Puressentiel – een natuurlijke verzorging met essentiële olie

Al een tijdje ben ik in de weer met essentiële olie. In het begin voornamelijk voor de geur, ik ben heel geur gevoelig. Maar al doende leerde ik steeds meer over de kracht en heilzame werking die essentiële oliën kunnen hebben! Toen Puressentiel natuurlijke verzorging op mijn pad kwam was ik ook erg enthousiast en benieuwd!

Puressentiel natuurlijke verzorging

puressentiel natuurlijke verzorging

De missie van Puressentiel is om het allerbeste uit de natuur te halen. De producten zijn 100% biologisch, puur en natuurlijk. Met een mooi gedachtegoed en uitgebreid verhaal zijn de producten van Puressentiel natuurlijke verzorging tot stand gekomen. Je kan dit verhaal teruglezen op hun website. Ik heb gekozen voor een 4-tal producten en ik wil graag uitleggen waarom.

Stressroller

anti stress roller lavendel

Ik ben graag stressbestendig en op de meeste dagen ben ik dit ook. Maar in een mamaleven gebeurd er soms zoveel en met zo weinig slaap dat ik extra ondersteuning zoek in de vorm van lavendel. Dit is al eeuwenoud en bekend dat het rustgevend is. Ik druppel wat olie in mijn diffuser en met deze stressroller kan je het ook op je huid rollen. Deze stressroller bestaat uit meer dan alleen lavendel. Elke olie heeft rustgevende en kalmerende eigenschappen. De Puressentiel natuurlijke verzorging stressroller ruikt heerlijk fris en rolt makkelijk weg. Het is een klein flesje wat makkelijk in je zak of tas past.

 • Vanaf 7 jaar en ouder
 • 100% natuurlijk
 • Helpt om spanningen en stress te verminderen
 • Kalmeert de geest bij beklemmende emoties

Wondjes builen gel

wondjes builen gel puressentiel natuurlijke verzorging

Valpartijen zijn veel voorkomend bij mezelf en kinderen. Ik heb dan graag een ondersteunende verzorging. De huid en lichaam doet t meeste werk, maar extra ondersteuning is erg welkom. Deze Puressentiel natuurlijke verzorging wondjes en builen gel kan je voor nog meer gebruiken. Smeer lichtjes op wondjes, builen, blaasjes, jeukende huid en insectenbeten. Prikt niet en ruikt heerlijk. Ik vond het heerlijk verkoelend aanvoelen op mijn muggenbeet. Wederom ook weer een handige kleine verpakking die je makkelijk meeneemt.

 • Vanaf 3 jaar
 • Reinigt en zuivert de huid
 • Verzacht en kalmeert
 • Wordt snel door de huid opgenomen

Gewrichten en spieren

gewrichten en spieren verzorgen

Het gaat niet zo goed met mijn gewrichten en spieren en ik ben op dit moment in behandeling voor onder andere reuma. Ook word ik een dagje ouder, en mijn man ook, en we merken soms dat het even in een spier schiet. Het liefste pak ik dan geen pijnstillers maar ondersteun ik met iets natuurlijkers. Puressentiel natuurlijke verzorging heeft een gewrichten en spieren lijn. Ik heb een roller en een intens koude spray. Heerlijk voor pijnlijke gewrichten en spieren, ook voor of na het sporten! Mijn man heeft dit uitgetest en het valt hem meteen op hoe heerlijk verkoelend het werkt. Het haalt de scherpe randjes weg. Mij valt de geur meteen op en dit is erg aangenaam.

 • Roller vanaf 7 jaar
 • Intens koud spray vanaf 15 jaar
 • Lees de verpakking voor de gebruiksaanwijzing
 • 100% natuurlijk

Puressentiel natuurlijke verzorging aandachtspunten

puressentiel natuurlijke verzorging

Nu vragen jullie je natuurlijk af hoe het bij mijn gewrichten werkt… Ik heb dit helaas nog niet zelf getest omdat ik borstvoeding geef. Puressentiel natuurlijke verzorging is natuurlijk maar ook dingen uit de natuur kunnen in de borstmelk komen. Er is te weinig onderzoek naar gedaan om de effecten hiervan te kennen.

Ik heb zelf prima ervaring met lavendel en ingrediënten van de wondjes en builen gel dus die heb ik op eigen verantwoording getest. Maar de olie in de gewrichten en spieren producten zijn minder bekend en wacht ik dus even mee. Maar jullie snappen dat ik niet kan wachten en zeker naar de intens koude spray!

Daarbij moet je oppassen met deze producten gebruiken en in de zon gaan daarna. Dit wordt niet aangeraden en moet je echt mee oppassen. Dat iets natuurlijk is wil niet zeggen dat er geen gebruiksaanwijzing is. Lees goed de verpakkingen en volg de aanwijzingen op.

Ik vind Puressentiel natuurlijke verzorging een interessant en fijn nieuw merk met eigen unieke geuren en blends waardoor ik het weer opnieuw zou aanschaffen.

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.