Maritiem Festival Rotterdam, Tallship De Morgenster als blikvanger

Vandaag is het Maritiem Festival in Rotterdam gestart. Het Maritiem Festival vindt plaats van 4 tot en met 6 september. Blikvanger is Tallship De Morgenster. Het maritiem Festival draait om positiviteit en denken in oplossingen. Daarom draagt de Morgenster ‘zeilen van hoop’ beschilderd door Rotterdamse kinderen. Gisteravond werd De Morgenster begeleid naar de tijdelijke ligplaats bij het Maritiem Museum. En ik was erbij. Wil je weten hoe dat was? Lees dan vooral verder. Of bezoek het Maritiem Festival Rotterdam. Daar kan je Tallship De Morgenster met eigen ogen zien.

Maritiem Festival Rotterdam tallship de morgenster

Tallship De Morgenster

Wat is er gaver dan Rotterdam vanaf het water aanschouwen? Een tallship Rotterdam binnen zien komen op een oude sleepboot. Gisteravond was ik namelijk aanwezig bij het verwelkomen van het tallship De Morgenster. Wat een bijzonder mooie ervaring is dat. Voor de maritieme expertise had ik mijn schoonvader (78) meegenomen. Heerlijk om hem ook te zien genieten. Hij kon mij onder andere vertellen dat De Morgenster een brik is. Dat is een tweemaster. De Eendracht was er ook bij. Dat is dan weer een bark oftewel een schoener. Tallship de Morgenster is de blikvanger van het Maritiem Festival in Rotterdam. En dat is dan ook niet voor niets. Machtig mooi om zo’n schip te zien varen, zeker onder de Erasmusbrug door. Het oude en het nieuwe verenigd, maar wel in dezelfde stijl. Wat een mooi plaatje.

Maritiem Festival Rotterdam

Maritiem Festival Rotterdam, duiken in de ‘plastic soep’

Het Maritiem Festival Rotterdam start vandaag, 4 september. In een speciale 1,5 meter editie. Naast topattractie De Morgenster is er een verrassend cultureel programma. Ook wordt aandacht besteed aan de ‘plastic soep‘. Zo komt onder andere De WasteShark langs. Daarnaast is Stichting Plastic Whale aanwezig met sloepen van opgevist plastic. En surfer Merijn Tinga komt op zijn sup-board van plastic afval. Bovendien kunnen kinderen gerecyclede scheepjes maken van restmaterialen. In het kader van zeilen van hoop kunnen festivalbezoekers zelf zeilen beschilderen met hun hoopvolle boodschap. Tot slot zijn er pop-optredens in de museumhaven. Kortom, het Maritiem Festival Rotterdam is echt een bezoekje waard.

Maritiem Festival Rotterdam

Welkom op het Maritiem Festival Rotterdam

Het Maritiem Festival Rotterdam is van 4 tot en met 6 september. Het volledige programma is te vinden op maritiemmuseum.nl. Het Maritiem Museum is zeker op dreef!

En het Maritiem Museum

Los van het Maritiem Festival Rotterdam is het Maritiem Museum in Rotterdam natuurlijk het hele jaar door interessant. Wist je dat dit museum een collectie heeft van 1 miljoen stukken en 41 buitenobjecten? Nee? Zeker een reden om eens te gaan kijken. Het museum is niet alleen interessant voor schoonvaders met maritieme expertise. Het is ook heel leuk voor (klein)kinderen. Dat kan je bijvoorbeeld lezen in de blog die Ellen eerder schreef over haar bezoek aan het Maritiem Museum.

Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 49 jaar, moeder van een 7-jarige dochter en een 13-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. Daarnaast ben ik vorig jaar gestart met een eigen coachingspraktijk. In dit nieuwe jaar zal ik regelmatig een blog schrijven over coaching en mindfulness.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.