Foto op Alumunium is dat mooi of niet?

Een paar maanden terug hadden wij een fotoshoot in Enschede speciaal voor onze schoonouders. Nu hadden wij al een tijdje geen nieuwe foto van ons drieen aan de muur. Een foto op Canvas hadden we al eens geprobeerd maar een foto op Aluminium nog niet. Benieuwd of wij tevreden zijn?

Foto op Aluminium

Foto op Aluminium

Van te voren was ik alleen wel wat huiverig. Voor mijn schoonouders hadden wij namelijk de foto’s besteld bij Pixum en die waren prachtig geworden. Maar toen ik voor mijn 16 jarige nichtje een foto liet afdrukken bij de Hema kwamen wij er een beetje heel erg roze/rood uit. ( de lichtstreep komt van de zon buiten terwijl ik deze foto nam )

Foto van de hema

Hoe zou dat nu gaan met hetzelfde bestand bij een derde leverancier? Ik bestelde bij FotoOpAluminium.nl een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl. Ik twijfelde lang over het formaat maar koos uiteindelijk voor 70 bij 50 cm en koos voor de optie professionele foto controle. Een professional checkt dan op kleur, scherpte, uitsnede, formaat en pixels. deze extra controle kost maar €1,95 en hiermee krijg je dus geen roze foto 🙂

Familieportret met een effect

Foto op Aluminium

Al na 2 dagen kwam de postbode een enorm pakket brengen. Ja 70 x 50 cm is best wel wat groot, maar ook wel heel gaaf om zo aan de muur te hebben hangen. Zo op het blote oog zie je ook helemaal niet dat de foto op Aluminium is eigenlijk. Uitvoerig bekeken maar niks viel me op. Totdat de foto aan de muur hing boven de trap.

Foto op Aluminium

Dan krijg je een onwijs gaaf effect op de lichte delen van de foto. ( wat nog weer lastig was om scherp op de foto te krijgen maar hopelijk zie je wat ik bedoel. )

Foto op Canvas of Foto op Aluminium

Wat is nu mooier een foto op Canvas of een foto op Aluminium? Zelf vind ik de foto op Aluminium mooier en scherper. Het materiaal lijkt meer op fotopapier door het glanseffect. Waar je op Canvas toch meer een schilderij effect krijgt.

Ik kies voortaan absoluut voor een foto op Aluminium al zou ik ook nog wel eens een foto op hout willen proberen en een foto op zeil voor buiten in de tuin lijkt mij ook erg gaaf!

Wat vind jij het mooiste materiaal om een groto foto op af te laten drukken?

Dit is een gesponsorde post.

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.