duitsland toe.

TINK AMAZING SHOP WINDOWS

Ga jij window shoppen in Den Haag? Kerstshoppen in Den Haag wordt nog leuker door de Amazing Shop Windows van TINK The Hague. Met ruim zeventig spectaculair aangeklede winteretalages, ontworpen door creatievelingen, ondernemers en warenhuizen, oogt de Haagse binnenstad van 8 tot 26 december nog fraaier en sfeervoller. Er is een speciale TINK route die je kan lopen. Veel plezier!

winter in den haag

UNOX NIEUWJAARSDUIK een Winter in Den Haag activiteit

Het is een oer-Hollandse traditie die vele decennia terug gaat. In Scheveningen rennen jaarlijks zo’n tienduizend durfals het zeewater in om het nieuwe jaar met een frisse duik te beginnen. Mijn broertje doet er elk jaar ook aan mee. Zelf snap ik het niet goed, maar ze zeggen dat als je het 1 keer hebt gedaan, je niet meer anders wilt..

Tijden
Vanaf 10:30 uur start de inschrijving voor de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen. Rond 11:45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up met muziek zodat iedereen lekker warm blijft. Om 12:00 uur gaat de duik van start. Wees op tijd als je mee wilt doen. Er mogen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. Iedereen die deelneemt aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts, een herinneringsvaantje en het ‘Terugblik’, een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik.

Temperatuur 
Het zeewater heeft op Nieuwjaarsdag normalerwijze een temperatuur van rond de 5 graden. Het is dus raadzaam om warme kleding mee te nemen, een muts op te zetten en vooraf aan de Nieuwjaarsduik warming-up mee te doen. En na afloop kun je lekker genieten van een kop warme erwtensoep.

Kosten 
Deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen kost 3 euro die je betaalt bij inschrijving ter plekke. Het is dus niet mogelijk om vooraf te reserveren. De opbrengsten van de Nieuwjaarsduik gaan elk jaar naar een goed doel.

Je kunt natuurlijk ook, lekker warm ingepakt, toekijken en hoofdschuddend nog eens een warm kopje thee nemen tijdens de winter in Den Haag.

Wil je niet naar Scheveningen voor een nieuwjaarsduik dan zijn er natuurlijk ook alternatieve nieuwjaarsduiken te verzinnen.

winter in den haag

COOL EVENT SCHEVENINGEN

Voor Grand Hotel Amrath Kurhaus (Ik moet nog erg wennen aan de nieuwe naam) ligt ook deze winter een schitterende overdekte ijsbaan van zeshonderd vierkante meter, het Kurhausplein on Ice. Van 14 november t/m 17 januari, tijdens Cool Event Scheveningen, kunnen liefhebbers er dagelijks van ’s ochtends tot ’s avonds schaatsen. Bij de vernieuwde Pier, op de Palace Fun Slide Boulevard, ligt een ijsglijbaan van liefst dertig meter. Als je geen zin hebt om actief te doen kun je natuurlijk ook lekker op een verwarmd terras zitten en genieten van dit uitzicht met een glas glühwein of warme chocolademelk.

Er is een Ice Roetsjbaan en ook nog een tentoonstelling Ice Expo met ijssculpturen! Best gaaf en zeker de moeite waard om te gaan kijken.

Scheveningen Light Walk

Deze winter wordt een heuse Light walk georganiseerd. De inschrijvingen zijn al afgelopen, maar je kunt natuurlijk even langs gaan om te kijken en om aan te moedigen! Het belooft heel wat te worden! In combinatie met de meest moderne lichttechnieken. Kortom, een belevingsevenement dat is dit spiksplinternieuwe wandelevenement.   Waan je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld. De route gaat over de Scheveningse Pier, het strand, door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de havens en dwars door Madurodam en Sea Life om vervolgens te finishen op de Pier! Tijdens de Scheveningen Light Walk kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen. Scheveningse kunstenaars werken mee aan diverse lichtacts.

  • 10 december
  • Scheveningen Light Walk

Kunst en Cultuur in de winter in Den Haag

Hou je liever van een cultureel uitje? Dan kun je je laten inspireren door prachtige tentoonstellingen in bijzondere Haagse musea, zoals het Mauritshuis, Gemeentemuseum, Panorama Mesdag, Escher in het Paleis en Beelden aan Zee.

Madurodam Winterweken

Wat ook bij een winter in Den Haag hoort zijn de Madurodam Winterweken. Dit is een super leuk uitje om te doen met kinderen in Den Haag in deze magische tijd van het jaar. Verwonder jezelf over alle miniatuurhuisjes en poppetjes, stap aan boord van een vliegtuig, duik een museum in en loop rond en doe een speurtocht. Er is zoveel te doen en te ontdekken. En wil je even pauze dan kun je je opwarmen in een van de horeca gelegenheden of even spelen in de Nijntje speeltuin.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.