Music in het Museon een interactieve tentoonstelling vol muziek

Wij bezochten de nieuwe Tentoonstelling Music in het Museon. Een interactieve tentoonstelling vol muziek. Benieuwd wat deze tentoonstelling te bieden heeft…

Interactieve tentoonstelling bij Music in het Museon

Iedereen die weleens naar het Museon is geweest weet dat dit niet zomaar een museum is. Het Museon is een museum voor onderzoek en wetenschap in Den Haag en heeft regelmatig interactieve tentoonstellingen voor de hele familie. Bezoekers worden geïnspireerd om de wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen. Wij bezochten de nieuwe Tentoonstelling Music in het Museon. Een interactieve tentoonstelling vol muziek. Benieuwd wat deze tentoonstelling te bieden heeft…

Music in het Museon

Corona maatregelen

Het is herfstvakantie en dan gaan wij er vaak op uit. Een bezoek aan een museum is dan vaak een verzoek van onze dochter Rosalie. We bezochten deze herfstvakantie het Museon, waar we vaker zijn geweest. Maar dit keer ging onze interesse uit naar de recent geopende tentoonstelling Music in het Museon. Goed om te weten is, dat door de corona maatregelen, je vooraf een tijdslot moet reserveren. Ook wordt gevraagd een mondkapje te dragen, dit is een dringend advies. Met ons mondkapje mee gaan we op weg naar Den Haag.

Music in het Museon

Carpool-karaoke in Music in het Museon

We komen op de gereserveerde tijd het Museon binnen. Direct horen we diverse muziek en komen er diverse geluiden op ons af. We bergen onze jassen op en gaan richting de tentoonstelling Music in het Museon. Bij een groot scherm krijgen we een korte uitleg over de inhoud van de tentoonstelling. Om een echte Music ervaring te krijgen is er een bord gemaakt waarop alle Music challenges zijn aangegeven. Rosalie heeft een vriendin meegenomen en samen springen ze gelijk in de Smart waarin je een echte Carpool-karaoke beleeft. Geweldig, twee van die giechelende meiden van 10 en 11 jaar in een Smart waarin je keihard mee kan zingen op een door jou gekozen nummer.

Stimuleer je hersenen

Ik ga zelf even kijken in een ruimte waarin mijn aandacht wordt getrokken door het verschillende licht en geluid. De uitleg van de ruimte geeft aan dat muziek je hersenen kunnen stimuleren door golven te maken op het tempo van de muziek. Ik moet ontspannen gaan zitten en mijn hand op een aluminium ronding leggen. Nu kleurt de ruimte rood en past het geluid zich aan. Als ik mijn hand verplaats verkleurt de ruimte opnieuw en hoor ik een een ander geluid. Licht en geluid samen, wekken een bepaalde sfeer in de ruimte op.

MUSIC en meer

Als de meiden zijn uitgezongen lopen we langs de diverse ruimtes waarin instrumenten te zien zijn, waar uitgelegd wordt wat de invloed van muziek is op de hersenen en wanneer de muziek is ontstaan. De interactieve ruimtes zijn natuurlijk aantrekkelijk. We bekijken een stuk uit een Harry Potter film en merken dat door de muziek te veranderen, je heel anders naar de film kijkt en zelfs grappig wordt in plaatst van spannend. We lopen langs een greenroom in Music in het Museon. Daar kan je een echte videoclip opnemen.

greenroom

Greenroom in Music in het Museon

De dames lopen de ruimte in en zoeken wat attributen uit die ze bij hun clip kunnen gebruiken. Er wordt een achtergrond en een muziekje uitgezocht en de clip kan worden opgenomen. De clip wordt hilarisch en na een mailtje naar jezelf beleef je deze ervaring thuis weer opnieuw. We doen een spel met digitale drums, maken met loops van geluiden een leuk muziekje, bezoeken een stille disco en luisteren vanuit diverse plaatsen in een orkest een muziekstuk van Beethoven.

van afval muziekinstrumenten maken

Fototentoonstelling

Alsof we nog niet genoeg hebben gedaan bij Music in het Museon, kunnen er een nog instrumenten worden gemaakt van diverse afval. Geweldig. Ik loop zelf nog even naar de presentatie van National Geographic. Mijn oog valt op de foto’s welke ik pas in het boek Human Nature heb gezien. In deze fototentoonstelling staat plastic centraal. Wat heeft plastic voor invloed heeft op ons en de natuur. Deze fototentoonstelling wisselt regelmatig van foto’s en is altijd de moeite waard om even doorheen te lopen.

Music in het Museon

Music in het Museon is voor jong en oud

Het Museon sluit bijna en wij gaan terug naar huis. Wat was dit weer een super leuk bezoek aan het Museon. De tentoonstelling Music in het Museon is echt heel leuk om te bezoeken en te beleven. Door de interactieve benadering is deze tentoonstelling geschikt voor jong en oud. Muziek maken en luisteren, dansen en zingen dat kan iedereen bij Music beleven. Zo wordt een museum bezoek ineens heel anders. Wij hebben een hele leuke middag beleeft. Ben je net zo enthousiast geraakt over Music in het Museon als wij? Je kan de tentoonstelling nog bezoek tot 12 september 2021.

Footer 6 nieuw
Esther
Delen is enorm lief

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.