Skip to Content

Voeten eeltvrij maken een blog met tips

Binnen het team van MamaScrapelle werken we allemaal op andere manieren aan onze blogs. Soms komen ze spontaan en soms bespreken we onderwerpen die we nog missen hier. Voeten eeltvrij maken was zo’n onderwerp wat voorbij kwam en waar ik eigenlijk op een – alles oplossende blog -hoopte. Maar helaas.. iedereen ambieert eeltvrije voeten maar niemand heeft echt de oplossing. Dus ik ben zelf aan de slag gegaan en deel graag mijn zoektocht naar poezelige voetjes.

voeten in sneakers op het strand

Eeltvrije voeten

Sinds ik verhuist ben van Den Haag naar het zuiden van het land heb ik meer eelt. Een gekke constatering misschien maar het is heel logisch hoe dit komt. In Den Haag was ik veel op het strand te vinden, en als er iets effectief is om voeten eeltvrij te maken dan is het zand! Lekker met je blote voeten schuren in het zand. Maar dat heb ik hier niet en mijn zwembad heeft (nog) geen strand in de tuin.

Ook loop ik meer op blote voeten omdat ik sinds een jaar extreme gewrichtspijnen ervaar. En op blote voeten heb ik geen tenenpijn. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik dit jaar echt iets van actie moet ondernemen voor eeltvrije voeten want ik vind het zelf niet mooi om een laag eelt te zien als ik slippers draag. En het loopt ook niet lekker.

Van puimsteen Kruidvat tot apparaat

Er is heel veel wat je kan doen om voeten eeltvrij maken. Je kan natuurlijk naar een pedicure. Ook zit ik liever zelf aan mijn eigen voeten en wil ik het thuis kunnen oplossen. Na googelen op eeltvrije voeten kwamen vooral gekke voetzakjes naar voor die je aantrekt en waardoor je eelt gaat losweken. Het lijkt me heerlijk maar aan de andere kant ben ik onwijs voorzichtig met zulke chemische dingen.

Ik zoek dus verder en kom bij de vijlen terecht. Ik heb van alles al gehad. Duurzame bamboe vijlen, puimsteen, blokken, raspjes met opvangbak en zonder en normale vijlen. Het werkt wel maar het duurt zooooo lang en geeft een hoop zooi. Maar opeens viel mijn blik op een elektrische vijl. En toevallig kwam ik die ook tegen in de Kruidvat van het eigen merk voor een leuke prijs en ook een puimsteen. Een schuurblokje en voetcrème waren in de aanbieding en met goede hoop om mijn voeten eeltvrij te maken naar huis.

voeten eeltvrij maken

Voeten eeltvrij maken – Schuurtijd!

Spannend vond ik het wel maar eigenlijk valt het onwijs mee. Voeten eeltvrij maken met het apparaat doet zijn werk, zonder pijn, snel en effectief. Je hebt verschillende schuurdiktes. Het geeft wat troep maar doordat het zo fijn is blaas je alles makkelijk weg. Pas op met goede huid want dit kan wat gevoelig voelen als je dit mee schuurt. Verder is het echt simpel en effectief. Niet alles is meteen weg maar grotendeels wel. Ik schuur met het apparaat, schuur wat bij met het blok en in de avond smeer ik mijn voeten dik in met voetencrème of klovenzalf. Dit zorgt voor een enorme verbetering en ik ben hard op weg naar eeltvrije voeten!

voeten eeltvrij maken

Uiteraard is het en kwestie van volhouden en bijhouden, en daar ben ik niet altijd even goed in. Maar voor nu en deze zomer ben ik erg tevreden en is dit mijn oplossing voor voeten eeltvrij maken!

Welke tips zijn nog meer het proberen waard voor mij?

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marie de Jonge

Thursday 19th of May 2022

Mijn voeten kunnen ook wel wat extra verzorging gebruiken nu de zomer eraan komt. Ik ga naast het verwijderen van eelt ook mijn voeten insmeren met crèmes. Ik merk dat ik soms voetpijn krijg doordat mijn huid droog is.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.