Gesloten: Back-to-school tips

Zoals beloofd heb ik een leuke winactie voor de back-to-school tips! En ook wat handige tips naar andere mamabloggers die je misschien ook interessant vindt. Onze dochter gaat over een paar maanden voor het eerst naar school en 1 ding vond ik het aller allerbelangrijkste. Labelen!

Back-to-School tips

Over een paar dagen is de zomervakantie voor onze regio al weer afgelopen. De zomervakantie lijkt wel voorbijgevlogen en ook 2 van mijn gastkindjes mogen weer back-to-school . Groep 1-2 en groep 5. Maar welke groep je kind ook gaat na de vakantie elke eerste schooldag is weer wennen en spannend!

mynametags

Labelen!

Mijn belangrijkste tip die ik jullie mee wil geven is dat je alles goed moet labelen. Doe de juf/meester, je kind en jezelf een plezier door overal duidelijk de naam van je kind in te zetten.

Labels voor kleding, schoenen, tassen

Je kunt op een verschillende manier kleding, schoenen en tassen merken. Je kunt er natuurlijk met een blijvende marker op schrijven, je kunt een stukje stof met de naam van je kind erop innaaien of je kunt een sticker opplakken.

back-to-school tips

Ik probeerde de naamlabels van My NameTags uit en zelfs na een wasbeurt zat de label er nog goed stevig in.

Dezelfde spullen- Help! 

Het zal je immers maar gebeuren dat je kind dadelijk dezelfde jas heeft als een ander kindje uit de klas. Of dezelfde gymschoenen, gymtas, schooltas, gewone schoenen. Je wilt graag de eigen spullen van je kind weer terug hebben! Door te labelen met de naam en bijvoorbeeld een leuk plaatje is de kans erg klein dat er een kindje in dezelfde klas zit met dezelfde naam, dezelfde spullen en hetzelfde etiket! ( Is dat wel het geval dan zou ik zeker eens kennis gaan maken met de mama van dat kindje want dan hebben jullie al heel veel gemeen en ontstaat er vast een hechte vriendschap 😉 )

back-to-school tips

Zeker in groep 1 komt er al veel op de kinderen af en is het soms gewoon te moeilijk om hun eigen spullen terug te vinden. Als het dan ook maar een klein beetje op een ander kindje zijn spullen lijkt kun je moeilijk boos worden op je kind toch! Door te leren dat ze echt goed moeten kijken naar het label of ze hun eigen spullen wel meenemen maak je het jezelf, de juf en andere ouders wat makkelijker.

Het zal echt niet altijd goed gaan, maar met labels overal is de kans wel klein!

Labels voor op broodtrommels en drinkbekers

mynametags

Ook op broodtrommels en drinkbekers is het erg handig om de naam van je kind op te plakken. Vaak moeten deze aan het begin van de les in een mand in of buiten de klas worden gestopt en ook hier voor geldt weer dat je graag je zelf gesmeerde boterhammetjes aan je eigen kind wilt geven in plaats van de lunch van een ander kind toch!?!

Op sommige scholen zijn er ook overblijfmoeders-vaders en die weten echt niet welke lunchtrommels en bekers van de kinderen zijn. Zeker als kinderen hun naam nog niet kunnen lezen is het handig om ook gebruik te maken van plaatjes en kleuren.

Zo koos ik bewust niet voor roze stickers omdat die op haar favoriete spullen niet goed opvallen, maar ook omdat niet veel moeders voor een groene kleur zouden kiezen.

Ze is dol op honden dus de keus van een plaatje was snel gemaakt toen ik een hondje voor bij zag komen.

Broodtrommel briefjes

Op mijn blog hoort natuurlijk ook een creatieve back-to-school tip!

Wil je je kinderen af en toe verrassen als ze hun broodtrommeltje open doen? Bijvoorbeeld als ze niet lekker in hun vel zitten, een belangrijke toets of spreekbeurt hebben of gewoon zomaar omdat je trots op ze bent en van ze houdt? Schrijf dan eens leuke broodtrommel briefjes.

Die kun je helemaal zelf verzinnen maar je kunt ze ook online bestellen bij broodtrommelliefde.nl 

Winactie back-to-school

back-to-school

En tada we hebben ook een leuke winactie!! Ik mag een volger blij maken met een setje van My Nametags! Super handig toch.

Er zijn 7 verschillende labelpakketten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor kleur of voor zwart wit. Met een plaatje of zonder een plaatje. Stickers of strijken, en je kan kiezen voor een mix!

Wat moet je doen?

  • De winnaar ontvangt 21 augustus bericht dus laat hieronder een reactie achter met een geldig emailadres zodat ik contact met je op kan nemen.
  • Reageer je via Facebook zorg dan dat je profiel persoonlijke berichten kan ontvangen!
  • Volgen van Facebook, Twitter, Instagram vergroot je kans!
  • Delen via Facebook en/of Twitter vergroot je kans!

Benieuwd naar nog meer back-to-school tips?

  • De dochter van Marijke gaat naar groep 8 en kreeg een brief mee naar huis.
  • Judith haar dochter ging aan de slag met washi tape
  • Marjon maakte een creatieve to-do schrift

Disclaimer

 

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!