Skip to Content

Beekse bergen lodge – een huisje voor 6 personen

Even geleden boekten wij voor twee nachten een Beekse bergen lodge voor 6 personen op het Beekse Bergen Safari Resort met uitzicht op de leeuwen. We hadden niet gedacht dat dit zo leuk zou zijn.

Beekse bergen lodge – ga je mee op Safari!

Beekse bergen lodge huisje 6 personen

Op woensdag kwamen we aan en om 16:00 uur konden we in onze Safari lodge op de Beekse Bergen. Geheel coronaproef want inchecken is niet nodig. We hebben een pincode thuisgestuurd gekregen en onze kentekens ingevuld en zo komen we geheel contactloos op het park. Vanaf 16:00 uur kunnen wij in de Safari Lodge op de Beekse Bergen door middel van het intoetsen van de pincode. De eerste indruk van het huisje is dat alles er netjes en compleet uitziet. Het huis heeft 2 badkamers en 3 slaapkamers waarvan één met stapelbed voor onze meiden (3 en 10 jaar). Er zit zelfs een kleine sauna in. Deze lodge is inclusief linnenpakket. Bij het boeken van de Safari lodge op de Beekse Bergen hebben wij een actiepas ontvangen voor 3 dagen entree voor 6 parken.

Leeuw safari park

Maar het allermooiste is toch wel het uitzicht.Wat zitten de leeuwen dichtbij. WOW!

Gamedrive

We boekten met onze overnachtingen in de Safari lodge op de Beekse Bergen een Gamedrive in een echte open Jeep. De keuze in tijden was nog maar beperkt en ik weet nu waarom. Woensdag aan het einde van de middag werden wij bij het verzamelpunt opgehaald door een open Jeep. We klommen erin en direct voelden we het avontuur.

Dichtbij op de savanne

Eenmaal bij de entree van het Safari park Beekse Bergen duiken we van de geasfalteerde weg af zo de savanne op. Onze ranger stopt vlak bij de ellipswaterbokken. Zo dichtbij hebben nog nooit de dieren gezien. Na wat foto’s en uitleg over deze beesten gaan we verder richting de gnoes en zebra’s. We rijden over de hobbels en bobbels dwars door het gebied richting de zebra’s.

meisje fotografeert zebra

Er zijn hier op de Beekse Bergen 2 soorten zebra’s. De eerste soort heeft brede strepen en de tweede soort waar we naartoe rijden hele smalle strepen. Er zijn ook wat jongen en
om zo dichtbij deze prachtige dieren te zijn is echt een hele leuke ervaring. De kinderen genieten, net als wij overigens. We stoppen bij de gemsbok ook wel spiesbok geheten. De puntige geweien verraden waarom. We gaan door naar een andere vlakte. Hier vinden we de blesbok en de giraffen. Best gaaf zo dicht bij de wilde dieren vanaf je Beekse bergen lodge.

Giraffen

giraf beekse bergen

Het weer zit niet echt mee, het waait en regent een klein beetje. Een grote groep giraffen schuilt onder een afdak wat een grappig en bijna een beetje zielig gezicht is. Nadat we mooie foto’s van de blesbok hebben gemaakt bezoeken we de de groep giraffen. De ranger zet de auto stil naast een oude giraf die al 26 jaar is en lekker op de grond ligt.

Als we even stil staan worden de giraffen nieuwsgierig en zien het water op de auto. Dit is aanleiding tot het aflikken van de auto en zo zien we deze prachtige dieren wel heel erg dichtbij. We mogen ze niet aanraken want dan zouden ze kunnen schrikken. Het wordt druk rond de auto en de ranger besluit langzaam te gaan rijden. Dit is helaas al het einde van onze safari maar wat was dit een leuke ervaring. Ondanks dat het voor een privégroep van maximaal 9 personen € 150,00 kost vind ik dit het wel echt waard. Een aanrader dus als je een Beekse bergen lodge boekt.

Leeuwenbrul achtergrondgeluiden van de Safari lodge op de Beekse Bergen

Leeuw safari park beekse bergen

Na een nacht met leeuwen brullen, die echt heel hard waren, staan we op en halen we broodjes bij de market. Tijdens het ontbijt zien we een ranger die vlees neerlegt voor de leeuwen. Als we onze broodjes bijna op hebben beginnen de leeuwen aan hun ontbijt. Na wat foto’s gemaakt te hebben, veilig vanaf onze Safari lodge op de Beekse Bergen lopen we richting de hoofdingang van de Beekse Bergen. Lekker dichtbij ons huisje.

Uitzicht Beekse bergen lodge huisje 6 personen

Het Beekse Bergen park

We hebben een mooie dag vandaag. 22 graden met af en toe wat zon. We zien heel veel verschillende dieren en de meiden stoppen tussendoor om even los te gaan in de speeltuin. Wat ons opvalt is dat Beekse Bergen erg schoon is. Er is ook een divers aanbod om te eten zoals broodjes, spirello’s, broodjes worst, patatjes en overige snacks.

Na de lunch slenteren we verder want we hebben de olifanten en de ringstaart maki’s nog niet gezien. De maki’s lopen los en het is dan ook verleidelijk om dichtbij te komen. Na wat leuke foto’s van olifanten besluiten we terug naar onze Beekse bergen lodge te gaan. Even lekker bij komen en de foto’s te bekijken. Morgen hebben we gereserveerd voor het zwembad. Door de coronamaatregelen mogen we slechts een uurtje zwemmen en dit moesten we vooraf reserveren.

binnenspeeltuin

Overige Activiteiten

Het Beekse Bergen Safari Resort heeft naast de diverse Beekse bergen lodge ook boomhutten en safaritenten. Daarnaast is er voor de kinderen veel te doen op het park. Er is een animatieteam die allerlei activiteiten organiseert. Uiteraard ontbreekt de kinderdisco niet. In het Karibu gebouw bevindt zich een kleine binnenspeeltuin, een bowling met loungebar, een restaurant, een minimarket en het zwembad. Het zwembad heeft een waterspeeltuintje wat leuk is voor de allerkleinste.

Bijzondere ervaring de Safari lodge op de Beekse Bergen

Wat ik nog steeds het allerleukste aan het Beekse Bergen Safari Resort vind is dat er op het resort overal van heel dichtbij dieren te zien zijn die je anders niet ziet met auto, boot of wandelsafari. Het harde brullen van de leeuwen en het zo dichtbij ervaren van de diverse dieren is een hele bijzondere ervaring. Het is niet het goedkoopste park om te overnachten maar het is het meer dan waard. Alles is even goed en netjes verzorgd en het Safari Park Beekse Bergen zelf is erg schoon. We hebben helaas geen tijd gehad om naar Speelland te gaan of naar één van de andere parken die bij de actiepassen inclusief waren. Wat ons betreft een heel geslaagde mini vakantie in de Safari lodge op de Beekse Bergen en zeer de moeite waard.

Kijk hier voor meer informatie over overnachten op het safari resort

Beekse bergen lodge huisje 6 personen

Heb jij wel eens geslapen in de Beekse bergen lodge?

Ellen ging een paar jaar geleden ook naar de Beekse Bergen met de Little People .

Lees ook deze blogs over dierenparken

Esther
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.