Winter in Den Haag

Ook al woon ik nu al 6 jaar in Delft en ben ik geboren in Harderwijk, toch voel ik mij een echte Hagenees. Ik heb er ruim 25 jaar gewoond. Regelmatig kun je mij hier gewoon nog vinden. Op bezoek bij vrienden en familie. Met vriendinnen uit eten en naar de film of uitstapjes naar het strand en vuurwerkfestival bijvoorbeeld. Den Haag is gewoon enorm gezellig met een leuke binnenstad en de zee om de hoek. En deze winter is er van alles te beleven om te gaan doen. Alleen, met vrienden, familie of met je gezin. Voor iedereen is er wat!

ROYAL CHRISTMAS FAIR

Markten en Fair’s ik hou ervan! Gezellig neuzen en van de sfeer genieten die er hangt. Ook dochterlief is al op menig markt geweest in haar leventje. De week voor kerst kun je rond de Hofvijver naar een traditionele kerstmarkt. Van Brocante, glaswerk, lederwaren en een goudsmid, maar ook kinderkoren en theatervoorstellingen. De speciale kerstverlichting maakt het tot een echt lichtjesfeest.  Glühwein en chocolademelk en kerstproducten zijn ook hier dus je hoeft niet helemaal naar Duitsland toe haha

CARNIVALE

Magie, betovering en verwondering. Het reizende wintercircus strijkt neer in het Huijgenspark. Raak betoverd door wonderen en magie tussen duizenden lichtjes en sprankelende vuurkunstenaars. Overdag een gezellig festival voor het hele gezin.  Geniet bij een magisch uitzicht van huisgemaakte stamppotten, soepen of een glaasje glühwein.

  • 28 t/m 30 december
  • tijden 15:00- 1:00
  • Carnivale

TINK AMAZING SHOP WINDOWS

Ga jij window shoppen in Den Haag? Kerstshoppen in Den Haag wordt nog leuker door de Amazing Shop Windows van TINK The Hague. Met ruim zeventig spectaculair aangeklede winteretalages, ontworpen door creatievelingen, ondernemers en warenhuizen, oogt de Haagse binnenstad van 8 tot 26 december nog fraaier en sfeervoller. Er is een speciale TINK route die je kan lopen. Veel plezier!

UNOX NIEUWJAARSDUIK

Scheveningen - Unox Nieuwjaarsduik

Het is een oer-Hollandse traditie die vele decennia terug gaat. In Scheveningen rennen jaarlijks zo’n tienduizend durfals het zeewater in om het nieuwe jaar met een frisse duik te beginnen. Mijn broertje doet er elk jaar ook aan mee. Zelf snap ik het niet goed, maar ze zeggen dat als je het 1 keer hebt gedaan, je niet meer anders wilt..

Wie deze keer eens mee wil doen, kan zich 1 januari 2016 ’s ochtends vanaf 10.30 uur op het strand inschrijven voor de enige echte Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen, die om 12.00 uur begint. Je kunt natuurlijk ook, lekker warm ingepakt, toekijken en hoofdschuddend nog eens een warm kopje thee nemen.

COOL EVENT SCHEVENINGEN

Cool event Scheveningen

Voor Grand Hotel Amrath Kurhaus (Ik moet nog erg wennen aan de nieuwe naam) ligt ook deze winter een schitterende overdekte ijsbaan van zeshonderd vierkante meter, het Kurhausplein on Ice. Van 14 november t/m 17 januari, tijdens Cool Event Scheveningen, kunnen liefhebbers er dagelijks van ’s ochtends tot ’s avonds schaatsen. Bij de vernieuwde Pier, op de Palace Fun Slide Boulevard, ligt een ijsglijbaan van liefst dertig meter. Als je geen zin hebt om actief te doen kun je natuurlijk ook lekker op een verwarmd terras zitten en genieten van dit uitzicht met een glas glühwein of warme chocolademelk.

Dit vind je misschien ook leuk:

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.