Verstelbare mondkapjes, een keuze om te overwegen

Niet al te lang geleden deelde ik een blog over de keuzes die je allemaal kan maken met mondkapjes, handzeep en handgels. Onze wereld is in korte tijd erg veranderd en een beetje hulp in deze nieuwe keuze jungle is dan fijn. Ik heb me nu ook weer laten blij maken met een nieuwe optie; verstelbare mondkapjes!

verstelbare mondkapjes

Verstelbare mondkapjes

Heb jij al een favoriet model mondkapje vanwege de mondkapjesplicht ? Is dat wegwerp of wasbaar? Elastiek om je hoofd heen of liever elastiek achter je oren. Heb je een voorkeur voor dikke of dunne stof? En dan kan je nog kiezen uit diverse stofsoorten en de optie van wel of geen filter. Ik vind het nog steeds een zoektocht maar heb wel al een paar voorkeuren inmiddels. Wasbare mondkapjes vind ik bijvoorbeeld fijner en duurzamer dan de wegwerp varianten. En van verstelbare mondkapjes had ik nog niet gehoord.

Ik ben een vrouw en mijn haarstijl wisselt nog wel eens. Sommige dagen draag ik een staart, dan weer een klein knotje en soms ook los. Een mondkapje met elastiek achter op het hoofd is dan niet altijd handig. Al sluiten deze vaak wel het beste aan op je gezicht. Mijn voorkeur gaat dus uit naar elastiek achter de oren. Tegelijk deel ik in mijn huishouden de mondkapjes met mijn man. Telkens een knoopje lospeuteren is niet fijn dus toen deze verstelbare mondkapjes op mijn pad kwamen was ik erg nieuwsgierg!

wasbare mondkapjes

Regelmatig wassen

Een mondkapje heeft alleen enig “nut” als het hygiënisch wordt gebruikt. Toen ik hierboven vertelde dat ik samen met mijn man mondkapjes deel, had ik het natuurlijk over gewassen items. We wisselen niet als we onderweg zijn, dit even voor de zekerheid. Na gebruik stop ik een mondkapje in een plastic ziplock zakje wat ik bij me draag. Het is namelijk belangrijk om je mondkapje regelmatig te verwisselen, zo minimaal mogelijk met je handen aan te raken en te bewaren in een apart zakje onderweg. Als je eenmaal thuis bent kan je makkelijk je vieze mondkapjes in de wasmand doen. En deze vervolgens op 60 graden wassen.

verstelbare mondkapjes

Zorgwereld

Zorgwereld is een plek waar je onder andere verstelbare mondkapjes kan bestellen. Ze hebben hele leuke printjes en het is wasbaar. Het mondkapje heeft een 2-laags bescherming en is gemaakt van comfortabel ademend katoen. Dat is fijn want zo ontstaat er geen irritatie aan het gezicht. Het herbruikbare mondkapje is van OEKO-TEX® gecertifieerde stof gemaakt.

Ben je ook enthousiast geworden en wil je ook deze verstelbare mondkapjes kopen? Klik dan op de link! Ik ben er in ieder geval erg blij mee. Het katoen voelt heerlijk zacht, en het is perfect af te stemmen op je gezicht zonder al teveel moeite.

verstelbare mondkapjes
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.