Skip to Content

Goede doelen en loterijen. Goede combinatie? Steun jij al een goed doel?

Steeds meer zie ik ze voorbij komen. Loterijen om goede doelen te steunen. Maar waarom zijn er zulke loterijen? En waarom doen we er massaal aan mee? In mijn blog leg ik het je uit.

Geven zorgt voor een geluksgevoel

Iedereen weet hoe hij zich voelt als je iets krijgt van iemand. Je voelt je gewaardeerd en speciaal. Maar dit werkt ook omgekeerd. Door te geven, geef je iemand dat gevoel en dat maakt jou ook gelukkiger. Jij hebt iets wat je kan delen met een ander en dat geeft je een goed gevoel over jezelf. Iemand steunen zorgt ervoor dat we ons goed voelen over onszelf. En dit werkt ook met het steunen van goede doelen.

Waarom een goed doel steunen?

goed doel steunen

Door een goed doel te steunen, krijgen we het gevoel dat we iets bijdragen. We willen graag dat het goed gaat in de wereld. En door iets te geven van onszelf, zorgen we ervoor dat we ons goed voelen. De wereld wordt een tikkeltje mooier door een goed doel te steunen. Uit onderzoek is gebleken dat het niet uit maakt hoeveel je geeft. Het gaat vooral om het geven.

Ontstaan van loterijen voor goede doelen.

Loterijen zijn er altijd al geweest. Ze bestaan echt al enorm lang. Wist je dat loterijen in eerste instantie werden gebruikt om publieke werken te financieren? Ik kwam erachter dat de Chinese muur door loterijen is bekostigd! In het begin werden er voornamelijk tastbare prijzen vergeven, maar op een gegeven moment werden dit ook geldprijzen. Mensen doen mee aan loterijen vanwege de “kick” die het hen geeft en het gevoel dat er een kans is om iets te winnen. Hoe gaaf is het als jij die hoofdprijs wint? En dat zorgt ervoor dat we mee blijven doen.

Het eerste goede doel in Nederland was voor de armen. Rijke mensen konden prijzen winnen en voelden zich ook nog goed daarover omdat ze arme mensen konden helpen. Langzaamaan kwamen er steeds meer loterijen die zich gingen focussen op goede doelen. En zie hier nu. We hebben genoeg keuzes in loterijen die goede doelen steunen!

Genoeg loterijen met goede doelen

cliniclowns fopspenen

Dagelijks zien we loterijen die een goed doel steunen of zelfs meerdere goede doelen. De bekendste is misschien wel de nationale postcode loterij. Maar er zijn ook kleinere loterijen die mooie projecten steunen. Ken je al “Lot of Happiness“? Bij hen kan je zelf kiezen voor welk doel je mee speelt. Ze hebben zes doelen waar je uit kan kiezen.

En ik moet zeggen dat het mooie doelen zijn. Zo kan je kiezen uit de Clini Clowns, KIKA, Make a Wish, stichting opkikker, stichting bio vakantieoord en strong babies. Elk doel word op de website uitgelegd. En daarnaast zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen!

goede doelen steunen

Conclusie goed doel steunen

Door goede doelen te combineren met loterijen zorg je ervoor dat mensen eerder voor jouw loterij kiezen dan zonder een goed doel. Mensen willen van nature helpen. Daar komt ook bij kijken dat we het leuk en spannend vinden om een risico te nemen. Door dit te combineren heb je de winnende formule. Geen wonder dat er steeds meer loterijen bij komen die werken met goed doelen. Doe jij al mee aan een loterij een goed doel steunen?

Speel bewust 18+

Dit is een advertorial in samenwerking met Mamascrapelle.nl

Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.