Woeste Willem – geef een prentenboek cadeau

350.000 kinderen ontvangen een (prenten)boek cadeau via de jaarlijks terugkerende leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau. Deze heeft als doel ervoor te zorgen dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken. Dat betekent ook de kinderen die, om welke reden dan ook, thuis geen boeken hebben. Het prentenboek Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert is voor € 2,50 te koop in de boekhandel.

Geef een prentenboek cadeau Woeste Willem

Geletterdheid en taalachterstand

Door samen te werken met verschillende organisaties op het gebied van geletterdheid en armoedebestrijding spant de stichting zich in om taalachterstand tegen te gaan.

Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker voor een klein bedrag beschikbaar te maken. Dit jaar is het Piratenboek Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert. Eerder verscheen Koning van Katoren van Jan Terlouw.

(Voor)leesplezier essentieel voor de (taal) ontwikkeling van kinderen.

Het effect op woordenschatontwikkeling is onevenaarbaar: met een kwartier vrij lezen per dag leren kinderen gemiddeld 1000 woorden per jaar! Grijp deze kans aan om de kinderen op school of op de kinderopvang een boek cadeau te doen en (voor)leesplezier te stimuleren. Met een boek geef je immers niet alleen een cadeautje. Je creëert een contactmoment! Waarbij je kinderen, ouders, grootouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunt laten zien hoe belangrijk én leuk voorlezen is.

Het prentenboek bestellen voor je klas, groep of kinderopvang?

Het prentenboek van Ingrid en Dieter Schubert is vanaf 12 juni voor € 2,50 beschikbaar in de boekhandel. Wil je een grote oplage bestellen, bijvoorbeeld voor de opvang? Geef dan z.s.m. je bestelling door bij de plaatselijke boekhandel.

Mis ook het gratis promotiemateriaal van Woeste Willem niet, vraag je boekhandelaar naar posters, want op = op.

Woeste Willem in de groep of in de klas?

Ga in de klas aan de slag met de thema’s piraten/zeerovers, zomer, vriendschap en avontuur:

Anke van Boxmeer & Els van Dijck maakten deze lessuggesties bij Woeste Willem voor de uitgave Spelen met prentenboeken.

Kleuteruniversiteit heeft een lesproject gemaakt bij het prentenboek over piraten. Speciaal voor de campagne loopt van 8 juni t/m 19 juni een kortingsperiode waarbij het lespakket te koop is voor slechts € 10,- (was € 17,95).

LEES met LOES heeft een lesbrief ontwikkeld waarin ook aandacht is besteed aan de diepere lagen in het verhaal. Deze is te bestellen op haar site.

Kijk hier voor nog meer onderwijstips.

Alle kinderen in het ziekenhuis een ‘Woeste Willem’ cadeau!

Alle kinderen die momenteel in een ziekenhuis in Nederland verblijven worden de komende week verrast met een (prenten)boek cadeau. Een prachtig gebaar dat elk jaar wordt verzorgd door een schenker die graag anoniem wil blijven. Centraal Boekhuis verzorgt de distributie en de boekhandelaren brengen de boeken naar de kinderafdeling en afdeling Neonatologie. Hier geven ze de kinderboeken aan de verpleegster (i.v.m. met corona) van de kinderafdeling.

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken! Help jij ook mee?

Geef een prentenboek cadeau

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.