Skip to Content

Visje visje in het water – een liedje voor het kinderliedjesboek

Zoals jullie hebben kunnen lezen gaan we de komende weken aan de slag met het maken van een eigen kinderliedjesboek. Elke week ontvangen jullie instructies om een nieuw liedje uit te werken. Compleet met voorbeelden en tips en tricks. Deze week: Visje visje in het water compleet met tekst!

Visje visje in het water

Vorige week hadden wij het kinderliedje Olifantje in het bos, deze week maken wij het kinderliedje: Visje visje in het water.

Dit is bij meerdere gastkindjes het favoriete liedje: je zingt het met een klein handgebaar door je handen tegen elkaar aan te drukken en te bewegen als een visje. Het leek mij dan ook extra leuk om met een handafdruk het visje te maken.

Benodigdheden:

handafdruk nemo visje

Werkwijze Visje visje in het water :

  • Pak een vel blauw papier
  • Zet een teil met warm water en een washandje klaar.
  • Verf de vingers en de palm oranje en heb je een wat ouder kindje dan kun je de bovenkant palm wit verven, anders laat je dit leeg en verf je op papier een witte streep om een nemo visje te krijgen. Zet het handje op het midden van het papier zodat je genoeg ruimte hebt om een vissenkom te maken.
kind plakt vogelzaad op de bodem van een vissenkom.
  • Maak het handje weer goed schoon en laat het visje goed drogen.
  • Teken een vissenkom om het handje heen
  • Doe op de bodem van de vissenkom voldoende lijm en geef het kindje voldoende materiaal om te plakken. Hou hierna de tekening even op de kop om alles wat teveel zit er af te laten vallen en laat dit weer goed drogen. Ik heb voor vogelvoer gekozen, maar je kan ook kiezen voor schelpen of zand bijvoorbeeld.

Visje visje in het water tekst

  • Visje, visje in het water
  • Visje, visje in de kom
  • Visje, visje kan niet praten
  • Visje, visje draai eens om

Ik typ de tekst uit op de computer, maar je kunt het er ook zelf bijschrijven natuurlijk.

Knip de vissenkom uit en plak op een ander papiertje samen met de tekst van het liedje visje visje in het water. Natuurlijk kun je er ook een blauw met zwart Dory visje in zetten met verf!

visje visje in het water tekst

Nog meer kinderliedjes

Wil jij ook een map vol zelfgemaakte kinderliedjes zoals Visje visje in het water ? Kijk dan ook eens bij de volgende liedjes:

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.