Skip to Content

Bioblo – bouwen met prachtig gekleurde bouwstenen.

Als juf ben ik altijd op zoek naar leuke nieuwe ideeën in de klas. En toen viel mijn oog op Bioblo. Dit zijn supermooie, vrolijk gekleurde blokken.

Bioblo bouwblokken met honinggraat

Wat is Bioblo?

Bioblo zijn vrolijk gekleurde bouwstenen. De naam Bioblo komt van de samenvoeging van de woorden ‘biologisch’ en ‘blok’. De blokken bevatten veel natuurlijke materialen. Maar liefst 55% van de samenstelling bevat natuurlijke materialen. De blokken zijn niet gemaakt van alleen hout of plastic, maar van een combinatie. In de bouwstenen zit namelijk krijt, houtsnippers, gerecycled plastic en pigment. Dat pigment zit er al in het mengsel doorheen, dus de kleur kan niet afgeven of slijten, de blokken zijn dus kleurvast.

Met deze bouwstenen kun je zelf de mooiste bouwwerken maken. Het formaat is een beetje vergelijkbaar met Kapla blokjes.
En misschien nog wel het meest opvallend is de prachtige honingraat structuur!

Bioblo

Eerste indruk

Toen ik de doos met Bioblo openmaakte, was ik meteen enthousiast! De gekleurde blokjes zijn echte blikvangers! In de doos die ik heb ontvangen zitten 200 blokjes, in 10 verschillende kleuren. De kleuren zijn echt prachtig. Ook de blokjes zelf zijn echt blikvangers, het lijken wel kleine kunstwerkjes!
De bouwsteentjes hebben een honingraat structuur. Deze is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens materiaal besparend en extreem stabiel. En als je de blokjes eens een keer een goede wasbeurt wil geven, is het ook nog eens heel handig, want zo drogen ze lekker snel!

Meteen aan de slag

De blokjes van Bioblo zijn enorm mooi om te zien, en dagen dus meteen uit om te gaan bouwen. Het eerste wat mijn meiden gingen doen, was een zo hoog mogelijke toren bouwen. Dit was best wel even experimenteren, want het is nog niet zo makkelijk om dit stevig te doen!
Wat ik zo leuk vind aan Bioblo, is dat het niet alleen geschikt is voor jongere kinderen (zoals je met sommige bouwmaterialen weleens ziet), maar dat ook mijn dochter van 9 zich hier heel erg mee kan vermaken. En mijn man en ik trouwens ook…..
Het is echt een uitdaging om mooie dingen te maken. Na het bouwen van torens, zijn ze trouwens dagen aan de slag gegaan om er een lange domino rij van te maken. Dat kan dus ook….

Bouwvoorbeelden

Heb je zelf geen inspiratie, dan kan geeft het bijgeleverde boekje veel ideeën. Er zit een boekje bij met een stappenplan om een gekke vogel te maken (deze hebben wij natuurlijk ook geprobeerd te maken). Op de website van Bioblo kun je echter nog veel meer voorbeelden vinden. Handig is dat je kan zien hoeveel blokjes ervoor nodig zijn. Vervolgens kun je het stappenplan printen. Je kunt bijvoorbeeld een huis, boot of monster maken!

Bioblo thuis en in de klas

We zijn eerst een paar dagen thuis aan de slag gegaan met Bioblo. Soms komt het voor dat kinderen snel op speelgoed zijn uitgekeken, maar mijn meiden raakten niet uitgespeeld! Een goed teken. Mijn meiden waren dan ook best verontwaardigd dat de doos Bioblo naar school zou gaan, zodat de kinderen uit mijn kleuterklas er ook mee konden gaan experimenteren.
Daar werd het ook met veel gejuich ontvangen! Het ziet er ook ontzettend aantrekkelijk uit en kinderen stonden meteen te dringen om met dit materiaal aan de slag te gaan.

De jongere kinderen maakten er vooral tegelvloertjes van en patronen op de vloer, de kinderen die wat ouder waren gingen enthousiast aan de slag met het bouwen van torens. En natuurlijk werden de plastic diertjes erbij gehaald!
Als juf kan ik niets anders zeggen, dan dat Bioblo een echte aanrader is voor in de klas. En natuurlijk ook voor thuis!

Overige producten van Bioblo

De blokjes van Bioblo komen uit Oostenrijk. Daar is het idee ontstaan, en de blokjes gaan nu de hele wereld over!
Ik ben aan de slag gegaan met de ‘Fun box’ met daarin 200 stenen. Dat is een mooie hoeveelheid voor heel veel uren bouwplezier. Wil je nog meer bouwen, dan zijn er ook grotere sets, of kun je zelf een set samenstellen met je favoriete kleuren.
Eigenlijk is het concept van Bioblo simpel: alle blokken hebben dezelfde maat. Maar door vele verzoeken van klanten, is er ook een kleinere maat steentjes uitgebracht. Hiermee kun je meer details aanbrengen.

winactie Bioblo

Winactie: win een ‘Fun box’ van Bioblo met wel 200 stenen!

Tromgeroffel….. en dan nu het moment waarop je hebt zitten wachten! Wij mogen namelijk een hele gave prijs weggeven namens Bioblo. Één gelukkige prijswinnaar wint namelijk een Fun Box, met daarin 200 stenen in wel 10 verschillende kleuren. Hiermee kun je zelf de mooiste creaties maken!

Hoe doe je mee?

Gefeliciteerd Sandra!

Lopende en komende winacties bij MamaScrapelle

Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lynn Mahieu

Thursday 3rd of December 2020

Nog nooit gezien deze blokken. Heel tof weer die andere kijk op bouwen. Ik maak graag kans op deze kleurrijke collectie voor mijn twee kids.

Wessel

Saturday 28th of November 2020

Dit is tof speelgoed! In eerste instantie denk ik aan onze jongste telg, maar ik denk dat de oudere kids dit ook erg leuk zullen vinden.

Helma Magnus

Saturday 28th of November 2020

Wat super voor mijn jongste kleinkind! Dit ziet er zo leuk uit en is volgens mij erg leerzaam! Met zijn rugzakje moet hij net wat meer uitdaging krijgen en dat is voor hem nodig! Spelend leren! Graag!

Linda Raaijmakers

Saturday 28th of November 2020

Ik doe graag mee omdat Lucas en Eva daar flink mee kunnen bouwen met hun neefje en nichtje :D

Jolijn

Thursday 26th of November 2020

Super leuk voor in de klas! Ik maak graag kans (:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.