Koningsdag knutsel – voor peuters en kleuters een leuke molen!

Volgende week is het al weer Koningsdag en ondanks dat ik het heel druk heb met alle Moederdag voorbereidingen besloot ik vandaag toch nog snel een knutsel te maken. Ik keek wat rond op Pinterest wat ik allemaal kon vinden voor leuks en verzon hier zelf een Koningsdag knutsel werkje van.

koningsdag knutsel

Nederland Koningsdag

Koningsdag is bij uitstek om de jonge kinderen wat te vertellen over Nederland. Dat wij bekend staan om de molens, de kaas en de klompen. Koeien en Tulpen natuurlijk ook niet vergeten. Zo kreeg ik dan ook inspiratie voor de koningsdag knutsel.

Van Kiki heb ik hier themakaarten voor hangen en elk kind reageert hier anders op. De jonge kinderen ‘herkennen’ alleen de koe en wijzen de halve dag en roepen BOOOEEE, de peuters herkennen ook de molen, de kaas, de klompen en de kroon. De kleuters kunnen alles benoemen. Leuk hoe dat gaat in de ontwikkeling van de woordenschat!

koningsdag knutsel

Tulpen Stempelen een koningsdag knutsel

Een tijdje terug alweer stempelden de kinderen mooie tulpen voor een ziek gastkindje met longontsteking. Simpel om te doen met een bordje met wat verf en een vork. Met een mes met groene verf maakten ze vervolgens de stengels. Je kunt ze natuurlijk rood wit blauwe en oranje verf geven hiervoor zodat het een echte koningsdag knutsel wordt.

Klompen verven met wattenstaafjes

Op mijn Pinterest bord vind je deze klompen. Doe rode, blauwe en oranje verf in een bakje en doe er wattenstaafjes bij. Altijd leuk en veelzijdig om te gebruiken. Zo kleurde dochterlief een hele klomp blauw.

Waaier maken

koningsdag knutsel

Iedereen heeft wel vrolijke kleuren vouwblaadjes in huis meestal. ( bij de Action kun je ze voordelig halen. ) De kinderen kregen van mij rood wit blauwe krijtjes en gingen aan de slag. Ze mochten beide kanten inkleuren. daarna vouwde ik dit diagonaal en knipte dit bijna helemaal in. Met een brad/splitpen zet je de 4 punten in het midden vast. Zo heb je een waaier gemaakt voor de koningsdag knutsel.

Een grote molen als koningsdag knutsel

Van al bovenstaande Koningsdag knutsel werkjes kun je 1 grote molen maken. Hier heb je nog wel even extra een Pringles bus voor nodig dus snel nog even naar de supermarkt om er 1 te kopen en op te eten ( of de inhoud even in een bakje bewaren).

De klompen zetje aan de onderkant van de molen. Het blauwe papiertje kun je natuurlijk versieren met de tulpen en de waaier prik je bovenin. En is je kind nou heel lief, dan vul je deze knutsel lekker met chips natuurlijk.

Kijk ook deze blog voor de koningsspelen met ook wat leuke knutseltips!

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.