Vuurwerkfestival met je Peuter een spannend avontuur in het donker

Elk jaar ben ik wel op het Internationaal Vuurwerkfestival op Scheveningen te vinden. Heerlijk picknickend op een kleedje. Plaidje erbij en een flesje wijn en wat knabbels. Hopend op droog weer uiteraard en als het even kan met een leuke groep mensen om je heen. In 2015 gingen wij naar het Vuurwerkfestival met de Peuter! Of het een succes werd om haar mee te nemen naar het vuurwerk? Tevens was dit een mooie uitdaging voor de Mamachallenge. Doe iets wat je normaal niet zou doen met je kind. Linda ging naar het rijksmuseum, Josan ging naar de Sound of Music en Tamara ging kijken bij de tour.

kurhaus hotel

Voorspelling

Mijn nichtje logeerde nog bij ons en was ook nog nooit naar het vuurwerkfestival geweest. Haar leek het ook erg leuk om mee te gaan. Dochterlief had mede doordat we donderdag naar het strand waren geweest en ze maar een half uur had geslapen, gister nog een middagdut van 3 uur gedaan. Die was dus wel uitgerust. Positief voor ons Vuurwerkfestival met je Peuter avontuur!

Ook het weer leek goed te gaan volgens buienradar zou de regen en onweer mooi over de zee langs trekken. Positief!

We konden bij kennissen die vlakbij de boulevard wonen de auto parkeren, picknickkleed, plaids, knabbels en drinken, schepjes mee en warme kleren aan. We waren er klaar voor. Spannend hoor!

Vuurwerkfestival met je Peuter
Vuurwerkfestival met je Peuter en nichtjes

Goede doel

Vorig jaar stond ik nog op de boulevard sterretjes te verkopen als vrijwilliger voor Make-a-Wish NL. We hadden op deze manier een heel mooi bedrag weten op te halen die door de sponsors van het vuurwerkfestival mooi werd aangevuld. Kinderen tussen de 3-18 jaar met een levensbedreigende ziekte mogen hun allerliefste wens in vervulling zien gaan.

Dit jaar was het goede doel Laureus NL. Een stichting die bijzonder goed werk doet voor kinderen met een achterstandspositie door middel van diverse sportprojecten.

Spanning stijgt Vuurwerkfestival met je Peuter

Rond 8 uur zaten we dan eindelijk in de auto op weg naar het strand. Je kan overigens ook prima met de tram vanuit Delft naar het strand, maar met onze peuterdochter wilde ik die drukte niet riskeren ondanks dat er extra bussen en trams worden ingezet is het mega druk in de tram. Eenmaal aangekomen waren we snel op het strand, alleen had dochterlief de draaimolen met paardjes gezien en wilde ze er perse naartoe. Ik maakte de picknickplek in orde en manlief nam nichtje en dochter mee. Alwaar ze er toch opeens geen zin meer in had. Sja.. het was een spannend uitje naar het Vuurwerkfestival met je Peuter.

Opeens voelde ik twee armen in mijn nek en dacht dat ze terug waren. Nee hoor mijn andere nichtje! Ze zat met haar vriend bij de strandtent te eten waar wij ons voor hadden gesetteld. Hoe mooi toeval kan werken vind je niet?!

Zij wilde echter helemaal vooraan zitten dus pakten we de spullen op en liepen helemaal naar voren. Recht voor het Kurhaus zaten we. Nichtjes en dochter gingen aan de slag met een zandkussen met de schepjes en ondertussen zaten we gezellig te kletsen en te genieten van de knabbels die mee waren. Vlak voor tijd wilde dochter toch weer naar de paardjes, maar we kregen haar rustig. Het was ondertussen al 21.45 en nog was ze vrolijk en wakker!

peuter op strand

Vuurwerkshow

“WOW Mooi! Mooi mama! Hoog! Wat is dat mama? ” dochterlief genoot van het Vuurwerkfestival met je Peuter uitje, en daarmee genoot ik alleen nog maar meer. Polen was het eerste land en het kwartier vol vuurwerk vloog voorbij. Dochterlief vond het zo mooi en ze deed het zo goed dat we maar besloten om het tweede land, Duitsland, ook af te wachten. Tussendoor kroop ze van schoot naar schoot en zaten al onze bakjes met chips en nootjes onder het zand, maar ach wat maakt dat uit. Wij genoten en dochterlief genoot. Terwijl we zaten te wachten stopten er twee auto’s van de reddingsbrigade op het zand en stapte DI-RECT uit de auto! Die gaven na het vuurwerk een optreden op het podium voor het Kurhaus.

De tweede show was nog mooier met een schitterende finale! Dochterlief was nog altijd wakker en snel pakten we onze spullen in, inclusief de afval! ( kan me daar echt aan ergeren dat mensen alles maar laten slingeren).

Bij de trap tussen de strandtenten was het even druk, maar daarna konden we goed doorlopen naar de auto. Om me heen zag ik soms slapende kinderen in buggy’s of in de armen van papa/mama. Onze dochter zat nog klaarwakker op de schouders bij papa liedjes te zingen. Het was inmiddels al 23.15 WOW!

Vuurwerkfestival met je Peuter

Uitslapen na het Vuurwerkfestival met je Peuter

Uiteindelijk viel ze na 10 minuten rijden in de auto in slaap en sliep ze thuis in haar bedje lekker verder. Dat wordt uitslapen hadden we ons bedacht. Heerlijk!

Helaas… 7 uur was ze gewoon al weer klaarwakker. Wel een beetje walletjes onder de ogen, dus dat zal straks wel weer een lange middagdut worden. Voor ons was het een enorm succes in elk geval het Vuurwerkfestival met je Peuter en de jaren erna gingen we steeds weer.

Hoe oud waren jouw kinderen toen je ze voor het eerst mee nam naar het vuurwerkfestival?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

1 Response

  1. Leuk hoor om samen naar het vuurwerkfestival te gaan, lijkt mij zeker ook nog de moeite waard. Denk alleen wact tot ze toch nog iets ouder zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.