De waarheid over Aftersun – een ontmaskerd verhaal

In 2018 besteedde Radar aandacht aan Aftersun. Zo kregen we antwoord op de Feit of fabel vraag? Aftersun werkt bruinverlengend, vermindert roodheid door zonneschade en voorkomt huidveroudering. Helaas.. Dit is een fabel!  Maar wat is dan de waarheid over Aftersun? 

De waarheid over Aftersun

Veel aftersun producten doen meer kwaad dan goed. Dit komt vooral door de ingrediënten, zo zit er vaak menthol, parfum en alcohol in aftersun en dit droogt de huid alleen maar verder uit.

Naast de verkeerde ingrediënten, gaat het ook mis bij wat de producenten beloven: dat je met aftersun de verbranding van je huid ongedaan kunt maken. Dat is helaas niet waar! Tijd voor de de waarheid over aftersun!

Een paar Aftersun producten onder de loep:

de waarheid over aftersun

Naif Aftersun  Aloë Vera sap, Water, Glycerine (houdt de huid gehydrateerd). Xanthaan Gom (een natuurlijk verdikkingsmiddel uit suiker en melasse). Allantoïne (uit tarwekiemen) en natuurlijk de bekende Naïf geur (hypoallergeen parfum).

de waarheid over aftersun

Lovea Aftersun: vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums.

NIVEA SUN Aftersun

NIVEA SUN Aftersun SOS onmiddelijk kalmerende lotion: Bevat alcohol, parabenen en parfum.

Australian Gold soothing aloe

Australian Gold soothing aloe. Bevat o.a. Aloë Vera, groene thee extracten, Acacia extract, vitamine C, vitamine E en krachtige anti-oxidanten.

de waarheid over aftersun

Drs Leenarts Aftersun: vrij van alle verkeerde ingrediënten.

De ingrediënten
De werkzame ingrediënten ‘niacinamide’ en ‘glycerine’ zorgen voor het herstel van de huidbarrière, waardoor de huid vocht weer beter vast kan houden en soepel en zacht aan voelt. Daarnaast bevat Drs Leenarts Aftersun antioxidanten zoals vitamine C en E. Antioxidanten helpen de huid om schadelijke deeltjes die ontstaan door UV straling weg te vangen. De huid heeft deze antioxidanten gelukkig ook van nature, maar kan na een dagje zon wel wat extra hulp gebruiken!
De Aftersun is vrij van parfum, parabenen en wolalcoholen, dus ook zeer geschikt voor de (eczeem) gevoelige huid.

Huidverzorging after the sun

Goede huidverzorging na een dagje zon is wel degelijk heel belangrijk. De zon tast de huidbarrière aan en hierdoor droogt de huid uit. Maar wat kun je hier nu tegen doen? Is de waarheid over aftersun dat het echt goed is voor je huid?

Laten we vooropstellen dat in de zon zitten gewoon niet goed is voor je huid. Maar iedereen wil dat gezonde bruine kleurtje op zijn gezicht en lichaam. Van de zon krijgen we ook nog vitamines en de meeste mensen worden gewoon vrolijk en blij van in de zon lopen.

De waarheid over Aftersun?

Waarom dermatoloog Marjolein Leenarts een aftersun ontwikkelde? Haar waarheid over Aftersun:

“Natuurlijk bescherm je je huid goed in de zon met kleding en zonnebrandcrème. Dat is ook heel erg belangrijk, want de zon is de voornaamste veroorzaker van huidkanker én huidveroudering.
Wat minder mensen weten is dat UV stralen ook de huidbarrière beschadigen, waardoor de huid uitdroogt. Gelukkig is dit een omkeerbaar proces; met goede huidverzorging kun je deze schade beperken. Daarom is smeren met een aftersun écht aan te raden na zonblootstelling.”

Drs Leenarts Aftersun bevat werkzame ingrediënten die de huidbarrière herstellen. De crème smeert lekker uit en plakt niet. Vanzelfsprekend zitten er geen geurstoffen of andere allergenen in. Dé hulp die jouw huid nodig heeft na een dagje zon en dat is zeker een waarheid over Aftersun!

Verzorging na de zon

De ideale verzorging na een dagje zon?
1. Afspoelen: Was de huid af met lauwwarm water om zweet en eventueel zand te verwijderen.
2. Schoonmaken: Kies een mild, pHneutraal, zeepvrij product, liefst een product op oliebasis. Vermijd schuimende, geurende producten want die drogen de huid verder uit en werken dus contraproductief.
3. Smeren, smeren, smeren: De huidbarrière herstellen is het belangrijkste na zonblootstelling.
4. Tip: bewaar de Aftersun in de ijskast voor extra verkoelend effect.

Welke aftersun gebruik jij altijd? Wat ga jij nu kopen nu je de waarheid over aftersun weet?

Lees ook deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.