Doeboek voor volwassenen een wintereditie – urenlang vermaak!

Wat heb ik me afgelopen zomer vermaakt het het doeboek voor volwasssenen! We hebben dit boek toen meegenomen op vakantie en met de hele familie hebben we hier echt urenlang plezier van gehad. En nu er dus een doeboek voor volwassenen wintereditie uitkwam, wist ik dat ik deze gewoon moest hebben! Zo komen wij straks de kerstvakantie wel door….

Doeboek voor volwassenen wintereditie

Een heerlijk doeboek voor volwassenen in een wintereditie

Dit is het eerste winterdoeboek speciaal voor volwassenen. Vol met puzzels en raadsels om je geest roestvrij te maken en je hersenen te herbebossen. Leer terwijl je jezelf vermaakt en vermaak jezelf terwijl je leert. Thuis, dicht bij de verwarming of onder een dekentje, de winter is het seizoen om jezelf te herpakken.
Het Doeboek voor volwassenen wintereditie heeft lekker veel puzzels, goed voor meer dan 100 uur aan buitengewoon vermaak en kennis.

Doeboek voor volwasssen winterboek

Een waardige opvolger voor het winterseizoen

De afgelopen zomer hebben wij de grootste lol gehad met het andere ‘Doeboek voor volwassenen’. Als kind had ik altijd in de zomervakanties een doeboek. En dat vond ik geweldig! Nu mijn eigen kinderen in de zomervakantie soms ook zo’n boek hebben, ben ik stiekem dan wel een beetje jaloers. Maar niet meer nu er deze doeboeken voor volwassenen zijn! En als ik zeg voor volwassenen, dan is dat ook echt zo. De boeken zitten vol humor, hebben een uitdagend niveau en je moet ook echt wel wat kennis hebben van de actualiteit. En misschien moet je ook wel wat kennis hebben van de Kamasutra, want daar zit in deze doeboek voor volwassenen wintereditie ook een puzzel over in!

Een succesvolle boekenserie

De doeboeken voor volwassenen zijn een enorm succes! Er zijn al twee zomeredities verschenen, maar dit is de allereerste wintereditie van het ‘Doeboek voor volwassenen’. Van de Spaanstalige editie van het Doeboek voor volwassenen wintereditie zijn al meer dan 250.000 exemplaren verkocht!
Aan het begin van het doeboek staat een uitleg, maar ook een kennismaking met de auteur en illustrator van het boek. En dat is heel leuk om te lezen. Ze worden namelijk op originele wijze voorgesteld, met een speciaal winters tintje.

De puzzels in het boek zijn gemaakt door Daniel López Valle. Hij is journalist en schrijver, maar staat vooral bekend als kenniskampioen. Van de puzzels mag je dan ook zeker een uitdagend niveau verwachten. Er zijn puzzels in verschillende moeilijkheidsgradaties. Er zijn puzzels voor alleen, maar ook voor samen. Echt een geweldige mix!

Doeboek voor volwasssen winterboek

Lachen om droge humor

Maar het allerleukste van het doeboek voor volwassenen wintereditie vind ik de ontzettend droge humor. Op elke bladzijde is er wat te lachen. Bijna elke alinea wel. Deze stijl is echt typisch voor dit boek, en waar de meeste puzzelboeken vrij zakelijk zijn, is dit boek totaal anders van toon. Lees bijvoorbeeld maar eens deze 2 quizvragen (bij de eerste moet raden over welke Disneyfilm het gaat waarbij een dode valt, en bij de tweede moet je de band of artiest van de 90’s song raden):

En zo staat dus het hele boek vol met stuk voor stuk grappige vragen en anekdotes. Echt zo’n heerlijk boek om te lezen en om hardop om te lachen!

Doeboek voor volwassenen wintereditie

Wat voor puzzels staan er dan in Doeboek voor volwassenen wintereditie?

Misschien ben je inmiddels wel nieuwsgierig geworden wat voor puzzels er dan eigenlijk in het doeboek voor volwassenen wintereditie staan. Dat loopt uiteen van quizzen tot een zoekplaatje. Van letterhusselpuzzels tot een kruiswoordpuzzel en van sporen zoeken tot een woordzoeker. En dan natuurlijk alles in een thema gegoten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het gezicht van Frankenstein weer in elkaar puzzelen met puzzelstukjes
  • Verbanden leggen van welk ingrediënt welke alcoholische drank is gemaakt
  • De kortste succesvolle liedjes aan hun artiest koppelen
  • Een quiz over Elon Musk
  • Een labyrinth over een bedrijfsborrel
  • Voorwerpen uit ijskoude films koppelen aan de juiste film
  • Een verloren oorbel tussen de herfstblaadjes terugvinden
  • Artistieke emoji’s herkennen
  • De juiste kersttrui bij de schrijver zoeken
  • Korte omschrijvingen aan de juiste tekenfilm koppelen

En echt nog veel en veel meer. Dit boek is echt een heerlijk boek om samen met familieleden of vrienden erbij te pakken tijdens een avondje of middag in de kerstvakantie. Maar het is ook echt een hele leuke cadeautip!

puzzel

Specificaties ‘Doeboek voor volwassenen wintereditie’

Auteur: Daniel López Valle | Illustraties: Cristobal Fortunez | Uitgeverij: MUS/ BBNC | 9789045328645 | oktober 2023 | 80 pagina’s | meer informatie via je lokale boekhandel, of via bol.com

Lees ook deze blogs

footer 8
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.