Op zoek naar zeemonsters in het Maritiem Museum

Maandag was ik uitgenodigd in het Maritiem Museum Rotterdam. Met een rugtas gevuld met broodjes snacks en drinken en twee enthousiastelingen ging ik op pad. We parkeerden in de APCOA parkeergarage in de Hartmansstraat 35 te Rotterdam. Daar krijg je namelijk met je toegangskaartje 20% korting. Altijd fijn! We gingen onder andere op zoek naar zeemonsters. Na afloop van ons bezoek dacht ik maar 1 ding.. ik had spijt als haren op mijn hoofd!

Rotterdampas / Delftpas

op zoek naar zeemonsters in het Maritiem Museum Rotterdam

2 jaar lang hebben wij de Rotterdampas ofwel de Delftpas gehad. 2 jaar lang heeft het Maritiem Museum op mijn lijstje gestaan om te gaan bezoeken, en 2 jaar lang heb ik daar niks mee gedaan. Met de Rotterdampas heb je onbeperkt gratis entree voor het museum met verschillende voorstellingen waarbij je onder andere op zoek naar zeemonsters kunt gaan.

Ook kun je 1 keer gratis varen in de Kids Marina, wat normaliter 15 euro voor 15 minuten kost. 1 halte verder met de Metro bijvoorbeeld kom je uit bij het Mariniersmuseum waar je ook onbeperkt entree voor hebt.

Overigens kun je ook met de BankGiro loterij VIP-kaart met 2 personen gratis naar binnen in het Maritiem Museum.

Offshore Experience

offshore experience op zoek naar zeemonsters

Voordat we op zoek naar zeemonsters gingen, was het eerst tijd voor een Offshore Experience. Daar had ik wel veel zin in. Een vriend van ons heeft jaren Offshore gezeten en nu kreeg ik een soort van blikje achter de schermen.

We leerden wat de beste plek was voor een windmolenpark. Daarbij moet je rekening houden met zeevaart, uitzichten voor bewoners en natuurlijk wind.

We leerden veiligheidsregels op een platform, hebben Helikopters succesvol laten landen en probeerden om containers te laden op een schip. Dat laatste is nog best lastig en ik had even twee brullende meiden naast mij omdat het hun niet was gelukt en ik er min of meer 1 goed had weten te krijgen. In totaal kun je met je toegangskaarten 9 verschillende testen doen waarna je een soort diploma krijgt.

offshore experience maritiem museum

Dus als ik ooit weer een carrière switch wil doen, nou ja dan kan ik altijd nog Offshore gaan werken 😉

De Haven tentoonstelling

De tentoonstelling van De Haven, werd volledig genegeerd door beide dames. Ze wilden op zoek naar zeemonsters gaan! Geen tijd voor de geschiedenis van oude boten! Best jammer want er zijn ruim 70 modellen te zien van schepen en tal van mooie oude schilderijen. Ze vonden de kleine miniatuurbootjes wel grappig, en vonden het leuk dat je bij sommige naar binnen kunt kijken maar veel meer geduld hadden de dames niet. Dikke pech voor mij, ik was in de minderheid zo werd democratisch besloten. Ahum. Tot 6 maart 2022 is deze tentoonstelling er dus ik heb nog even.

Op zoek naar Zeemonsters! Eindelijk….

op zoek naar zeemonsters het kraken

Ja hoor we gaan nu eindelijk op zoek naar Zeemonsters! Na het zien van het introductiefilmpje gingen de dames op zoek. Al waren zij vooral onder de indruk van het kleine stukje film van de Reuzen Krab in Viana en luisterden ze volle aandacht naar het verhaal van Jonah en de Walvis. We bespraken heel serieus of een Kraken wel echt zou hebben bestaan en dat monster van Loch Ness.. daar zijn we nog niet zo over uit.

Ik ben zelf ooit in Schotland op vakantie geweest en toen hebben wij ook een bootje gevaren in het meer. Op het raam waren kleine monsters geplakt en met een beetje goed camerawerk kon je dan net alsof doen dat je heb had gespot! ( Eerlijk gezegd vind ik het meer lijken of iemand de borstcrawl doet in het water.)

op zoek naar zeemonsters of uh wat is dit?

Dat zeemeerminnen lief zijn, dat moge duidelijk zijn! En we deden zelfs een kleine quiz naar het thuisfront over welk deel van de Walvis dit was.. Laat jij het goede antwoord even weten onder de blog? Het thuisfront had het namelijk fout…. meer zeg ik niet haha

op zoek naar zeemonsters
op zoek naar zeemonsters vonden we deze grote krab

Professor Plons

Na op zoek naar zeemonsters tijd voor Professor Plons

Na een lekkere lunch bij museumcafé Het Lage Licht, was het tijd voor de volgende activiteit Professor Plons.. Waar was ik nu weer beland dacht ik nog.. Een soort mini binnen speeltuin. Maar dankzij corona maatregelen heerlijk rustig! Een welkome afwisseling na op zoek naar zeemonsters te zijn geweest. Ik kon even uitrusten en wat delen op Social Media en de meiden konden even lekker ontspannen.

Buiten vonden we nog het leukste waarbij er met kruiwagens en steekwagens en hijskranen kon worden gespeeld. Pakjes, tonnen en zakken werden heen en weer gesleept op allerlei manieren. Erg leuk om te zien en lekker in de buitenlucht.

wat staat hier?
Wat staat hier?

Tijd om de buiten op zoek naar zeemonsters te gaan.

Na een klein speeluurtje gingen we naar buiten. In de haven is namelijk ook nog van alles te doen, al waren de meiden wel teleurgesteld dat we niet verder op zoek naar zeemonsters gingen. Er zouden toch wel meer enge dieren in de oceaan bestaan?

Geschiedenis Rotterdam Haven

We bekeken een film over de Rotterdamse Haven in een oude vuurtoren, oefenden knopen beneden in een schip en als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een rondleiding op een politieschip. Nou dit laatste was het helemaal voor beide meiden! Wat gaaf zeg!

Maar waarom had ik nou spijt?

Dit klinkt allemaal super toch? Waarom ik dan spijt had? Nou dat ik niet 2 jaar eerder al ben geweest naar Rotterdam! Jeetje mina wat was dit een leuk en zeer gevarieerd uitstapje! We hebben nog lang niet alles gelezen en gezien. Buiten in de haven waren niet alle boten open, dus er is nog genoeg te ontdekken en ik wil nog een keer naar de tentoonstelling gaan. Echt een super leuk uitje voor jong en voor oud!

Er word goed rekening gehouden met corona. Echt overal vind je desinfectiepompjes en je mag maar met 1 gezin tegelijk op een boot zodat er voldoende ruimte wordt gehouden.

De meiden hebben genoten en ik ook echt. Niet alleen omdat zij genoten, maar ik vond het zelf ook super interessant en leuk.

Ga jij ook op zoek naar zeemonsters?

op zoek naar zeemonsters
op zoek naar zeemonsters

Weet jij wat er staat bij de zeemeeuwen? Denk jij dat het monster van Loch Ness bestaat? En welk onderdeel van de Walvis zou het zijn? Ben jij wel eens in het Maritiem Museum Rotterdam geweest?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Lees ook de ervaring van Elles en Lianne in het Maritiem Museum. En deze blog Rotterdam met kinderen!

Footer 6 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.