Buenas Chicas – een romantische feelgood komedie

Ik ben gek op romantische komedies! Of het nu Engelstalige films zijn, of films van Nederlandse bodem, ik hou ervan! Buenas Chicas verschijnt binnenkort in de bioscoop, en als ik de trailer zie denk ik dat dit weer echt een film voor mij is! Deze film zal weer garant staan voor een heerlijk avondje romantisch zwijmelen en lachen.

buenas chicas

Een nieuwe Nederlandse film: Buenas Chicas

Billie (Susan Radder) is een superambitieuze junior advocaat met het hart op de tong. Maar nadat ze een belangrijke zaak heeft verpest, dreigt ze te worden ontslagen. Om dit te voorkomen gaat ze met haar beste vriendinnen Allegra (Noël van Kleef) en Coosje (Britt Scholte) op wijnreis naar het zonnige Spanje. Billie’s werkelijke doel? Haar baan behouden door de Spaans-Nederlandse wijnboer Bruno (Juvat Westendorp) te overtuigen om zijn wijngaard op te geven en zijn grond te verkopen aan Billie’s cliënten die daar een golfresort willen bouwen. Eenmaal in Spanje loopt echter niets zoals het moet en tot overmaat van ramp staat Billie’s collega en ex-geliefde Rogier (Thijs Boermans) ook nog onverwachts op de stoep.

vriendinnengroep

Een film met een verrassende cast

Wat ik heel leuk vind aan deze film, is dat het een leuke en verrassende cast is. In veel Nederlandse films zie je toch wel veel dezelfde acteurs terugkomen. Natuurlijk zie je hier ook wel een aantal bekende gezichten, maar de combinatie is verrassend. De vriendinnengroep is een leuke groep vrouwen die verschillend zijn qua uiterlijk en karakter. De regisseur van de film heeft de vrouwen dan ook allemaal een eigen element meegegeven, omdat ze allemaal zo anders zijn. En hoewel Juvat Westendorp natuurlijk wel in veel films te zien is, blijf hij natuurlijk wel erg leuk om naar te kijken ;)…

Binnenkort ga ik de film in de bios bekijken. Over een tijdje zal ik de blog dus nog aanvullen met onze mening over de film!

Onze mening over Buenas Chicas

Wij zijn meteen de dag na verschijnen van de film naar de bios geweest, omdat we na het zien van de trailer natuurlijk wel erg nieuwsgierig waren geworden! Ik ben samen met mijn dochter van 12 gegaan. De film heeft een adviesleeftijd vanaf 12 jaar, en dat komt waarschijnlijk vooral door een redelijk expliciete sex-scene in het begin. Na afloop hebben we het hier nog even over gehad. Mijn dochter had ook het idee dat deze scene niet echt nodig was geweest voor de film, omdat de relatie van de hoofdrolspeelster en de collega ook zo al wel duidelijk was (of in ieder geval niet zo in beeld gebracht had hoeven worden). Maar ze zei verder dat ze de film echt superleuk vond. De film is echt een romantisch feelgood verhaal. Natuurlijk voel je al van verre aankomen hoe het verhaal in grove lijnen gaat verlopen, maar dat maakt het juist ook wel leuk. Het einde is dan wel weer een verrassende plottwist. De film Buenas Chicas geeft zeker een gezellige avond met je vriendinnen!

Bijzonderheden over de film op een rijtje

Releasedatum: 7 maart 2024
Lengte: 90 minuten
Genre: komedie/ romantiek
Cast: Susan Radder, Britt Scholte, Noël van Kleef, Robin Frings, Thijs Boermans, Juvat Westendorp, Felice Poppeliers
Regisseur: Pim van Hoeve
Scenarioschrijver: Karen van den Ende, Jacqueline Rogers
Distribiteur: Independent Films

buena's chicas winactie (1)

Win 2 vrijkaarten voor de film Buenas Chicas

Lijkt Buenas Chicas jou nu ook een leuke film? Dan hebben we goed nieuws, want we mogen 2 vrijkaarten weggeven!
Wat moet je doen om kans te maken op vrijkaartjes?

OPTIE 1

 • Reageer onder de social media post van de winactie met wie jij graag ‘Buenas Chicas’ wil zien.
 • Delen is lief en vergeet ons dan niet te taggen. Anderen taggen en ons volgen is ook lief.

Optie 2

 • Reageer onder deze recensie met wie jij graag ‘Buenas Chicas’ wil zien.

EXTRA

 • Volg MamaScrapelle op social media indien mogelijk. We zitten op InstagramFacebookTikTokYouTube en/ of Pinterest. Like daar ook de winactie van ‘Buenas Chicas’ voor een extra winkans
 • Delen van de winactie levert een extra winkans op. Tag MamaScrapelle als je dat doet.
 • Beide opties mag uiteraard ook.

Over ongeveer twee weken krijgt de winnaar van de vrijkaarten voor de film een bericht via de mail of pb.

buenas chicas

Deze films draaien nu ook in de bioscoop

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

19 reacties

 1. De trailer bekeken en ja, dit is echt een film voor mij en mijn beste vriendin.
  Wij gaan ieder kwartaal naar de bios (ons meidenavondje) met de welbekende bak popcorn op schoot en na de film eten wij nog een ijsje. Altijd super gezellig!
  Dat kunnen wij chiccas wel ;-D

 2. Ja, juist inderdaad omdat het een cast is met gezichten die wat minder bekend zijn, ben ik heel benieuwd. Ik zou erg graag mijn nicht mee naar toe nemen die kan wel een opkikkertje gebruiken.

 3. Kelly, lijkt me een hele gezellige romantische film om samen met mijn schoondochter te mogen gaan zien… ook zij houdt wel van een goede romkom!!! 😉 <3

 4. Lijkt me de perfecte film om met mijn oud collega en tevens goede vriendin heen te gaan. Kunnen we daarna gezellig bijkletsen 🍀🤞

 5. Een leuke film om samen met mijn beste vriendin te kijken. Het is alweer eventjes geleden dat we naar de bios zijn geweest. Lijkt me weer erg leuk en gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.