Skip to Content

Wat moet je doen bij een milde zonverbranding bij kinderen?

Uiteraard spreekt het voor zich om voorbereidingen te treffen als het zomer is en je gaat naar buiten met kinderen. Schaduw, insmeren, beschermende kleding, warmste uurtjes vermijden etc. Maar ondanks goede voorbereidingen kan de zon je toch pakken. Wat moet je doen bij een milde zonverbranding bij kinderen?

milde zonverbranding bij kinderen

Wat moet je doen bij een milde zonverbranding bij kinderen

1 Bewustwording

Het begint met bewustwording. Weet dat je de zon ingaat en dat die ondanks goede voorbereidingen toch genadeloos kan toeslaan. Het ligt niet altijd aan de voorbereidingen en soms gebeurd het gewoon. Het kan zijn dat er dunne bewolking is waardoor je denkt beschermd te zijn: ook in de schaduw kan je verbranden. Of je dacht beschermende kleding gekozen te hebben maar niet elk stofje beschermt even goed. Wees je dus bewust dat als je naar buiten gaat in de zon, dat er een kans is op een eventueel milde zonverbranding bij kinderen.

2. Signaleren

Als je bewust bent dan let je ook goed op de huid van je kinderen. Zitten ze in de schaduw, zijn ze ingesmeerd, drinken ze genoeg en het belangrijkste hoe ziet de huid eruit. Helaas is het soms lastig te zien en als de huid al rood is, is het vaak te laat en heeft er een verbranding plaatsgevonden. Maar dan nog is het goed om die rode huid direct nog beter te beschermen en het bij mild te houden in plaats van ernstig. We gaan nu uit van een milde vorm en als je dit gesignaleerd hebt, wat moet je doen bij een milde zonverbranding bij kinderen?

3. Behandelen

Wat moet je doen bij een milde zonverbranding bij kinderen, behandelen op de juiste manier! Het begint bij douchen, bad of de huid even onderdompelen in water. Water remt het bruinwordingsproces en dus ook het verbrandingsproces. Lekker even een koele douche om dit proces dus te remmen om vervolgens uit de zon te blijven. Let op met afdrogen dat je dept en niet gaat wrijven.

Verkoelen is uiteraard heel belangrijk erna en dit kan met producten die je in huis hebt. Wat dacht je van yoghurt of kwark? Dit verkoelt en verzacht direct. Het geeft wat troep maar het is het waard. Ook kan je komkommer vanuit de koelkast in plakjes gebruiken, maar beter is het nog om dit te pureren en op te smeren. Wat kun je verder nog doen bij een milde zonverbranding bij kinderen

Aloë vera is ook een perfect middel tegen milde zonverbranding. Je kan dit zelf van een plant maken of een tube kopen. Ik heb om die reden een aloë vera plant aangeschaft alleen heb ik die de eerste keer fout gebruikt. Bij het afsnijden van een stengel kan die eerst gaan “bloeden”. Dan komt er een soort van gelig sap uit, en dit moet je dus absoluut niet gebruiken. Wist ik veel.. de kans van een allergische reactie hierop is groot. Dus ik heb nu thuis altijd een tube pure aloë vera gel staan. Dit verkoelt aangenaam. Uiteraard kan je meer after sun producten in huis halen die hetzelfde verkoelende effect hebben.

Conclusie bij wat moet je doen bij een milde zonverbranding bij kinderen

Wat moet je doen bij een milde zonverbranding bij kinderen

Mijn voorkeur heeft aloë vera gel omdat dit ook ideaal is tegen insectenbeten, brand of schaafwondjes, eczeem en nog meer. Wat moet je doen bij een milde zonverbranding bij kinderen, zijn dus bovenstaande 3 stappen maar vergeet vooral niet van binnenuit ook te helpen. Drink veel water! Een verbrande huid is uitgedroogd en vraagt veel van een lichaam. En misschien overbodig om te zeggen maar de dag(en) erna is het het beste om de zon te mijden.

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.