Skip to Content

Tummy Time voor baby’s met nijntje – een stoffen boekje

Tummy time, oftewel buiktijd, is een term die steeds vaker opduikt in de wereld van ouderschap en babyzorg. Maar wat houdt tummy time precies in en waarom is het zo belangrijk voor de ontwikkeling van je baby? In deze blog duiken we dieper in op het belang van tummy time en geven we tips over hoe je het het beste kunt aanpakken. Natuurlijk met het nieuwe stoffen boekje van nijntje.

tummy time baby

Wat is tummy time?

Tummy time verwijst naar de tijd die een baby doorbrengt op zijn of haar buik terwijl hij wakker is. Deze activiteit wordt vaak aanbevolen door kinderartsen en fysiotherapeuten om de motorische en spierontwikkeling van een baby te stimuleren.

tummy time baby

Waarom is tummy time belangrijk?

Tummy time helpt bij het versterken van de nek-, rug- en schouderspieren van je baby. Dit legt een stevige basis voor latere motorische mijlpalen zoals kruipen, zitten en uiteindelijk lopen.

Plagiocephalie, ook wel bekend als een plat hoofdje, kan optreden als een baby te veel tijd op zijn rug doorbrengt. Door regelmatig je baby op de buik te leggen helpt dat om de druk op de achterkant van het hoofd te verminderen en bevordert een gelijkmatige groei van de schedel.

Daarnaast geeft tummy time baby’s de kans om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. Het stimuleert hun zintuigen en helpt bij de ontwikkeling van hun cognitieve vaardigheden.

baby leest nijntje tummy time

Hoe bied je tummy time aan met stoffen boek nijntje

Het is belangrijk om rustig te beginnen met tummy time en de duur en intensiteit geleidelijk aan op te bouwen. Begin met slechts een paar minuten per keer en voer dit langzaam op naarmate je baby sterker wordt.

Natuurlijk kun je het extra leuk maken door door speelgoed en kleurrijke objecten binnen handbereik van je baby te plaatsen. Dit moedigt hen aan om hun hoofd op te tillen en te bewegen.
Een groot succes bij mijn neefje is het nieuwe stoffen boekje van nijntje. Wat zie je in de tuin, nijntje?

wat zie je in de tuin, nijntje

Van een kever en een slak tot aan een egel; nijntje ziet allerlei beestjes in de tuin. Wat zie je allemaal bij jou in de tuin of in het park? Dit boek bevat verschillende zwart-wit illustraties en is heel geschikt voor de allerkleinsten, vanwege de sterke contrasten. Doordat het gemaakt is van 100% katoen is het ook lekker zacht en licht voor kleintjes om vast te houden en mee te spelen tijdens tummy time.

Wat zie je in de tuin, nijntje * heeft een witte en een zwarte kant met daarop simpele figuren. Het stoffen boekje blijft stevig staan en mijn neefje kan er lang geconcentreerd naar kijken.

Zorg altijd voor toezicht tijdens tummy time en leg je baby op een stevige, platte ondergrond op de grond.

Versterk jij ook de rug en nek spieren bij je baby?

Tummy time is een eenvoudige maar effectieve manier om de algehele ontwikkeling en welzijn van je baby te bevorderen. Door regelmatig tummy time in te voeren in de dagelijkse routine van je baby, leg je een solide basis voor een gezonde motorische, cognitieve en zintuiglijke ontwikkeling. Dus, trek die speelmat maar uit de kast en laat je kleintje de wereld op zijn buik ontdekken!

Lees ook deze blogs

footer 8
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.