Voetreflex Ypenburg: Hoe krijg je een ADHD hoofd stil?

Tijdens een ondernemers netwerkavond hier in Delft waar ik met manlief naar toe was ontmoette ik Kim Jense. Zij heeft in haar eigen huis een behandelruimte. Voetreflex Ypenburg. We spraken af dat ik een keer bij haar een behandeling zou komen doen. En een wonder geschiedde.. Ze kreeg zelfs mijn ADHD hoofd stil! Best knap! 

Voetreflex Ypenburg

voetreflex Ypenburg

Voor ik over mijn ervaring van voetreflex Ypenburg ga vertellen vertel ik eerst wat voetreflexologie is. De voet weerspiegelt het gehele menselijke lichaam. Elk orgaan en elk lichaamsdeel zijn door energiestromen met een bepaald reflexgebied in de voet verbonden. Dit is ook zo in de oren en de handen overigens. Met massage van en druk op reflexpunten in de voeten worden onder andere blokkades opgeheven. Niet alleen is een voetreflexologie behandeling enorm rustgevend tegelijkertijd worden er allemaal problemen aangepakt en vaak met een aantal behandelingen, en advies voor thuis, zelfs opgelost.

Nu kende ik het fenomeen voetreflexologie al, want mijn moeder heeft al jaren een praktijk in haar eigen huis. Maar wij zijn moeder en dochter en wij hebben al snel ervaren dat de rol van behandelaar en client niet voor ons is weggelegd. Omdat ik ook alleen nog maar mijn moeder mij had laten behandelen was ik enorm benieuwd hoe dat zou zijn bij iemand anders.

Reflexzonetherapeut Kim Jense

voetreflexologie ypenburg

Op een dinsdagavond was het dan eindelijk zover! De behandelruimte van voetreflex Ypenburg is op de eerste verdieping en ziet er schoon, netjes en opgeruimd uit. Een lege kamer geeft een leeg hoofd zeggen ze wel eens. Ik raakte in elk geval niet afgeleid van dingetjes.

Kim heeft haar diploma gehaald aan de Haagsche Academie Natuurgeneeswijze en daarnaast werkte ze in loondienst. Sinds enige tijd is ze gestart als zelfstandig ondernemer en gaat ze volledig voor het vak voetreflextherapeut. Ze is getrouwd en samen hebben ze 2 lieve kindjes. Het werk in eigen praktijk is goed te combineren met het gezin.

praktijkruimte

Ik kreeg een kop thee en mijn voeten mochten in een teiltje warm water waar wat magnesiumpoeder en Gemberpoeder aan toe was gevoegd. Gember en ik zijn de laatste maanden goede vrienden geworden want ik gebruik dit nu regelmatig in mijn thee om warm te worden van binnen. Terwijl ik rustig van mijn thee nipte en mijn voeten ontspanden hadden we een klein gesprekje en vertelde ik wat meer over mijn klachten waaronder het geen gevoel in onderbuik hebben als gevolg van de keizersnede en het altijd koud hebben. Ook noemde ik nog even het tekort aan vitamines B12 en D.

Tijd om te gaan liggen op de professionele behandeltafel. Bril af, sokken uit, broek omhoog gestroopt en lekker onder een dekentje klaar voor de behandeling van voetreflex Ypenburg.

Ontspannend en slaapverwekkend – voetreflex Ypenburg

voetreflex Ypenburg

Dit klinkt misschien negatief dat slaapverwekkend, maar het is positief bedoeld! Ik werd namelijk helemaal ZEN bij voetreflex Ypenburg. Mijn drukke ADHD hoofd zoals ik dat altijd gekscherend zeg werd rustig en ik viel zelfs bijna in slaap! Nu had Kim mij al van te voren gezegd dat dit kon gebeuren en dat ik er prima aan toe mocht geven. Ze maakte mij vanzelf wel wakker. Maar ik was veel te nieuwsgierig wat ze allemaal deed dus bleef, vechtend dat wel, wakker.

Kim begint de voetreflexologie behandeling op dezelfde manier als dat ze eindigt en dat is heerlijk! Aan het einde kreeg je daardoor het gevoel om weer langzaam terug te mogen komen. Zoiets als het einde van een Yogales dat je na de meditatie weer langzaam je tenen, voeten, enkels, kuiten, scheenbeen, knie etcetera mag gaan voelen en bewegen tot boven in je hoofd. Heerlijk wakker worden vind ik dat en zo ervaarde ik het einde van de behandeling ook dat ik langzaam weer actief werd in mijn lichaam en mijn hoofd als laatste. Best wonderlijk want als ik ’s ochtends wakker wordt is mijn hoofd degene die eerder wakker is dan mijn lijf haha

Zachte voetreflexologie behandeling bij voetreflex Ypenburg

massage voeten
voetreflex Ypenburg

Je hebt voetreflex therapeuten die met harde hand te werk gaan en die met zijdezachte aanrakingen te werk gaan en alles wat daar tussen zit. Het is natuurlijk belangrijk dat je een therapeut kiest die volledig bij je past en waar jij je goed bij voelt. Maar ook de behandeling zelf moet bij je liggen. Kim is een therapeut die met geoefende hand de drukpunten op je voeten opzoekt en deze met veel liefde en aandacht behandeld. De druk die zij uitvoert past zij aan per cliënt. Bij mij was dit dus op veel plekken heel zacht, maar het ook zomaar een stevige voetreflex behandeling zijn.

Toen ik die avond thuis kwam ging ik gelijk door naar bed om heerlijk te gaan slapen! Ik heb de dagen erna helaas niet duidelijk iets gemerkt aan mijn lichaam ( en hoofd) van de behandeling, maar dat wil niet zeggen dat het geen effect heeft gehad. Je hebt meestal toch wel een paar sessies nodig om blokkades echt te openen.

Aanvullende verzekering

Heb je vragen of wil jij misschien eens kijken of voetreflex iets voor je is? Bij Kim haar praktijk in Ypenburg is de 1e afspraak gratis en vrijblijvend. Er wordt gekeken of het klikt en je maakt kort kennis met voetreflex. Op haar site staan haar contactgegevens!

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, wordt een behandeling vaak voor een gedeelte vergoed. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Bekijk hiervoor even je ziektekosten polis. Voetreflex Ypenburg is aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT.

Heb jij wel eens een voetreflexologie behandeling gehad? Wat vond je hiervan? 

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.