Skip to Content

Knolselderij salade recept á la Ceasar een heerlijk bijgerecht

Bij de hoofdrol van de groentelasagne hoort ook nog een andere groente in de bijrol. De knolselderij. ik vind de smaak van een knolselderij altijd bijzonder lekker. Ook in combinatie met aardappels. Vandaar dat ik deze Knolselderijsalade á la Ceasar heb gekozen voor bij de hertenstoof. Bij de hoofdrol voor de groentelasagne kies ik voor een salade van knolselderij. Smaakt ook goed bij de portabello, met een zuurtje erbij. Een dressing á la ceasarsalade, met walnoten en appel. In de dressing heb ik ansjovis gebruikt. Gebruik je liever geen vis, dan kan je ook kappertjes gebruiken.

Wat is knolselderij?

Knolselderij is een groente die verwant is aan selderij en pastinaak. Het is een wortelgroente die groeit onder de grond en die gekenmerkt wordt door een ruwe, hobbelige knol met een bleekbruine tot lichtgroene kleur. De binnenkant van de knol is stevig en wit van kleur en heeft een uitgesproken aromatische smaak die enigszins lijkt op die van selderij, maar dan met een lichtzoete ondertoon. Knolselderij wordt vaak gebruikt als ingrediënt in soepen, stoofschotels en purees, maar kan ook rauw gegeten worden in salades. Het is rijk aan voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C en K, en mineralen zoals kalium, fosfor en magnesium.

Knolselderij salade recept á la Ceasar een heerlijk bijgerecht

Ingrediënten Knolselderij salade á la Ceasar

  • 1/4 Knolselderij
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 appel
  • 50 gram walnoten

Voor de dressing:

  • 4 ansjovisfilets
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 20 á 25 ml witte wijnazijn of rijstazijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • peper

Bereidingswijze Knolselderij salade á la Ceasar

  • Schil de knolselderij en snijd de knol in fijne reepjes (julienne).
  • Schil daarna de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
  • Doe vervolgens de knolselderij en appel in een schaal*.
  • Breek de walnoten met de hand in stukjes boven de schaal en voeg de walnoten toe.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten voor de dressing (excl. de peper) in de blender*. Voeg eventueel naar smaak nog wat peper toe.
  • En voeg tot slot de dressing toe aan de salade.
  • De salade is lekkerder als de dressing minimaal 2 uur is ingetrokken. De smaak wordt dan iets milder.
groentelasagne en portabello en Knolselderijsalade á la Ceasar

De Knolselderij salade á la Ceasar is heerlijk te serveren bij de groentelasagne en portabello’s gevuld met geitenkaas en kersen

Lees ook deze blogs

Footer1
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.