Skip to Content

Stoetenslagh – een vakantiepark met recreatieplas en camping

Voor een paar dagen weg of juist een hele vakantie op een leuke camping, kun je terecht op Vakantiepark de Stoetenslagh in Reezerveen. Anouk bezocht deze camping met haar 11 jarige zoon, tijdens een koude meivakantie. Ook voor jongere en oudere kinderen is dit een mooie plek!

In mijn zoektocht naar een leuke vakantie in coronatijd, kwam ik uit op de Stoetenslagh. Dit vakantiepark heeft namelijk ook veel te bieden als de binnen activiteiten gesloten zijn, al hebben we natuurlijk wel wat leuke dingen gemist (zie hieronder).

Stoetenslagh - een vakantiepark met recreatieplas en camping Stoetenslagh. Capfun feest voor kinderen en ouders om op vakantie te gaan.

Vakantiepark de Stoetenslagh

Op Vakantiepark de Stoetenslagh huurden wij een habana stacaravan voor 4 personen. Deze caravans waren volgens mij pas net geplaatst en dus splinternieuw. Ik was alleen met mijn zoon en daarmee hadden we genoeg ruimte. Maar als je hier zit met 2 volwassenen en 2 grote kinderen is het denk ik wel krap, zeker in de slaapkamers. Er zijn verschillende accommodaties die je kan huren, naast verschillende velden waar je kunt staan met je eigen tent of caravan. Als ik nog een keer op vakantie ga op de Stoetenslagh, dan boek ik een caravan aan de recreatieplas. Zo aan het water, met een hangmat en bbq naast je caravan, waan je je bijna op Ibiza.

Vakantiepark met recreatieplas

De recreatieplas ligt centraal op Vakantiepark de Stoetenslagh en uitgestrekt, waardoor je er vanaf verschillende kanten naar toe kan. Op een rustiger stukje ligt een vlot waarbij je jezelf naar de overkant kan trekken. En bij het drukkere stuk, pal tegenover de receptie en restaurant ligt op het strand een mooi speelkasteel. Ook mijn zoon ging er gelijk in en op, terwijl hij met zijn 11 jaar toch niet zo’n speeltuinganger meer is. Dit speelkasteel bestaat uit verschillende glijbanen, klauterstukken enz. En het ziet er gewoon heel vrolijk uit, wat volgens mij echt als een magneet werkt op de kinderen.

Vakantiepark met recreatieplas

Waterglijbanen

Naast de speeltuin ligt voor hem het meest aantrekkelijke stuk van Vakantiepark de Stoetenslagh: waterglijbanen! Deze koude meivakantie hield hem niet tegen om in 10 graden gewoon in zijn zwembroek de glijbanen af te gaan. Er zijn 3 waterglijbanen, inclusief een ‘spacebowl’, die in een eigen waterbak uitkomen. Twee glijbanen eindigen in de plas, en er is nog een baan waar je met een grote zwembad vanaf kan glijden. Na een uur glijbaan op en af was het tijd voor een warme douche, want het was wel erg koud! Maar met zomers weer is dit een geweldige plek, met ook voldoende strand trouwens om lekker te zonnen of te picknicken. En de plas is groot genoeg om naast zwemmen ook bijvoorbeeld te kanoën of suppen.

Vakantiepark met recreatieplas

Animatie op de Stoetenslagh

Tijdens ons verblijf waren er nog strenge coronamaatregelen, maar toch werden er door het animatie team leuke dingen georganiseerd. Op de app van vakantiepark de Stoetenslagh kun je het programma zien, waarbij er knutselen en kinderdisco is voor de kleintjes. Maar ook lasergamen, voetbaltoernooi speurtochten en een echte chillplek voor kids van boven de 12. Wij huurden nog skelters voor mijn zoon en een vriendje, waarbij ze de camping hebben rondgecrosst. Ze gebruikten deze skelters bijna als een soort botsauto’s, dus de grootste lol. Maar of dat nu echt de bedoeling is….

Wat we gemist hebben tijdens de ons verblijf op Stoetenslagh

Wij hebben een fijne vakantie gehad op vakantiepark de Stoetenslagh, maar als de maatregelen worden ingetrokken is het verblijf denk ik nog leuker. Er is namelijk ook een (klein) binnenzwembad, een bowlingbaan en een echt indoor-strand. Dat laatste zag er leuk uit: een soort grote kas, met een strandtent-achtig terras en een volleybalnet enz.

Stoetenslagh - een vakantiepark met recreatieplas en camping Stoetenslagh. Capfun feest voor kinderen en ouders om op vakantie te gaan.

In de omgeving van de Stoetenslagh

Iets anders wat we gemist hebben zijn de uitjes in de omgeving. En die zijn er genoeg, zeker zonder corona! Op een kwartiertje rijden vanaf het vakantiepark ligt namelijk Attractiepark Slagharen. En ook Wildlands, de dierentuin in Emmen, en bijvoorbeeld Plopsaland in Coevorden kun je prima bezoeken, dat is ongeveer 30-40 minuten rijden. Een bezoekje aan de stad Zwolle, of aan Dinoland is even ver rijden. Dus mocht je toch even van de camping af willen, dan is er genoeg te doen.

Capfun

Vakantiepark de Stoetenslagh is onderdeel van Capfun vakantieparken. Zij hebben meerdere vakantieparken in Nederland, maar ook in het buitenland. En net als op de Stoetenslagh zag ik ook daar mooie speelplaatsen en toffe zwembaden of waterparken, dus gegarandeerd succes voor een mooie vakantie. Het zijn wel grote campings, maar daar krijg je dus wel goede voorzieningen voor terug!

Lees ook deze blogs

Footer1
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Tuesday 1st of June 2021

Een prachtige vakantiebestemming . Ik woon er vlakbij, daarom ben ik er waarschijnlijk nooit geweest, je zoekt het vaak verder weg.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.