leven met ADHD welkom in het hoofd van een ADHD’er

Leven met ADHD ziet er ongeveer zo uit: Je ligt op bed en ben doodmoe van een dag werken. Je lichaam voelt al helemaal zwaar aan en je ligt heerlijk warm onder de dekens en je kussen ligt perfect. Maar je hoofd gaat maar door en door. Dit is nog een leuk idee om over te schrijven, dat kan ik ook nog morgen doen. Laat ik deze knutsel maken met de kinderen. Als ik nou dit en dat zus en zo… enzovoort. Ohw chips, de was vergeten in de droger te doen. Zal ik manlief nog even snel een appje sturen.. ach hij ziet dat toch wel, dat hoef ik vast niet te vertellen. Maar als hij het niet ziet zit de natte was heel de nacht in de wasmachine, misschien toch maar even een appje sturen. Zucht dan moet ik mijn ogen openen en mijn telefoon pakken. Dat is zoveel moeite. Mhmz als hij het zelf niet ziet is de was morgenochtend nog nat en als hij het wel ziet heb ik voor niks mijn ogen geopend en ben ik weer wakker zie ik weer dat ik Wordfeud spelletjes kan doen heb ik misschien een mailtje en Facebook berichten. Ok laat maar dan maar morgen natte was. Ok nu slapen Ellen kom op. Mhm maar in de nacht draaien we de droger goedkoper dan overdag moet ik misschien toch niet.. ELLEN ga nou slapen!  

Welkom in het hoofd van een ADHD’er.  

Leven met ADHD is alles behalve saai haha. Soms wilde ik dat ik mijn hoofd aan een soort van computerrobot aan kon sluiten. Dan kunnen mensen zien/horen hoeveel gesprekken er soms tegelijk gevoerd worden in mijn hoofd. Hoeveel ideeën er door mijn hoofd heen schieten tegelijk.

Of om al die ideeën op te schrijven zodat ik ze niet kan vergeten. Vooral in de periode van Sinterklaas dan heb ik hele mooie gedichten in mijn hoofd, maar het gaat zo snel en altijd zo goed als ik heel stil lig dat het geen nut heeft om er pen en papier bij te pakken. Want dan is die magische flow weer voorbij. Ik geniet dus altijd maar van het moment.  

Zo’n robot kan ook handig zijn om als een soort van telepathie tussenpersoon te fungeren. Ik bedenk dat de was nog in de droger moet en de robot geeft een seintje aan manlief of hij dat nog even wil doen. Ik kan blijven liggen en in slaap vallen wetende dat het goed komt.  

En misschien kan die robot mijn man dan ook beter uitleggen hoe mijn hoofd soms van de hak op de tak springt. Als hij het over a heeft dat ik dan via b,c,d,e,f,g,h op i kom en daar opeens over begin. Iets wat hij nog steeds niet snapt! En wat soms zelfs best wel een ergernis puntje is omdat het net lijkt of ik niet geïnteresseerd ben in zijn verhaal. Dat ben ik wel en ik wil ook wel weer terug naar a, maar ik wilde i ook nog even noemen. Snap je al een beetje hoe leven met ADHD eruit ziet?  

ADHD medicatie

Toen ik gediagnostiseerd werd met ADHD heb ik een tijdje aan de medicatie gezeten tot dat bleek dat we zwanger waren. Al die tijd nog wel therapie gevolgd en daar heb ik zoveel van geleerd dat ik de medicatie eigenlijk totaal niet mis. Ja soms de onrust in mijn hoofd, maar het vreet niet meer zoveel energie van me als het eerst deed. En ik voel nu op tijd als het even te veel wordt in mijn hoofd en dan ga ik gewoon een boek lezen of een serie kijken of spelletjes spelen op mijn telefoon en dan word ik weer rustig. Al die foefjes zijn heerlijk.  Maar je moet ze wel weten voor je leven met ADHD makkelijk te maken.

Soms is het op een verjaardag alleen wel lastig. Dan praat je met mensen en hoor je naast je een leuk gesprek wat je ook wilt volgen en verderop nog een leuk gesprek. Want een voordeel en nadeel van mijn ADHD en mijzelf is dat ik zoveel interessant vind en gezond nieuwsgierig ben. Maar ja je kan niet alles. Die robot kan dan gelijk even opletten bij die andere gesprekken en me er later een verslag over geven haha dat zou super zijn! 

leven met ADHD 

leven met ADHD

Telepathie ik wou dat we er meer mee konden doen. Dat het echt bestond en dat alle mensen er gebruik van konden maken. Natuurlijk moet je dan niet voor jan en alleman open staan met je gedachten. Maar je man, je moeder. je kindje dat zou wel handig zijn toch! Goh het zou het leven een stuk gemakkelijker maken. Of worden we dan allemaal luie mensen?  

Nou ja voor die momenten dat ik op bed lig en ik me nog van alles bedenk hoop ik altijd maar dat ik het de volgende ochtend nog weet. En als ik het vergeten ben, nou ja dan was het niet belangrijk genoeg.

Heb jij ervaring met leven met ADHD ?

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.