PLAYMOBIL Rembrandt poppen

Marten en Oopjen is het wereldberoemde dubbelportret van Rembrandt. Na een intensieve restauratieperiode zullen de portretten van 8 maart  tot en met 3 juni te zien zijn in het Rijksmuseum in Amsterdam. En dit is tevens een tip voor een kinderuitje want je kunt er ook PLAYMOBIL vinden! Er zijn namelijk heuze PLAYMOBIL Rembrandt poppen te vinden. 

PLAYMOBIL in het Rijksmuseum

De portretten worden getoondt in de expositie over grote portretten van rijken en hooggeplaatsten, High Society. Ook kinderen kunnen spelenderwijs kennis maken met beide schilderijen van de jonggehuwden. PLAYMOBIL heeft namelijk speciaal voor deze gelegenheid een Marten en Oopjen-setje ontwikkeld. Zo wordt kunst kinderspel!

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum en PLAYMOBIL werkten al eerder samen om kunstwerken uit de eregalerij te vertalen naar PLAYMOBIL poppen. Zowel het beroemde 17e-eeuwse schilderij Het melkmeisje van Johannes Vermeer als twee ridders van De Nachtwacht van Rembrandt werden als miniatuur geproduceerd.

‘De kans om kinderen op speelse wijze kennis te laten maken met cultureel erfgoed zoals deze kunstwerken, grijpen we met beide handen aan. Op deze manier kan een nieuwe generatie laagdrempelig kennis maken met de collectie van het Rijksmuseum en hopen we dat we hun fantasie kunnen blijven prikkelen’, aldus Leen van Reeth, marketingmanager van PLAYMOBIL Benelux.

Grote PLAYMOBIL-uitvoeringen in het museum

Playmobil Rembrandt poppen

Ook het Rijksmuseum is verheugd met de komst van de mini Marten en Oopjen.

‘Als Rijksmuseum willen we graag de collectie zo toegankelijk mogelijk maken. Niet alleen in het museum, maar zeker ook daarbuiten. Hopelijk komen de kinderen het gerestaureerde dubbelportret ook in het echt bewonderen. Naast de originele doeken, zullen ze dan bovendien grote uitvoeringen van de jonggehuwden in PLAYMOBIL treffen’, aldus Jonathan Bikker, als conservator van het Rijksmuseum betrokken bij de restauratie van Marten en Oopjen.

PLAYMOBIL Rembrandt poppen

Playmobil Rembrandt poppen

De Marten- en Oopjen-figuurtjes zitten samen in een setje en kosten €5,95. De PLAYMOBIL-miniaturen zijn exclusief te koop in de Rijksmuseumshop. Let op verzendkosten zijn €5,99. Wil je er een dagje uit van maken met de kinderen en de grote poppen en de echte portretten in het echt zien?

Het Rijksmuseum is dagelijks geopend van 09:00 – 17:00 uur

  • Volwassenen betalen €17,50 voor een kaartje.
  • Jongeren t/m 18 jaar en met een heleboel kortingskaarten zijn gratis. Kijk voor het volledige overzicht op de website van het Rijksmuseum.

Hollandse Meesters

Wil je je kinderen nog meer kennis laten maken met kunst van de hollandse meesters , vergeet dan zeker niet om ook naar de beeldentuin in Garderen te gaan van 13 april tot en met 27 oktober 2018.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.