Skip to Content

Trakteren met nijntje, een smaakvol boek met verhalen en recepten

Denk je alles al uit de wereld van nijntje gezien te hebben? Ik denk het elke keer maar dan weer weet een boek me te verrassen. Zo ook ‘Trakteren met nijntje’. Wat een onwijs tof boek met recepten en verhalen! Dit is gewoon een tof boek om cadeau te doen, in je klas of opvanggroep te hebben. Of in je eigen boekenkast. Want de recepten zijn ook voor in je eigen huis erg leuk en lekker. En net zo belangrijk, ook toegankelijk!

Trakteren met Nijntje

Trakteren met nijntje

Hoera! Nijntje is jarig en dat wordt gevierd! In twee nijntje-verhalen volgen we nijntje die op school mag trakteren en thuis haar feestje viert. Speciaal voor nijntjes 65e verjaardag creëerde chef-kok en vader Samuel Levie 20 feestelijke én eenvoudige recepten om te trakteren en om een spetterend verjaarspartijtje thuis te vieren. Een feestelijk lees- en kookboek voor het hele gezin. Na het succes van ‘eten met nijntje’ is dit het tweede nijntje-boek van Samuel Levie met lekkere en gezonde recepten voor de allerkleinsten.

Verhalen

Uiteraard gaat ‘Trakteren met nijntje’ over feest en trakteren. En er staan leuke recepten in. Maar er staan ook twee verhalen in! Namelijk nijntje is jarig en nijntje viert feest. Dus eigenlijk krijg je twee boeken voor de prijs van 1. De verhalen zijn zoals je gewend bent uit de keuken van nijntje. Herkenbare illustraties van Dick Bruna en bekende karakters en verhalen. Dat is allemaal zoals je kent, maar er komt nu dus ook meer uit de keuken van nijntje: recepten! En ook nog eens een knutsel/versiertip.

Trakteren

Wat kan dat soms lastig zijn een leuke en passend traktatie bedenken voor je kindje. Nijntje helpt daarbij met dit boek Trakteren met nijntje. Er staan vele diverse tips in voor inspiratie. Van recepten met en zonder suiker. Traktatie dingen die meer werk vragen en hele simpele dingen. Ook veel recepten met groente en fruit. Wat dacht je van pigs in a blanket? Uh ik bedoel Carrots in a blanket! Geniaal! daar heb ik nooit over nagedacht maar zo’n toffe eetwissel is dat. Uiteraard worden er geen knorries gebruikt in de traktaties van nijntje ;).

Ik kan eigenlijk geen favoriet nog kiezen uit Trakteren met nijntje. Ik vind de abrikozentoffees heel erg tof. Zeker omdat je deze ook kan verpakken als snoepjes. De kleurige feestpopcorn is ook echt top en gezond. De kleuring gebeurd door middel van kurkuma en gedroogde frambozen. Gedroogd bietenpoeder is ook zo’n mooie gezonde kleurstof. De regenboogpannenkoeken zijn favoriet bij mijn dochter. Ik snap dat wel. Die gaan we gewoon eens lekker in het weekend als ontbijt maken. Tegelijk is het ook een tof idee voor een verjaardagstaart. Slagroom en vruchtjes erbij..

Smaakvol feestje is Trakteren met nijntje

Ik vind dit ‘Trakteren met nijntje’ een heerlijk boek. Toffe recepten voor trakteren, voor feestje of gewoon omdat het lekker is. De verhalen erin maken het tot een nog toffer boek. Lekker even voorlezen als de tulband in de oven staat. Onthoudt dit boek als cadeautip voor jezelf en anderen, verrijk je klas of groep ermee zodat je ouders op weg kan helpen. Wij zijn fan!

Specificaties Trakteren met nijntje

Auteurs: Dick Bruna & Samuel Levie | Uitgever: Mercis | 9789056478629 | Oktober 2020 | 72 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier bij bol

wist je dat er ook nijntje matten zijn?

Lees ook deze blogs

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.