Slecht voor jezelf zorgen tijdens een depressie

Een paar maanden geleden nog schreef ik een blog over het belang van me time en jezelf verwennen. Het ging toen al niet zo lekker met mijn geestelijke gezondheid maar ik probeerde er nog allerlei excuses voor te verzinnen. Het lag aan de winter, ik ben corona moe. Ik slaap wat slecht, studeren tijdens corona is lastig. Allemaal waar overigens, maar ik zag het grotere geheel niet goed. Slecht voor jezelf zorgen hoort bij een depressie of burn out.

Goed voor jezelf zorgen
Afbeelding van Free-Photos via Pixabay 

Depressie of Burn out?

Ja wat is een depressie of Burn out nu. Daar kan ik je natuurlijk alles over proberen te vertellen, maar ik ben geen arts. Joyce gaf al eens goede tips over wat te doen als je last heb van een winterdepressie. En er zijn tal van websites waar je allerlei dingen over deze diagnoses kunt vinden. Klachten, symptomen en behandeltrajecten. Wat ik je eigenlijk mee wil geven is dat je altijd naar de huisarts moet gaan als je er niet uit komt. Merk je dat je slecht voor jezelf aan het zorgen bent, dan is het tijd om er wat mee te doen. Als je merkt dat je afglijdt van je gewone ik. Als je jezelf niet meer herkent, maar ook als je partner, kind of collega iets opmerkt. Pas geen struisvogelpolitiek doe, maar probeer oprecht te luisteren. En ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Slecht voor jezelf zorgen

Een van de punten die bij mij goed opvallen is dat ik dus slecht voor mezelf zorg. Natuurlijk eet ik gezond en gevarieerd, ik drink voldoende kruidenthee en water en neem bij het avondeten af en toe een glas rode wijn. Zwemmen zit er helaas nog steeds niet in. Maar ik ben nu 2 keer om de week wezen wandelen met een vriendin en dat is een stap in de goede richting. Al had ik er totaal geen zin in, ik liet me snel overhalen en zag het belang er wel van in gelukkig. Maar mijn grootste orgaan, mijn huid, die wordt heel erg genegeerd.

never naked

Gezichtsverzorging

Al een paar weken ligt er een heerlijk pakketje van Never Naked op mij te wachten om gebruikt te worden. Met onder andere hele mooie reinigingstools. Vandaag had ik dan eindelijk sinds 5 maanden, de puf om mijzelf een gezichtsmasker te geven.

Ik schaam mij diep moet ik eerlijk bekennen. Ik ben al blij als ik in de ochtend mascara weet op te doen en die 1 keer in de 3 dagen er weer weet af te halen. Het is zo absoluut niet wat ik geleerd heb tijdens de opleiding bij Oriflame. (Ja ik ben een jaar of twee adviseuse geweest, super leuk! ) Het voelt zo hypocriet dat ik zoveel mensen het advies heb gegeven om 2 keer per dag je gezicht te reinigen met handige gezichtreinigingspads, dagcrème, nachtcrème, een serum, oogcrème te gebruiken. 1 a 2 keer per week een lichte scrub of peeling te gebruiken en daarna je huid een boost te geven met een lekker masker.

En wat doe ik zelf al maanden lang? Het potje met dagcrème heb ik in de prullenbak gegooid want die stond al een jaar open. Nachtcrème is in geen velden of wegen te bekennen. Ik smeer Oh lief crème op mijn gezicht als ik droge plekken zie. En een masker of scrub uh de laatste keer kon ik me niet meer herinneren. Slecht voor jezelf zorgen dus, ik bleek echt een flinke burn-out te hebben.

Tijd voor actie dus! Goed voor jezelf zorgen!

Ik besloot om eindelijk wat te doen. Hoe klein de stap ook is. Eerst verwende ik mijn huid met deze heerlijke 3D gezichtsrollers van rozenkwarts. Het voelt heerlijk koud aan op je huid en stimuleert de bloedsdoorloop. Een heerlijk start van een gezichtsverzorging.

Daarna deed ik de hoofdband om om mijn haren te beschermen van het vette gezichtsmasker. Met de reinigingspads maakte ik mijn gezicht schoon met een milde lotion. Met de handige kwast bracht ik een masker op. Zo houdt je schone handen en kun je het masker goed gelijkmatig verdelen over je gezicht. Zorg altijd dat je ogen en mond vrijblijven. De huid bij je ogen is heel dun. Dat is ook de reden waarom je altijd aparte oogcrèmes moet gebruiken en niet een ander smeerseltje rond je ogen moet smeren. En vergeet ook je hals niet he! Dat gebied wil ook graag verwend worden!

Het masker haal ik er zelf altijd vanaf met een warme natte handdoek. Laat de handdoek even rusten op je gezicht en druk hem even goed aan. Je porieën gaan hier extra goed van open staan en zo haal je nog even het laatste stukje vuil van je gezicht af. Was de handige siliconen producten van Never Naked goed af onder de hete kraan en laat opdrogen op een schone handdoek.

goed voor jezelf zorgen

Daarna hoor je af te sluiten met een verzorgende serum en een goede dag- of nachtcrème. Maar goed dat heb ik dus allemaal niet meer in huis. Wel heb ik sinds kort CBD gezicht oliën.

Dat is stap 2 voor mij in weer goed voor jezelf zorgen. Ik ben fan van de producten van Oriflame dus daar ga ik weer een bestelling plaatsen. De zomer komt eraan en met die zonnestralen is een goede gezichtsverzorging extra belangrijk.

Laat slecht voor jezelf zorgen nu maar eens verleden tijd zijn!

Scrunchies

Weet je dat ik op 1 punt van mijn lichaam altijd wel goed voor jezelf weet te zorgen? Mijn haren. Ik heb heel lang haar, wat lekker dik is. Als het nat is krijgt het een mooie slag. Mijn dochter en ik zijn allebei dol op scrunchies. Wij hebben inmiddels een hele grote voorraad die we in een mandje bewaren. Zo leuk om te combineren met je kleding, seizoen of feestdag. Als je haar maar goed zit, dat lukt bij mij gelukkig altijd. Zolang dat me lukt, weet ik dat het goed gaat komen!

En deze producten van Never Naked gaan mij vast en zeker weer helpen om goed voor mezelf te zorgen. Ze hebben een mooi plekje in mijn badkamer gekregen, in het zicht, om mij zelf te herinneren aan het belang van een goede gezichtsverzorging.

Hoe goed zorg jij voor je huid?

Depressie / Burnout artikelen

Footer2
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

5 reacties

  1. Hoi Ellen , oh superleuk ik doe graag mee. Mijn dochter heeft zo’n jaderoller en zweert erbij. Dus ik wil het als 42 jarige ook wel eens proberen. Groetjes en een fijn weekend van Renee

  2. Leuk artikel! Zelfzorg is echt zo belangrijk! Ik doe graag mee voor de roller, ik ben sowieso ontzettend fan van de werking van rozenkwarts

  3. Lekker even mijn gezicht ontspannen. Ik werk veel achter de computer en vooral aan het eind van de dag zit ik zowat tegen het scherm aan. Brilletje helpt dan ook niet meer. Dus dan even de rimpels weg masseren en weer een strakker huidje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.