Spaaractie Plus boerenleven succes of niet?

Dit is de laatste week dat je kunt sparen voor de plusbricks boerenleven. De blog mijn complete lijst van de plusbricks is momenteel mijn best gelezen blog, maar vind ik zelf de spaaractie succesvol? Lees je mee met mijn ongezouten mening?

Spaaractie Plus boerenleven

Het is alweer de laatste week en het idee van de spaaractie van de Plus is in principe goed bedacht. Dit keer kon je stukje voor stukje je eigen boerenbedrijf bij elkaar sparen.

plusbricks

“Kippen, koeien, kaas, verschillende groenten, fruit en natuurlijk de boer en de
boerin zelf.” Aldus de site van Plus zelf. Het doel van deze actie is duidelijk, kinderen leren waar ons eten vandaan komt en informatie bieden. Maar is dat ook gelukt?

Het boerenleven volgens Plus

De spaaractie is leuk opgezet en de kinderen zijn er zoet mee. Er kan volop gebouwd en gespeeld worden en dat is natuurlijk helemaal super. Er is heel veel variatie in groente en fruit. Er is goed nagedacht over melkbussen van vroeger, leuk! Boter en kaas als eindproduct van de melk. leuk! Hekjes om de dieren in te zetten, kruiwagen, koeienvlaaien, gieter, hark, zelfs een bijenkorf met honing.

Er zijn echter wat dingen die in mijn ogen totaal anders hadden gekund:

  • Waar is de boerderij? Waar wonen de boer en boerin?
  • Er kunnen met geen goed fatsoen poppetjes “achter het stuur” in de tractor, truck en melkwagen.
  • Waar zijn de schapen, varkens, paarden, haan en poezen?
  • Waar zijn al die koeien en kippen gebleven?
  • Waarom is er niet gekozen om uitbreiding bij te kunnen kopen zoals bij de vorige actie?

Het echte boerenleven

Ik heb behoorlijk wat aanpassingen gedaan aan de bouwwerken van de plusbricks.

Groente en fruit en de kas

boerenleven

Ik vind het heel goed dat er veel variatie is gemaakt met allerlei soorten groentes en fruitbomen.

Tomaten en komkommers groeien in kassen en om die kwijt te kunnen in de kas heb je eigenlijk 2 kassen nodig!

De broccoli bleef met geen goed fatsoen op het groen staan dus die heb ik zonder groen neergezet.

De voertuigen

Ook aan de voertuigen heb ik het een en ander aangepast.

plusbricks

De tractor heeft een verhoogd raam en dak gekregen en is wat dieper geworden zodat de boerin kan zitten en ze een rugleuning heeft om er niet uit te vallen.

De truck heeft een verhoogd dak en een rugleuning voor de boer om te kunnen zitten.

plusbricks

En in de melkwagen heb ik plusmedewerker gezet dat paste net als hij wat schuin zit.

De dieren

Echt de actie is leuk en wij hebben met veel plezier gespaard, toch weet ik zeker dat er heel veel kinderen teleurgesteld en ouders gestressed zijn. Bij ons in de buurt zijn de kippen en koeien heel heel heel schaars verdeeld namelijk. Wij hebben met geluk dat ik kon ruilen meerdere kippen en een koeien, maar ik weet van meer mensen dat ze er slechts 1 van beide hebben. Dat is natuurlijk niet hoe het echte boerenleven eruit ziet. Op een boerderij loopt niet maar 1 kip en 1 koe rond. Daar lopen er zeker meer van rond. Daarnaast krijgen wij ons eten niet alleen van kippenvlees en eieren en koeienvlees en melk. Waar zijn de paarden, de geiten, de schapen, de varkens, de honden en de poezen (om alle muizen weg te jagen bij het voer), gebleven?

plusbricks

Als je kinderen vraagt hoe een boerderij eruit ziet en welke dieren er leven worden al deze dieren genoemd, bijen hoor ik nooit! Waarom is er niet gekozen voor meer dieren? En meer productie van deze dieren.

Ik heb dit zelfs in een tweet gevraagd op twitter aan de plus, maar helaas geen antwoord op gekregen. En echt ik ben niet de enige die vind dat er te weinig dieren zijn.

Zelfs als ze los te koop waren als uitbreiding weet ik zeker dat alle ouders deze met veel plezier voor hun kinderen hadden gekocht om ze een echte voorstelling van het boerenleven te leren.

De boerderij

plusbricks

Net zo belangrijk als dieren zijn op een boerderij, willen de boer en boerin ook graag ergens wonen. Had er niet een simpel huisje gebouwd kunnen worden voor ze? Mijn moeder bouwde deze boerderij voor onze dochter voornamelijk met bricks van de supermarktactie van vorig jaar.

Of een stal voor de dieren? De meeste mensen zijn natuurlijk al blij dat ze 1 kip en 1 koe hebben en die kunnen met gemak in de schuur staan. Maar ik als ouder die haar kind het goed wil leren mist een boerderij! Was er een stal bij dan had je zelfs pluspunten gekregen van mij! Ja beste Plus, punten omdat je het dan goed had willen leren aan de kinderen.

Conclusie

plusbricks

Dus beste Plus, kunnen we een nieuwe actie verwachten met uitbreiding op het boerenleven? Om een boerderij, een stal en meer dieren te kunnen sparen?

Onze dochter zou daar in elk geval heel blij van worden! (en haar mama en papa ook)

Ik ben benieuwd hoeveel mensen mijn mening delen en een reactie achter laten! 

 

 

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!