Interieur trend van 2020 met pure houten meubels

Nu we met z’n allen veel thuis zijn door het coronavirus, wordt bij veel mensen het interieur eens goed aangepakt. Dat zag je laatst aan de lange rijen bij de milieustraten en de overvolle parkeerplaatsen bij bouwmarkten en woonboulevards. Maar wat is nu eigenlijk de interieur trend van 2020?

boomstamtafel met stoelen
foto: robuustetafels.nl

Pure houten meubels zijn dé interieur trend van 2020

Tijdens het voorbereiden van het paasontbijt blader ik wat reclamefolders door. En bij het zien van alle inspiratie, fantaseer ik altijd even hoe de tafel van mijn dromen eruit zou zien. Een grote eiken boomstamtafel lijkt me wel wat. Het is niet voor niks dat je die nu ook veel ziet in allerlei reclamefolders, want pure houten meubels zijn dé interieur trend van 2020.

boomstamtafel
foto: robuustetafels.nl

Het bijzondere van boomstamtafels

Een boomstamtafel is gemaakt van één plank en wordt gemaakt van duurzaam, massief eikenhout. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, ze worden zelfs op maat gemaakt. Je ziet deze interieur trend van 2020 niet alleen terug in keukens, maar ook in kantoren of in een horecagelegenheid. Je kunt de tafel namelijk combineren met diverse poten, een stalen U poot bijvoorbeeld of een houten V poot. Wat mij aanspreekt aan een boomstamtafel is niet alleen het veelzijdige aspect, maar vooral dat het meteen een stoere en natuurlijke sfeer creëert.

Consumeren en de interieur trend van 2020

Maar goed. Verder met het paasontbijt. In de afgelopen jaren werden steeds meer mensen vegetariër of veganist. Ik niet, ik eet gewoon mijn eitje en doe aan ouderwets gourmetten met de Pasen. Maar wel op een bescheiden manier hoor. En dat er steeds meer wordt stilgestaan bij het feit dat men zich ervan bewust is wat er wordt geconsumeerd, zet zich voort op het gebied van inrichting. Het thema van de interieur trend van 2020 is dan ook ‘duurzaam‘. Naast pure houten meubels en accessoires, passen daar bijvoorbeeld energiezuinige lampen bij.

Wat past er bij deze interieur trend van 2020?

boomstamtafel interieur trend van 2020
foto: robuustetafels.nl

Duurzaam dus als interieur trend van 2020. Bij die mooie boomstamtafel in de eethoek passen natuurlijk andere houten meubels (een houten salontafel, tv-meubel en/of dressoir, houten stoelen, een boekenkast van hout). Of een houten vloer! Wil je zo ver niet gaan, maar toch meedoen aan de interieurtrend van 2020? Dan kun je je beperken tot houten accessoires bij iets dat je al van hout hebt. Wellicht vind je hout aan de muur wel leuk. Zoals een klok of een wandrek.

Trend kleuren

colorblocking kast interieur trend van 2020
foto: robuustetafels.nl

Een zogenaamde colorblocking kast is trouwens ook een leuk idee. Dat is een kast waarbij één of meerdere losse elementen (lades of deuren) een andere kleur hebben. Denk aan lades, deurtjes of zijkanten van kasten. Het hout van zo’n kast valt nóg meer op dankzij de kleurencombinaties. Welke kleuren horen bij de interieurtrend van 2020? De kleur “Tranquil Dawn” heeft Flexa tot kleur van het jaar 2020 geroepen. Tranquil Dawn is een rustige grijs-blauw-groenige kleur, geïnspireerd is op lichtstralen in de ochtend. Prachtig als Interieur trend!

interieur trend van 2020 mooie foto aan de muur van een boom met ondergaande zon.
Afbeelding van Valentin Schönpos via Pixabay 

Oké, genoeg gedroomd over hoe ik mijn huis zou willen inrichten met de interieur trend van 2020. Gauw mijn oude tafeltje dekken voor het paasontbijt voordat die ochtendlichtstralen naar binnen schijnen.

Aan welke tafel ontbijt jij het liefste?

Footer3
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.