Ik zag twee beren – een gewild kinderliedje knutsel kinderliedjesboek

Ik zag twee beren is een gewild kinderliedje om te zingen en er bestaan inmiddels vele aanvullingen op dit rijmende wijsje. Een leuk liedje om te zingen onder de broodmaaltijd met kinderen. Maar nu een blog om te knutselen voor het kinderliedjesboek

Ik zag twee beren

Gisteren hadden wij het kinderliedje Visje visje in het water, vandaag maken wij het kinderliedje: Ik zag twee beren

Benodigdheden:

  • Kleurplaat van  beren
  • Stempels of kleurpotloden/stiften/krijtjes
  • Bruin en geel papier
  • lijm

Werkwijze:

  • Deze week gaan de kinderen lekker stempelen. Bij de Action, Kruidvat en Hema kun je vaak hele leuke stempelsets vinden. Bij Ikea heb je ook stempelstiften.
  • Heb je wat oudere kinderen dan vinden ze het misschien ook leuk om de ik zag twee beren in te kleuren.
  • Teken zelf op bruin papier 2 boterhammen en met geel papier bijvoorbeeld plakjes kaas. Je kunt natuurlijk ook met rode propjes jam maken.
  • Oudere kinderen laat je dit uitprikken of knippen, voor kleine kinderen doe je dit zelf.
  • Laat de kinderen zelf bepalen waar de boterham moet komen door de boterham van lijm te voorzien.
  • Je kunt de beren uitknippen, of een randje van de kleurplaat afknippen en plakken op gekleurd papier, of gewoon de tekening zoals hij is in de map zetten.
ik zag twee beren

Nog meer kinderliedjes

Wil jij ook een map vol zelfgemaakte kinderliedjes zoals ik zag twee beren? Kijk dan ook eens bij de volgende liedjes:

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.