Playmobil Rembrandt poppen – voor een museum in huis

Marten en Oopjen is het wereldberoemde dubbelportret van Rembrandt. Na een intensieve restauratieperiode zullen de portretten van 8 maart  tot en met 3 juni 2018 te zien zijn in het Rijksmuseum in Amsterdam. En dit is tevens een tip voor een kinderuitje want je kunt er ook Playmobil vinden! Er zijn namelijk heuse Playmobil Rembrandt poppen te vinden. 

PLAYMOBIL in het Rijksmuseum

De portretten worden getoondt in de expositie over grote portretten van rijken en hooggeplaatsten, High Society. Ook kinderen kunnen spelenderwijs kennis maken met beide schilderijen van de jonggehuwden. Playmobil heeft namelijk speciaal voor deze gelegenheid een Marten en Oopjen-setje ontwikkeld de Playmobil Rembrandt poppen. Zo wordt kunst kinderspel!

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum en Playmobil werkten al eerder samen om kunstwerken uit de eregalerij te vertalen naar Playmobil poppen. Zowel het beroemde 17e-eeuwse schilderij Het melkmeisje van Johannes Vermeer als twee ridders van De Nachtwacht van Rembrandt werden als miniatuur geproduceerd. Zie linkjes hieronder voor deze serie waar de Playmobil Rembrandt poppen onderdeel van uitmaken.

‘De kans om kinderen op speelse wijze kennis te laten maken met cultureel erfgoed zoals deze kunstwerken, grijpen we met beide handen aan. Op deze manier kan een nieuwe generatie laagdrempelig kennis maken met de collectie van het Rijksmuseum en hopen we dat we hun fantasie kunnen blijven prikkelen’, aldus Leen van Reeth, marketingmanager van Playmobil Benelux.

Grote Playmobil-uitvoeringen in het museum

Playmobil Rembrandt poppen

Ook het Rijksmuseum is verheugd met de komst van de Playmobil Rembrandt poppen.

‘Als Rijksmuseum willen we graag de collectie zo toegankelijk mogelijk maken. Niet alleen in het museum, maar zeker ook daarbuiten. Hopelijk komen de kinderen het gerestaureerde dubbelportret ook in het echt bewonderen. Naast de originele doeken, zullen ze dan bovendien grote uitvoeringen van de jonggehuwden in Playmobil treffen’, aldus Jonathan Bikker, als conservator van het Rijksmuseum betrokken bij de restauratie van Marten en Oopjen.

Playmobil Rembrandt poppen

Playmobil Rembrandt poppen

De Marten- en Oopjen-figuurtjes zitten samen in een setje en kosten €5,95. De Playmobil Rembrandt poppen zijn exclusief te koop in de Rijksmuseumshop. Let op verzendkosten zijn €5,99. Wil je er een dagje uit van maken met de kinderen en de grote poppen en de echte portretten in het echt zien?

Het Rijksmuseum is dagelijks geopend van 09:00 – 17:00 uur

Playmobil Rembrandt poppen koop je ook bij Bol!

Culture uitstapjes:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.