Skip to Content

Mijn ervaring van 3 dagen darmdetox – een ervaringsverhaal

Een korte tijd terug heb ik 3 dagen een darmdetox kuur gedaan op aanraden van mijn moeder. Ik had dit ook wel echt nodig want na weekenden dochter haar verjaardag en Pasen voelde ik mij niet echt super lekker. Mijn ervaring van 3 dagen darmdetox vertel ik graag aan jullie. 

3 dagen darmdetox

darmdetox

Ik deed de 3 dagen darmdetox van darmdetox.nl Het belangrijkste ingrediënt is het werkzame ingrediënt van de gefermenteerde bast van de oliepalmboom. Deze vezels hebben als eigenschap dat ze diep tot de ‘slakken’ kunnen doordringen. Hierdoor laten ze los van de slijmlaag van de darmen.

Ook zit er Okra in de poeders. Dit bevochtigd de slijmlaag van de darmen en laat deze weer optimaal functioneren. Dit is nodig omdat door de jarenlange vervuiling van de darmen de eigen slijmlaag uitgedroogd en ontstoken is.

Tijdens de Detox is het belangrijk om de darmen rust te geven, immers alleen dan kunnen ze goed detoxen. Als ze ook nog moeten werken aan de spijsvertering zijn te druk.

Wat zit er in de darmdetox?

Elke dag neem je 7 zakjes met 2,4 liter water in totaal in.

Wake up en good night shake (2 zakjes á 7g)
Inhoud zakje: Tarwegras poeder*, Enzymen

Maaltijd shake (3 zakjes á 25g)
Inhoud zakje: Olie palm vezelpoeder, Erwten proteïne poeder, FOS inuline, Okra poeder, Rode rijst poeder, Guargom, Mango fruit poeder, Vanille poeder, Stevia

Snack (2 zakjes á 7g)
Inhoud zakje: Wortel poeder, Okra poeder, Erwten proteïne poeder, Passievruchten poeder, Omega-3 poeder

*van biologische oorsprong

Is een darmdetox vol te houden?

Allereerst het antwoord op de belangrijkste vraag: Is het goed vol te houden? Ja! Ondanks dat ik wel met een rammelende maag de eerste avond op de bank zat en het ook redelijk uitdagend was om niet snel een boterham naar binnen te werken terwijl ik met de gastkinderen aan tafel zat heb ik het toch goed kunnen volhouden. Afgezien van de derde avond dat ik een hele komkommer in plakjes sneed om te eten en na 2 plakjes al voldaan was. Maar goed een komkommer is vezels en water en ik moest gewoon iets kauwen!!

De wake up en good night shakes vond ik super vies! Maar gewoon heel snel opdrinken gevolgd door een glas water en niet meer over nadenken. 🙂

Hoe bereid je je voor?

Officieel moet je je 2 dagen voorbereiden voor de darmdetox kuur. Dit wist ik echter niet en ik ben direct de dinsdag na Pasen begonnen. Oeps! Eigenlijk horen de afbouwdagen er zo uit te zien:

Afbouwdag 1: Neem de helft van uw gebruikelijke hoeveelheid voedsel.
Afbouwdag 2: Eet deze dag gemakkelijk verteerbaar voedsel. Bij voorkeur alleen fruit, soep en yoghurt of smoothies in een beperkte hoeveelheid.

Kreeg ik klachten?

De tweede dag heb ik de hele dag met hoofdpijn rondgelopen ik was ook 2,5 kilo lichter van al het vocht wat ik blijkbaar heel erg vasthield. Mijn buik maakte af en toe hele vreemde geluiden en je zit meer op de wc dan je lief is.. Je stroomt en loopt letterlijk leeg! Alleen al met de poeders aanmaken krijg je ruim 2 liter naar binnen en daarnaast moet je ook nog eens het liefst 2 liter water drinken.

Het is absoluut niet verstandig om een darmdetox te doen als je niet de hele tijd snel naar de wc kunt rennen.

Daarbij had ik het elke avond echt heel erg koud en was ik best wel moe. Daardoor ook even wat minder blogs in die week.

Bij de recensies lees je over meterslange biofilm die je lichaam verwijdert. DIt heb ik niet als 1 geheel ervaren wel heel veel ontlasting gehad in allerlei vormen kleuren en geuren. Ik bespaar jullie de details haha.

darmdetox

De huid van mijn vingers was helemaal gerimpeld en licht nu nog steeds losjes op mijn hand. Gekke gewaarwording!

Na de kuur

De dag na de darmdetox kuur begon ik met een cracker. Dit was noodzaak want ik had geen soya yoghurt in huis en soep als ontbijt stond mij niet zo aan. Daarna ben ik snel boodschappen gaan halen om alsnog een bakje yoghurt naar binnen te lepelen. Heerlijkheid!!

Eigenlijk moet je de dag na de kuur alleen vloeibaar voedsel eten omdat je maag tijdens de kuur is geslonken en de darmwand is ontdaan van gifstoffen. Het eten moet dus zeer langzaam worden opgebouwd. Ook hier ging ik de fout in en had ik duidelijk niet goed nagedacht want er stond een vrijgezellenfeest op het programma naar de sushi bar!

Super dom dom dom. Ben gelukkig niet ziek geworden ervan en weet dat ik de volgende keer dit anders aan moet pakken.

Officieel moeten de opbouwdagen er zo uit zien:

Opbouwdag 1: eet bij voorkeur zo vloeibaar mogelijk, bij voorkeur soep, smoothies & yoghurt.

Opbouwdag 2: neem voeding die zacht én gekookt is zoals soep, gekookt ei, gekookte groenten, gekookte aardappelen en gekookte vis. Dit mag aan hoeveelheid niet meer zijn dan de helft van wat u normaal gesproken zou eten.

Na deze twee dagen mag je weer normaal eten en  ook ongekookte groenten en salades.

Merk ik verbetering?

Al de derde dag voelde mijn buik weer heel soepel en was die niet meer opgeblazen. Mijn vingers leken wel die van een oude vrouw helemaal gerimpeld van al het vocht wat ik kwijt was geraakt.

En ik was heel blij dat ik geen hoofdpijn meer had!

Op dag 4 de dag na de kuur dus begon ik de dag weer met hoofdpijn. Gelukkig trok dit wel snel weg. Ik ben nog steeds flink wat vocht kwijt gelukkig.

Ga ik de darmdetox nog eens doen?

Ja! volmondig zeg ik ja. Ik denk niet dat ik 6 dagen vol kan houden daar heb ik gewoon te zwaar werk voor en te veel verantwoordelijkheden naar de kinderen toe. Maar 3 dagen is echt goed vol te houden. Zeker nu ik weet dat het allemaal wel meevalt en dat de smaak van de maaltijdshakes best wel te doen is. Ze worden snel dik maar ik las al een tip op de site dat je ook de ene helft met 400 ml kan mengen en dan de andere helft ook met 400ml. drink je wel bijna 1 l water achter elkaar op maar dan is het niet zo dik.

Voor een ieder die aan het afvallen is maar tegen een plateau aan zit, voor mensen die weinig energie hebben, voor mensen met constant opgeblazen buiken en slechte ontlasting is een darmdetox een aanrader.

Een 3 daagse kuur kost €148,50 een 6 daagse €275 en een 12daagse €495 euro

Als je meerdere malen per jaar wil detoxen ( januari, april, juli, oktober) dan loont de 12daagse kuur natuurlijk ook al is het even in een keer een grote uitgave.

Heb jij wel eens een darmdetox gedaan? 

Lees ook deze blog over je darmgezondheid

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Claudia Diependaal

Saturday 2nd of June 2018

Ik snap niet echt waarom mensen zichzelf dit aandoen! Ik tim dit niet op een boze toon, maar ik heb n darmspoelling. Dus elke dag koud, hoofdpijn en nog meer moe dan ik altijd al ben. Ik moet dit doen voor mijn gezondheid. Anders zou ik nooit laxeren of een detox doen. Gelukkig heb je er achteraf niet teveel last van gehad. Ik vind het knap dat je alles hebt volgehouden.

Liefs en nog een fijne zondag, Claudia!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.