Lovechock – een heerlijke verzameling veganistische chocola

December is een ideale maand om cadeautjes te geven. Lovechock is een ideaal cadeautje voor familie, je secret santa, onder de kerstboom of gewoon om jezelf te verwennen. Het is niet zomaar een reep, maar echt smeuïge veganistische chocolade. Genieten en bewust leven gecombineerd dus! Ik vond het verrassend lekker en laat je dan ook graag wat verschillende repen uit de nieuwste ‘Cacao Magic’ lijn zien!

Lovechock is veganistische chocolade. Heerlijk smeuïg, maar wel goed voor mensen, cacaoboeren en de planeet. Vegan chocolade

Een heerlijk Lovechock pakket

Om jullie meer te kunnen vertellen over deze veganistische chocolade, mocht ik wel 6 items uitproberen! Dat heb ik natuurlijk niet alleen gedaan, mijn man en onze kinderen hebben ook heerlijk meegesnoept. Lovechock ziet er direct al heel aantrekkelijk uit, en dan hebben we het nog niet eens geproefd.

Lovechock heeft een nieuwe lijn geïntroduceerd, de ‘Cacao Magic’ lijn. Dit zijn chocoladerepen, maar ook kleinere ‘Gifting Bars’. Ik mag van beide drie soorten uitproberen. Het nieuwe assortiment is echt een innovatie in de wereld van de veganistische chocolade. Het bedrijf heeft in deze repen de de smeuïge textuur van klassieke chocolade willen evenaren en tegelijkertijd duurzaamheid, suikerreductie en fair trade als uitgangspunten hooggehouden.

Het Cacao Magic assortiment van Lovechock bevat 30% minder suiker dan gewone chocolade en is gezoet met inuline. Dit is een natuurlijke vezel van de agaveplant, die bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen. Daarbij zijn de repen glutenvrij, soyavrij, palmolievrij, de verpakking is te composteren en geminimaliseerd qua afval.

Zes verschillende smaken in dit Lovechock assortiment

We zijn thuis gestart met de grote repen van Lovechock. In totaal zijn er 6 verschillende smaken verkrijgbaar:

 • Spirit – Pure chocola met 75% cacao
 • Soul – Chocolade met 75% cacao en karamel zeezout
 • Cosy – Chocolade met 58% cacao en hazelnoten
 • Dream: Chocolade met 58% cacao en kokosnoot
 • Passion: Chocolade met roze bessen
 • Bliss: Een bijzonder romige witte chocolade

Wij hebben Passion, Soul en Dream ontvangen. Op verschillende momenten hebben we deze uitgeprobeerd. Lekker bij de thee, dat is namelijk mijn favoriete moment van de dag! Wat mij betreft ook een aanrader, een stukje Lovechock chocolade met thee. Maar welke kies je dan? Wij zijn het thuis niet helemaal eens met elkaar!

Wat is onze favoriet?

We begonnen met Passion, vooral omdat we deze er fantastisch uit vinden zien! De verpakking, maar ook de chocolade zelf. Wat een prachtige ’tekening’, eigenlijk zonde om te breken. Maarja, de hele reep opeten vond ik ook een minder goed idee. Bij deze smaak proef je heel duidelijk de roze bessen. Ik vind het echt heerlijk. Heel zoet, wat mijn man betreft iets te zoet. Ik mis bij deze reep de chocoladesmaak wel iets, omdat het zoete wat overheerst. Toch was hij zo op, dat zegt genoeg! Onze kinderen vonden deze ook heel erg lekker.

Daarna begonnen we aan Lovechock Soul. Deze is met karamel zeezout en 75% cacao. Bij deze reep heb je absoluut een smeuïge chocoladesmaak. Ik vind deze absoluut geslaagd. Mijn kinderen vonden deze wat te zout, maarja..ze houden ook niet echt van zeezout chocolade. Dat is dus helemaal niet gek! Mijn man vond deze wel erg lekker, maar nog niet zijn favoriet.

De derde smaak is Dream, met kokosnoot. Deze hebben mijn kinderen en mijn man uitgeprobeerd, ik houd namelijk niet van kokos. Hij smaakt absoluut naar kokos, maar ook naar chocola. De favoriet van mijn man en kinderen!

Gifting bars

Naast de repen heeft Lovechock hun assortiment uitgebreid met repen die ze ‘Gifting Bars’ noemen. Dit zijn namelijk drie nieuwe veganistische chocoladerepen, met de volgende aantrekkelijke namen:

 • Nutty Kiss – hazelnoot
 • Love – hibiscus met cacaonibs
 • Warm hug – cherry chili

Ook deze reepjes zien er echt heel leuk uit, echt kleine cadeautjes. Mijn favoriet hiervan is de Nutty Kiss. Deze vind ik, van alle repen van Lovechock, het dichtst bij andere chocolade komen qua smaak. Ietwat naief nam ik een grote hap van Warm Hug. Die is echt heel scherp! Wel lekker als je van een wat scherpere smaak houdt.

Warm hug

De magie van Lovechock

De vegan chocoladerepen van Lovechock zijn veel meer dan alleen een zoet moment, geven ze zelf aan. Ze combineren namelijk de smaak met bewust genieten. De doelstelling van het bedrijf is om hun passie voor kwaliteit en smaak over te brengen. Dit doen ze door middel van het gebruik van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en ingrediënten. Duurzaamheid en het naleven van ethische normen zorgen ervoor dat iedereen met een zuiver geweten kan genieten van de chocolade van Lovechock.

Dit alles is gebaseerd op drie pijlers:

 • Mensen
  De liefde voor de mensen uit zich in het gebruik van hoogwaardige biologische ingrediënten en het vermijden van overmatig suiker. Zo kunnen klanten vol overgave en met een zuiver geweten van veganistische chocolade.
 • Cacaoboeren
  Lovechock heeft vanaf het begin directe handel en ondersteuning van coöperaties nagestreefd. Gezien de kennis van de cacaoboeren over het verwerken van de bonen, doen zij de eerste fase van het verwerkingsproces. Op deze manier kunnen de boeren blijven groeien en krijgen ze een eerlijke vergoeding voor het werk dat zij doen.
 • Planeet
  Het welzijn van de aarde is voor Lovechock heel belangrijk. Ze geloven dat een veganistische levensstijl de beste manier is om de negatieve impact op de planeet te verminderen. Alle producten van dit merk zijn dan dan ook 100% veganistisch. Daarnaast wordt de chocolade al jaren verpakt in een speciale, composteerbare folie om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Waar koop je Lovechock?

De Lovechock ‘Cacao Magic’- repen zijn verkrijgbaar bij geselecteerde biologische speciaalzaken, zowel in de winkels als online. Daarnaast kun je ook de klassieke repen van dit merk daar kopen. Je kunt de grote repen per stuk kopen, de kleine ‘gifting bars’ per 3. Wil je meer weten over het productieproces? Kijk dan eens hier.

Bij Mamascrapelle houden we wel van veganistische producten. Wil je hier meer over lezen? Hier staan een aantal van onze blogs op een rijtje:

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.