Eelt verwijderen – Een blog met tips voor eeltvrije voeten

Eelt is een veelvoorkomend probleem dat ontstaat door overmatige druk en wrijving op de huid, meestal op de voeten. Hoewel eeltvorming een natuurlijke reactie van het lichaam is om de huid te beschermen, kan overmatig eelt ongemak en zelfs pijn veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om eelt te verwijderen en de voeten zacht en gezond te houden. In dit artikel delen we enkele nuttige tips om eeltvrije voeten te krijgen.

eelt op voeten

Eelt verwijderen

 1. Soak je voeten: Begin met het weken van je voeten in warm water om de huid te verzachten. Voeg wat Epsom zout of een milde voetzeep toe aan het water om extra verzachting te bevorderen. Week je voeten gedurende 10-15 minuten en dep ze daarna voorzichtig droog.
 2. Scrubben: Gebruik een puimsteen, voetvijl of een exfoliërende scrub om voorzichtig de dode huidcellen en het eelt te verwijderen. Doe dit met lichte druk en vermijd te hard schrobben om irritatie te voorkomen. Focus vooral op de gebieden waar eelt zich ophoopt, zoals de hielen, bal van de voet en de zijkanten.
 3. Hydrateer dagelijks: Na het scrubben is het essentieel om je voeten goed te hydrateren om de huid zacht en gehydrateerd te houden. Gebruik een voetencrème of een vochtinbrengende lotion die ureum of salicylzuur bevat, omdat deze ingrediënten helpen bij het afbreken van eelt en de huid exfoliëren. Breng de crème aan en masseer zachtjes in de huid, vooral op de plekken waar je eelt hebt.

Wist je dat het weken van je voeten in bitterzout niet alleen pijnverlichting biedt, maar ook kan helpen bij de behandeling van voetschimmelinfecties en kalknagels? Het is eenvoudig: voeg gewoon een half kopje Epsom-zout toe aan warm water en laat je voeten zo lang weken als je wilt, of totdat het water afkoelt. Doe dit niet te vaak, want langdurige blootstelling aan water kan ook weer de eelt verergeren.

Eelt verwijderen hoe doe je dat? Een blog met tips voor eeltvrije voeten in de zomermaanden. Met ureum crème van Louis Widmer

Voetencrème van Widmer met krachtige Ureum

Ik ontving van Louis Widmer twee voetencrèmes met ureum. Perfect tegen een ruwe huid en eelt. De crèmes met 12% en 18% Ureum zijn perfect tegen hardnekkig eelt.

Ureum is een stof die vaak wordt gebruikt in voetencrèmes en -lotions vanwege zijn hydraterende en exfoliërende eigenschappen. Het heeft verschillende effecten op eelt:

 1. Hydratatie: Ureum werkt als een humectant, wat betekent dat het vocht aantrekt en vasthoudt. Het helpt de huid gehydrateerd te houden door vocht naar de bovenste lagen van de huid te trekken. Dit is belangrijk omdat een droge huid kan bijdragen aan de vorming van eelt. Door de hydraterende werking van ureum wordt de huid zachter en soepeler, waardoor het eelt geleidelijk wordt verminderd.
 2. Exfoliatie: Ureum heeft ook licht exfoliërende eigenschappen. Het kan de bovenste laag van de huid zachtjes afbreken en dode huidcellen helpen verwijderen. Door dit exfoliërende effect helpt ureum om de dikke, harde huid van eelt te verzachten en te verminderen. Het bevordert de natuurlijke afschilfering van de huid, waardoor het eelt geleidelijk dunner wordt.
 3. Verzachting van de hoornlaag: Eelt ontstaat door een verdikking van de hoornlaag van de huid als reactie op druk en wrijving. Ureum kan de structuur van de hoornlaag verzachten en verzwakken, waardoor het eelt gemakkelijker kan worden verwijderd. Dit maakt het proces van het exfoliëren en verwijderen van eelt effectiever en minder pijnlijk.

Het krachtigste middel tegen eelt – Smeren maar!

Laten we eerlijk zijn, het krachtigste middel tegen eelt is natuurlijk om te smeren. Niet zomaar met een klontje boter, maar met krachtige producten zoals die van Louis Widmer. Al na de eerste keer smeren is de crème binnen enkele minuten al volledig ingetrokken. Oeps mijn voeten waren wat uitgedroogd blijkbaar. De tweede laag blijft beter zitten, al deed ik die voor de zekerheid wat te dik.
Ik was van plan om 1 voet alleen te behandelen en niet twee tegelijk zodat jullie het verschil zouden zien, maar ik was al snel zo enthousiast dat ik vooral beide voeten blij wilde hebben. Mooie voeten voor de zomer willen we allemaal is het niet.

Ook mijn moeder is enthousiast en vraagt na een paar keer smeren of ze een tube mee naar huis mag nemen. Zij heeft een vrij hardnekkige verdikte eeltlaag plek op haar voetzool en is nieuwsgierig wat de crème voor haar kan betekenen.

Ik merk wel dat het belangrijk is om tijdens het douchen ook goed mijn voeten te scrubben. Er komt best wat dode huidcellen los en ik wil de losgekomen eelt graag verwijderen.

Al na een week zag ik duidelijk verschil! Zie jij het ook?

Hoe behoudt je eeltvrije voeten?

 1. Gebruik een eeltverzachter: Als je hardnekkig eelt hebt dat moeilijk te verwijderen is, kun je een eeltverzachter of een eeltverwijderingsmiddel gebruiken. Deze producten bevatten vaak ingrediënten zoals salicylzuur of melkzuur, die helpen om de harde huid op te lossen. Volg de instructies op de verpakking en wees voorzichtig om alleen het aangetaste gebied te behandelen.
 2. Regelmatig onderhoud: Om eeltvrije voeten te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Scrub je voeten minstens één keer per week en hydrateer dagelijks met een vochtinbrengende crème. Houd ook je nagels kort en schoon om ingegroeide nagels te voorkomen, wat extra druk op de huid kan veroorzaken.
eeltvrije voeten voor de zomer

Nog een paar tips voor eeltvrije voeten

 1. Draag comfortabele schoenen: Het dragen van goed passende, comfortabele schoenen is cruciaal om eeltvorming te voorkomen. Kies schoenen die voldoende ruimte bieden voor je tenen en gemaakt zijn van ademende materialen. Vermijd schoenen met hoge hakken of smalle neuzen, omdat deze extra druk op de voeten kunnen veroorzaken.
 2. Gebruik inlegzolen of steunzolen: Inlegzolen of steunzolen kunnen helpen om de druk op specifieke gebieden van je voeten te verminderen. Ze bieden extra demping en ondersteuning, waardoor overmatige wrijving en druk op de huid worden verminderd. Overweeg om inlegzolen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen om eelt te voorkomen.
 3. Vermijd langdurige blootstelling aan water: Hoewel het belangrijk is om je voeten schoon te houden, moet je langdurige blootstelling aan water vermijden. Te veel water kan de huid uitdrogen en de eeltvorming verergeren. Beperk je voetbaden tot korte sessies en zorg ervoor dat je je voeten goed afdroogt na het wassen.
Voeten eeltvrij maken

Hardnekkig last van eelt? Of doet het verwijderen pijn?

Raadpleeg een professional: Als je last hebt van ernstig eelt, pijn of infectie, is het raadzaam om een ​​voetverzorgingsspecialist, zoals een podoloog, te raadplegen. Ze kunnen professionele behandelingen bieden, zoals het verwijderen van hardnekkig eelt, het aanbrengen van beschermende pads en het geven van advies over de juiste verzorging van je voeten.

Eelt verwijderen voor mooie voeten tijdens de zomer

Het verwijderen van eelt en het behouden van zachte voeten vereist regelmatige zorg en aandacht. Door regelmatig te scrubben, te hydrateren, comfortabele schoenen te dragen en professioneel advies in te winnen indien nodig, kun je eeltvrije voeten bereiken. Vergeet niet dat voetverzorging een belangrijk onderdeel is van een gezonde levensstijl en bijdraagt ​​aan je algehele welzijn. Neem dus de tijd om goed voor je voeten te zorgen en geniet van comfortabele, gezonde voeten klaar voor de zomer! .

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.