Skip to Content

Vliegende uitjes met kinderen, of alleen! Een geweldig idee

Als je, net zoals ik, het leuk vindt om samen met jouw kind(eren) toffe uitjes te doen, dan zijn vliegende uitjes met kinderen, of alleen, een goed idee! Mijn zoon is inmiddels 11 en dat betekent dat onze uitjes wat aan het veranderen zijn. Zwembaden, pretparken en soms een museum vindt hij erg leuk. En af en toe kan dat dus nog wat spectaculairder.

Een rondje vliegen in een Cessna

Een paar jaar geleden heb ik een vliegles gedaan in een Cessna. Dat is een klein vliegtuigje waarmee je goed rondvluchten en dus ook vlieglessen kan doen. Vanaf vliegveld Teuge steeg de piloot op, en eenmaal in de lucht mocht ik de stuurknuppel overnemen. Het was fantastisch, maar ik was alleen want het was toen geen geschikte vliegende uitjes met kinderen, mijn zoon was te jong! Vanaf Teuge vlogen we naar ons huis in Zwolle, met nog een rondje over mijn toenmalige werk. En in een klein halfuur kwamen we weer terug in Teuge. Mijn zoon was toen een jaar en had als passagier mee kunnen vliegen. Ik vond hem alleen wat te jong om alleen achterin te zitten, terwijl ik ondertussen de vliegles moest doen. Als we een rondvlucht hadden gedaan, had dit wel gekund. En als mijn zoon iets ouder was geweest, had hij ook lekker kunnen meevliegen.

Opstijgen in een helikopter

Vorige maand hebben we een van de leukste vliegende uitjes met kinderen gedaan, deze keer met een helikopter. Via een organisatie die vliegdagen heeft door het hele land, belandden wij uiteindelijk in een weiland vlakbij Moordrecht. Voorafgaand aan het vliegen mocht je een rondje op een segway rijden en dat was al een tof begin van de dag. Mijn zoon: “ik ga direct sparen voor een segway, daar wil ik op naar school!”. We waren aan het begin van de dag aan de beurt en daar hadden we mazzel mee. De helikopter landde in het veld en de mensen die toen aanwezig waren konden allemaal een foto maken bij de helikopter. Daarna vliegt hij continu door, dus als hij landt om even de mensen te wisselen blijven de propellers aan en kun je dus geen foto maken.

En dan de vlucht zelf: geweldig! Het ging hard, we gingen hoog en de piloot maakte er een soort stunt-ritje van. Mijn zoon heeft hoogtevrees en dit ging precies goed. Leuk en spannend tegelijk. Wij waren maar kort in de lucht, maar met bijbetaling kan je dat natuurlijk verlengen. Het was spectaculair. Toen we een uur later in de auto zaten voelden we de kriebels nog in onze buik.

Op mijn verlanglijstje vliegende uitjes met kinderen : Luchtballon

Het luchtballonvaart staat nog op mijn verlanglijstje. Dit uitje (als je het nog een uitje kan noemen) is duurder, dus daar hik ik nog tegen aan. We hebben weleens gekeken bij een luchtballonnen festival (gewoon vanaf de grond dus) en dan ziet het er al geweldig uit. Het lijkt me echt bijzonder om zo door de lucht te zweven, met de stilte en dan af en toe en lawaai van de brander. Even sparen dus, want dit wil ik wel mee maken.

Zweefvliegen wordt het volgende uitje

Nog een andere manier van in stilte vliegen is zweefvliegen. Dat ga ik in augustus doen. In een zweefvliegtuig kun je met 1 passagier mee (naast de piloot) dus helaas is dit van de niet geschikte vliegende uitjes met kinderen. Ik ben heel benieuwd hoe dit is. Ik ga dit doen op vliegveld Lemele, in de buurt van mijn woonplaats. Dus wie weet kan ik dan opnieuw een rondje boven Zwolle vliegen.

Wat kost dat allemaal wel niet?

De kosten van deze vliegende uitjes met kinderen lopen best wel uiteen. Ik heb de uitjes vooral via socialdeal en groupon geregeld, ik zou dat zeker even checken. Met daarbij wel de tip om goed naar ‘de kleine’ lettertjes’ te kijken, want bij de helikoptervlucht moest ik na het boeken nog allerlei toeslagen betalen. Het zweefvliegen kost 60 euro voor 1 persoon, de helikopter 100 euro voor 2 personen (zonder de toeslagen). De vliegles in de Cessna was ongeveer 50 euro, waarbij je dan een extra bedrag kunt betalen als je een extra passagier meeneemt (volgens mij iets van 15/20 euro). Een luchtballonvaart is een stuk duurder, dat kost minimaal 160 euro p.p.

Niet vliegende uitjes met kinderen met geweldige uitzichten

Als je wel graag de lucht in wil voor mooie uitzichten, maar niet wil vliegen, dan zijn er natuurlijk nog allerlei andere manieren. Wat denk je van de Euromast, of het grote reuzenrad in Scheveningen? Of bijvoorbeeld het beklimmen van de Domtoren in Utrecht of de Martinitoren in Groningen. Ook allemaal leuk, met mooie uitzichten!

Footer1
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.