Voetschimmel uit schoenen verwijderen? Een blog met tips

Voetschimmel, de een heeft er dagelijks / maandelijks/ jaarlijks last. Waar een ander er misschien nog nooit last van heeft gehad. Tot 3 jaar geleden hoorde ik bij het team geen last. Ik liep veel op blote voeten of sokken rond toen ik thuis werkte en was trots op mijn poezelige voeten. Tot ik het onderwijs in ging en opeens lange dagen had met mijn schoenen aan. Nu vlamt het soms op, maar hoe kom je nu van die voetschimmel af? En hoe kun je voetschimmel uit schoenen verwijderen?

voetschimmel uit schoenen verwijderen hoe doe je dat? Een behandeling tegen schimmel en een schoenverfrisser van shoefresh

Hoe ziet voetschimmel eruit?

Misschien heb je wel eens gehoord van zwemmers-eczeem wat je in het zwembad kunt oplopen? Die term klopt eigenlijk niet. Want voetschimmel is geen eczeem maar een schimmelinfectie. Dit uit zich in witte velletjes, vaak tussen je tenen. Soms kan de huid jeuken en geïrriteerd zijn, soms lijkt het alsof je voet aan het vervellen is. En nee het zit niet altijd tussen je tenen.

Soms zitten er blaasjes of puistjes bij of krijg je last van korstvorming. En soms krijg je ook flink stinkende voeten van voetschimmel. Als je voetschimmel negeert kan het in je nagel terecht komen en dan krijg je last van een kalknagel. Ook kan het lastig zijn om voetschimmel uit schoenen te verwijderen.

pijnlijke kalknagel door voetschimmel

Hoe kun je voetschimmel voorkomen?

Het eerste advies is sowieso om regelmatig je voeten te wassen en goed af te drogen tussen je tenen. Maar als je te vaak of te lang doucht kun je ook schimmel krijgen. Dus die noemer gaat niet altijd op.

Draag katoenen, wollen of bamboe sokken waar je niet in gaat zweten. Daar zat bij mij denk ik het probleem doordat ik geen goede sokken droeg. Ik heb dus dit weekend ook al mijn oude sokken weggegooid. Zorg daarnaast voor schoenen die goed kunnen ademen. En ja met warm weer zijn open schoenen het beste!
Heb je veel of snel last van zwetende voeten gebruik dan talkpoeder tussen je tenen. Voetschimmel uit schoenen verwijderen kun je ook door er poeder in te strooien bijvoorbeeld.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een voetschimmel moet altijd behandeld worden. Dat kun je heel makkelijk doen met een crèmemiddel tegen schimmels die je kunt halen bij de drogist of apotheek. Doe je dit niet dan kunnen je klachten verergeren en leidt het zelfs tot een pijnlijke kalknagel. Ook is voetschimmel besmettelijk, waardoor je je gezinsleden kunt besmetten. Gaat de schimmel na een paar weken niet weg, of is deze onder je voet of aan de zijkant dan kun je beter bij de huisarts pillen halen die je 2 weken lang moet slikken. Dit is heftige medicatie die je niet altijd zomaar mag slikken, bijvoorbeeld niet als je zwanger bent. Overleg altijd goed met de huisarts en lees de bijsluiter aandachtig.

Heb je eenmaal last van deze aandoening, dan zitten in je schoenen ook de schimmelsporen. Die kunnen er tot wel een jaar in blijven zitten! Het is dus ook belangrijk dat je je schoenen behandelt. Voetschimmel uit schoenen verwijderen kan ook met een reinigend apparaat voor je schoenen!

Shoefresh

Omdat ik dus last heb van voetschimmel in mijn schoenen en geen behoefte hem om mijn hele schoenenkast te vervangen, ben ik aan de slag gegaan met strooipoeder en de schimmelcrème, maar ook met een tof apparaat van Shoefresh.

Shoefresh is een apparaat dat stank, vocht, bacteriën en schimmels uit je schoenen verwijderd. Na het sporten of werken zet je je schoenen op het apparaat. Het programma start automatisch als hij een schoen detecteert die over de voetstukken wordt geplaatst. De eerste 5 minuten gaat hij reinigen, hierna volgt 20 minuten drogen op 60 graden. Na 25 minuten zijn je schoenen weer gereinigd van binnen. Ben je door een zware regenbui gefietst en zijn je schoenen zeiknat? Laat de kranten maar in de papierbak liggen want ook hier helpt het Shoefresh apparaat voor. De active oxygen pakt de schimmels en bacteriën aan en de warme lucht verwijderd vocht en nare luchtjes. Met een paar drukken op de knop kun je instellen dat het apparaat 10 minuten reinigt als je een intensievere reiniging wilt. Bijvoorbeeld omdat je schoenen heel erg stinken of omdat je last hebt van voetschimmel. En ook het drogen kun je met 10 tot 20 minuten verlengen.

Shoefresh perfect voor sportieve gezinnen en voetschimmel uit schoenen te verwijderen

Je hebt apparaten voor 2 schoenen of voor 4 schoenen. Dus heb jij bijvoorbeeld een jongens huishouden met natte voetbalschoenen steeds dan is dit apparaat ideaal om in huis te hebben! Er zijn zelfs mini schoenverfrissers om mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld. Daarnaast is het dus ook handig om voetschimmel uit schoenen te verwijderen.

De schoenverfrissers zijn ideaal voor sportieve gezinnen, mensen met diabetes, mensen met huidaandoeningen zoals voetschimmel en mensen die gewoon van zichzelf snel last hebben van stinkende voeten. En wist je dat je ook je handschoenen of helm erop kunt reinigen!

Zet het apparaat neer in een ruimte die goed te ventileren is en zorg dat de ruimte achter het toestel vrij is. De Shoefresh maakt redelijk wat geluid. Voor de foto’s heb ik hem even in de woonkamer geplaatst, maar de schuur of bijkeuken is een handigere plek.

Heb jij ook snel last van voetschimmel, stinkende of natte schoenen? Dan raad ik je Shoefresh zeker aan. Je kunt het apparaat aanschaffen bij wel 400 verschillende verkooppunten waaronder Bol en hun eigen website!

90 dagen proberen voetschimmel uit schoenen te verwijderen + kortingscode

Nog even het noemen waard is dat jij de shoefresh 90 dagen kan proberen! (en retour sturen als deze niet bevalt).

En ik mag jullie een kortingscode aanbieden voor 10,- korting (boven de 50,-). De kortingscode: “SCRAPELLE-10

Lees ook verschillende soorten huidschimmel

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.