Bouwen met Duplo. Een moeder gaat bouwen

Het is bijna Koningsdag. De shopdag waar ik normaal gesproke een heel jaar naar uitkijk aldus manlief! Ik probeer altijd mooie boeken en speelgoed te vinden. Favoriet hierin zijn de boeken van Nijntje, Bobbi, Borre en de Gonnie het gansje reeks. Qua speelgoed is het vaak houten ontwikkelingsmateriaal of Duplo.. maar eigenlijk heb ik al heel veel Duplo. Het is jammer dat er dit jaar weer geen koningsmarkten mogen zijn. Want zij zijn dol op bouwen met Duplo!

heel veel duplo

Bouwen met Duplo

Ik schaam mij er bijna voor, maar stiekem ben ik er ook trots op. Ik heb namelijk heel veel Duplo. Ja echt heel veel! En de overhand is toch wel echt roze nog steeds ondanks dat ik een half jaar terug nog voor een koopje allemaal jongens Duplo erbij heb gekocht. Politie, Brandweer, motors, helikopters, tractors, losse blokken en heel veel poppetjes. Maar om te bouwen met Duplo maakt de kleur natuurlijk helemaal niet uit!

Zo bouw ik regelmatig flats van een paar verdiepingen hoog of wat losse gebouwtjes om mee te spelen. Maar die gaan toch vaak wel snel kapot, alleen de bovenste foto dat bleef opeens al 4 dagen goed staan, daarom kreeg ik kriebels naar meer….

Regelmatig vroegen de kinderen om de Duplo of had ik zelf gewoon weer eens zin om te bouwen met Duplo. Ja dat was het voordeel van mijn werk als gastouder dat ik zelf ook nog zo lekker vaak mee kon kleuren, knutselen, spelen en bouwen.

Ik las laatst nog ergens ( weet even niet meer waar precies) dat het heel goed is om creatief en fantasievol bezig te zijn. Dat dit goed is voor je hersenen. Nou als je met kinderen werkt dan blijf je dit wel. Ik in elk geval wel en ik denk dat veel dit kunnen beamen. Hoe vaak verzin je niet een verhaaltje, speel je mee in de huishoek, doe je een poppenkast achtig spel, verzin je tekeningen of knutselwerkjes. Heerlijk om te doen. Maar soms heb ik opeens heel erg de behoefte om te bouwen met Duplo.

Rijtjeswoningen van Duplo

En zo gebeurde het dat ik 2 weken geleden geen zin had om ’s avonds op te ruimen, ik had geen zin om tv te kijken en ik had ook geen zin om te bloggen. Ik wilde maar 1 ding. Een rijtjeswoning zo breed als de kast maken waar de kids lekker mee konden spelen de volgende dag. En hij moest stevig zijn!

Parkeerplekken

heel veel duplo

De onderste laag werd de parkeergarage voor de auto’s. En tevens de fundering voor het grote gebouw! Daar boven op kwam heel veel Duplo!! Na ruim 2 uur bouwen met Duplo was dit het resultaat!

huis met voertuigen en dieren en poppen

Een grote eetzaal, kleine tafels met stoelen, bedjes, tussendeuren, ramen. Plek voor dakpannen en hekjes. Bloemen en struiken. Dieren en poppetjes en alle voertuigen voorzien van poppen en dieren.

duplo huis met voertuigen en dieren en poppen
huis met voertuigen en dieren en poppen

En als je nu denkt dat ik al mijn Duplo heb gebruikt.. guess again! Alle ‘rare’ blokjes heb ik niet gebruikt en er ligt nog heel wat hekwerk en bogen en kermis en circus attributen in de mand. De kinderen hebben er 4 dagen zoet mee gespeeld!

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jij tussen alle poppen en dieren misschien wel wat bouwsets herkend van Duplo?

En ga ik nu nog wat kopen op koningsdag? Ja ik heb een missie en dat is meer grondplaten om nog hoger te kunnen bouwen!  en misschien… nog.. een .. beetje.. meer om te bouwen met Duplo ( hopen dat manlief dit niet leest oeps)

Lees ook deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.