Coronaproof kinderkamer, een plek voor thuisonderwijs, thuiswerken en alleen tijd

Vorig jaar net na de zesde verjaardag van mijn dochter kwam de eerste lockdown. Nu bijna een jaar later zitten we opnieuw midden in een lockdown en dit keer ook met haar verjaardag waarschijnlijk. Ik heb genoeg cadeautips dankzij onze handige verlanglijstjes maar ik ga een ander soort cadeau geven. Een coronaproof kinderkamer! Een plek voor thuisonderwijs, thuiswerken en alleen tijd, allemaal in 1 ruimte de kinderkamer!

coronaproof kinderkamer

Coronaproof kinderkamer

Wat bedoel ik met een coronaproof kinderkamer? Passend voor deze tijd! Het sluit aan bij de veranderende behoefte die nu leeft. Uiteraard komen er straks weer andere tijden, maar ook dan is het een fijne kamer. Allereerst is mijn oudste dochter eindelijk nachtzindelijk en ze wilde als beloning heel graag een hoog bed. Dus dat gaat er komen. Haar kamertje is klein dus perfect. Het plafond is wel wat laag dus het is een halfhoogslaper geworden. Een hele leuke van Ikea, een omkeerbaarbed! Ben je het hoog slapen zat dan keer je het om tot een tof tienerbed.

Ook wilde ik een handige en praktische kledingkast in de coronaproof kinderkamer. Met een fijn hanggedeelte en een aantal handige lades. Ik heb ook ruimkriebels dus ik wil veel minder gaan kopen, veel opruimen en wat ik heb logisch indelen. Nieuw in haar kamertje wordt een klein bureautje. Dit is het deel voor thuisonderwijs. Er loopt namelijk ook een bijna 2 jarig zusje rond en als die wakker is, is thuisscholing zo goed als onmogelijk. Dus haar kamer moet ook een fijne thuiswerkplek zijn. Lees ook zeker deze blog met een DIY bedhuisje.

Eigen ruimte

Nog wat leuke accessoires in de coronaproof kinderkamer en het is helemaal een fijn plekje voor haar. Ook om even alleen te zijn. Die behoefte is nu heel groot bij haar. En niet alleen door datzelfde zusje. Ze vind het gewoon fijn om alleen te spelen. En dat mag ook zeker. Ik vond dat als kind ook heerlijk om even de ruimte voor mezelf te hebben. Ze wilde zelf graag veel plantjes in haar kamer om voor te zorgen dus die staan er ook gezellig. Die zorgen ook meteen voor een gezond leefklimaat. Ik hang nog een spiegel op in de coronaproof kinderkamer want dit is tegenwoordig ook erg interessant voor haar, zichzelf zien.

coronaproof kinderkamer

Thuiswerken

Ook voor ons als volwassenen is het deze periode thuiswerken. Ik zit zelf in een re-integratietraject en kan nog niet veel uurtjes maken. Dus ik probeer dit overdag ergens tussendoor te doen, of in de avond. Maar mijn man zit hele dagen boven op ons bed te werken. De enige plek waar hij de rust heeft om te werken. We wisten niet dat het zo lang zou duren. Dus ook het bureau voor mijn dochter is een fijn plekje waar hij wat uren kan zitten als ze er niet zelf werkt. En als straks de scholen weer open zijn. Win-win situatie. De coronaproof kinderkamer kan dus ook deels een thuiskantoor zijn.

Ook hebben we een klein bureau nu in onze slaapkamer gezet, zodat ook dat gewoon een thuiskantoor is. Beneden in de woonkamer is er ook 1, dus genoeg keuze om te zitten. Bij de Ikea hebben we een handig klein wit bureautje wat overal wel past en leuk staat besteld. Een ipadje in je kamer boven met een beeld deurbel zodat je de pakketbezorger kan laten weten dat je onderweg bent is helemaal handig.

Happy dochter met haar coronaproof kinderkamer

Na wat dagen flink doorbuffelen, en een opruimronde waar Marie Kondo trots op me zou zijn.. Heb ik een hele happy dochter! Voorheen hadden we bewust geen speelgoed in haar kamer omdat dit een plek van rust is. Nu staat dit er wel en is ze heel trots en geniet er echt van. Hierdoor heb ik weer meer ruimte in in mijn woonkamer. Ook heb ik deze upgrade naar een coronaproof kinderkamer aangepakt om heel veel op te ruimen. Eindelijk! Hier kwam ik maar niet aan toe. Er zijn nog wat kleine dingen zoals gaten vullen, andere plafondlamp maar dat volgt vanzelf.

Ze voelt zich trots, groot en wij vinden het allemaal een fijn verjaardagscadeau. Mensen om ons heen dragen allemaal wat bij als cadeau. De enige die niet zo blij is… is haar zusje. Die wilt ook zo’n mooi bed en mist haar grote zus. Maar ach, daar verzin ik ook wel weer iets anders voor.

Extra

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.