Mijn Geluiden Prentenboek – een Avonturen van nijntje boek

Dit jaar heeft nijntje de respectabele leeftijd van 65 jaar bereikt. En… dat moet worden gevierd! Daarom komt Ravensburger met een tiptoi® Starter Set met een Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje dat helemaal in het teken staat van het wereldberoemde konijntje en haar vrienden. Hier in huis gebruiken wij de tiptoi nog regelmatig en nijntje blijft altijd leuk. Al gaan we deze set wel cadeau doen aan vrienden van ons.

Tiptoi staat gelijk aan leerzaam en leuk! Spelenderwijs leren de kinderen alles over de wereld van nijntje. Het boek met prachtige, kleurrijke vrolijke illustraties staat bomvol geluiden en muziek!

Door met de bijgeleverde tiptoi®-stift op een plaatje of een tekst te tippen, gebeurt er altijd iets! De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt je uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. 

Mijn Geluiden Prentenboek - De Avonturen van nijntje tiptoi

Ontdekken, spelen en luisteren 

Met de tiptoi® Starter Set ‘Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje’ kunnen kinderen direct aan de slag, want bij het boek zit een stift waarop alle audio bestanden staan. Dat is zeker een vooruitgang want voorheen moest je eerst de bestanden nog even gratis downloaden op de website van Ravensburger.

Het enige dat je hoeft te doen, is op het symbool tippen dat ervoor zorgt dat het boek wordt geactiveerd. Daarna wijst het zich vanzelf. Je 3 jarige kan direct aan de slag. Ik waarschuw je alvast, want de liedjes zijn aanstekelijk en als ouder wil je eigenlijk stiekem ook gewoon meekijken en luisteren. Want zeg nou zelf, als volwassene ben je ook gewoon stiekem nog steeds dol op nijntje. Ik wel namelijk. Maak kennis met de hele familie pluis, knorretje, betje, snuffie en alle anderen en ga mee op safari bijvoorbeeld. Zelfs oom vliegenier komt voorbij.

Mijn Geluiden Prentenboek - De Avonturen van nijntje

Maak kennis met nijntje en haar vrienden

Sla je het Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje open, dan leer je met een zoekspel allereerst iedereen in het boek goed kennen. Want… weet jij wie de lievelingstante van nijntje is? Daarna beleef je allerlei avonturen. Zo ga je een dagje naar het strand, ga je op safari, vier je samen met nijntje haar verjaardag en speel je met haar vriendjes op één van de speeltoestellen in de speeltuin.

Door op één van de symbolen rechtsonder op de pagina te tippen, kies je voor ontdekken (het oog), het spelen van een spel (de dobbelsteen) of het luisteren naar een liedje (muzieknoot). Zo kun je in het safaripark deelnemen aan een zoekspel waarbij je aan de hand van vragen het juiste dier moet aantippen. Of ga naar het strand en tip in goede volgorde op de afbeeldingen die worden gevraagd. 

Echt de opdrachten zijn zo duidelijk voor kinderen dat ze er heel erg zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan. Een absolute aanrader voor op de achterbank bij een lange autorit op vakantie bijvoorbeeld.

Educatief en leerzaam met Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje

Met het Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje vergroten kinderen spelenderwijs hun woordenschat. Ze spelen spelletjes en luisteren naar liedjes. Misschien zingen ze ook al wel heel snel mee. Het zijn allemaal woorden die bij hun belevingswereld staan wat aanslaat!

Nijntje.. lief klein konijntje.. nijntje … zit hij weer in je hoofd? Bij mij wel 😉

Enthousiast geworden na deze recensie? Je koopt het geluiden prentenboek hier. Er zijn ook andere delen verschenen waar ik onder aan deze blog naar toe zal linken!

Specificaties Mijn Geluiden Prentenboek – De Avonturen van nijntje’

Mijn Geluiden Prentenboek - De Avonturen van nijntje

Merk tiptoi | Uitgever: Ravensburger | leeftijd 3- 4 jaar | meer informatie vind je hier

Kijk ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.