Skip to Content

Herrlof een spannend kaartspel – Wie wordt de volgende Viking koning?

Herrlof van Jolly Dutch, een nieuw kaartspel voor jong en oud wat met z’n tweeën maar ook met z’n drieën kan worden gespeeld.  Het speelt zich af tijdens de Vickingtijd waar Scandinavië het toneel is van machtige voormannen en koningen. Die titel koning krijg je niet zomaar daar niet je voor strijden. Wie wordt de volgende Viking koning?

Herrlof speelgoed van het jaar 2020

Voorspel je slagen

Bij het uitpakken van het spel valt mij meteen op dat dit een kaartspel is met 4 karakters met verschillende waardes. Er zit in een scoreblock bij waarbij je voorspellingen van slagen op moet schrijven en bijhoud wat je score is. Degene die als eerst 50 punten heeft is de winnaar. Herrlof is een combinatie van klaverjassen, uno, toepen en pesten. Net als bij klaverjassen is het handig te weten welke kaarten gespeeld zijn om zo je hoge kaarten te kunnen gebruiken om slagen te pakken. Daarnaast zijn de nummer 1,3, 6 en 9 kaarten met bijzonder spreuken. Ook vindt je twee andere bijzondere kaarten waarmee je slagen kan vernietigen en kan meelopen. Om het goed te begrijpen moet je Herrlof gewoon gaan spelen. Mijn dochter en ik speelde het spel en na even oefenen en goed lezen wat de opdrachten zijn is het makkelijk te spelen.

Koning van Herrlof

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Hoe meer je het spel begrijpt hoe leuker het wordt. Elkaar dwars zitten door slagen te vernietigen. Kaarten slim te ruilen en goed te kunnen voorspellen hoeveel slagen je gaat halen maken Herrlof een tactisch kaartspel. Dit is zo’n kaartspel waar je geen genoeg van kan krijgen. Winnen doe je door slim te spelen. Herrlof is zo’n kaartspel dat je overal mee naar toe neemt en je met iedereen kan spelen. Ben je gek op uno, pesten, klaverjassen of toepen. Herrlof heeft van al deze kaartspellen wel iets. Het maakt niet uit of jong tegen oud speelt het gaat om hoe je het spel speelt. Dus daag je vader, moeder, broer, zus, partner of kind uit en kijk wie de koning van Herrlof gaat worden.

Herrlof speelgoed van het jaar 2020

Speelgoed van het jaar 2020

Herloff is genomineerd voor het speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 12 t/m 17 jaar.

Froggit, Cube Duel , Color Addict , Lego Super Mario, Black Stories,

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.