Skip to Content

Duurzame kinderkleding – Met duurzame merken als Wildfish

Je zou het nu nog niet zeggen, maar over een paar maanden is het alweer zomer. Vorige week kreeg ik alvast een voorproefje van kinderschoenen en -kleding uit de zomercollectie van Bergstein, ipanema en Bristol. Ook twee nieuwe merken die op de markt zijn en gebruik maken van duurzame materialen. Handgemaakte en duurzame baby- en kinderkleding van little Cactuz. Daarnaast kinderkleding gemaakt van reststoffen door Wildfish. Rode draad deze zomer is duurzame, stijlvolle en stoere kleding en schoenen voor kinderen. Laat de zomer maar komen!

Duurzame kinderkleding en schoenen: Leuk, stijlvol, stoer én verantwoord

Vorige week was ik weer bij Pr4kids in Zoetermeer. Altijd leuk om aanwezig te zijn in de gezellige showroom van dit bedrijf. Deze keer werd kort aangegeven wat we deze zomer in de nieuwe collectie van kinderschoenen bij Bergstein, Ipanema en Bristol kunnen verwachten. Daarnaast twee nieuwe merken met kinderkleding: Little Cactuz en Wildfish. Een overzicht met duurzame kleding en schoenen voor kinderen.

duurzame kleding en schoenen voor kinderen presentatie bij pr4kids amsterdam

Rode draad in het verhaal is duurzaamheid en (ecologisch) verantwoorde kinderkleding en kinderschoenen. Dat bleek ook uit de presentatie van Phaedra Mensen van Spoony. Dit bedrijf heeft een sociale missie, namelijk kinderen meer groenten te laten eten. Hiervoor zijn verschillende producten ontwikkeld. Hierover in de rubriek Lweethetwel binnenkort meer informatie.

Leuk, stijlvol, stoer en verantwoord gaan in ieder geval goed samen deze zomer.

Duurzame kinderschoenen, ecologisch

Duurzame kinderkleding en schoenen voor kinderen deze zomer. Leuke, stijlvolle kinderschoenen en dan ook nog duurzaam? Het kan. Wat de kindersandalen van Ipanema en de nieuwe eco-lijn van Bristol gemeen hebben is dat ze ecologisch verantwoord zijn en werken met duurzame materialen. De kindersandalen van Ipanema zijn voor 100% gemaakt uit vezels.

duurzame kleding en schoenen voor kinderen van bristol

Bristol brengt een sneaker uit van gerecyclede producten. Daarnaast zijn het ook nog eens hele leuke kinderschoenen en sandalen. Het oog wil ook wat natuurlijk bij duurzame kleding en schoenen voor kinderen.

Bergstein is een merk dat al jaren bekend is om zijn regenlaarzen gemaakt van soepel natuurrubber. Regenlaarzen in de zomer? Tja, het blijft onmisbaar in ons landje. Deze zomer met prachtige pasteltinten , dus geen straf.

Duurzame kinderkleding door reststoffen

Deze zomer aandacht voor duurzame kinderkleding en schoenen voor kinderen. Little Cactuz en Wildfish zijn kledingmerken die nog niet zo lang bestaan. Ze zijn opvallend omdat ze gebruik maken van duurzame materialen. De baby- en kinderkleding van Little Cactuz wordt op bestelling handgemaakt. De kledingstukken van Little Cactuz zijn eenvoudig, comfortabel met leuke prints.

duurzame kleding en schoenen voor kinderen

De kleding van Wildfish wordt gemaakt van reststoffen en garens uit Azië. En ook hier geldt: het oog wil ook wat. De kleding is lekker stoer. Zoals het merk zelf aangeeft: Niet gestileerd, niet perfect, niet uniform maar authentiek en uniek.

Duurzame kleding en schoenen voor kinderen

duurzame kleding en schoenen voor kinderen

Dit was alvast een voorproefje van wat we deze zomer kunnen verwachten aan kinderkleding en -schoenen. Duurzame kinderkleding en schoenen voor kinderen en verantwoord dus. En dat mag er ook leuk uitzien.

Lees ook deze blogs

Footer1
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.