Een afwisselende stedentrip naar Bremen en Bremerhaven

Een stedentrip naar Bremen en Bremerhaven zorgde voor een afwisselende verlenging van onze vakantie aan de Duitse waddenkust. Beide steden liggen nog 45 minuten rijden uit elkaar, maar zijn beide leuk om te bezoeken. Wij sliepen in een hotel in Bremen, maar je kunt deze plekken ook bezoeken als een dagtrip vanuit de Duitse kust. In Bremen is veel te doen, met en zonder kinderen, maar ook voor de cultuursnuivers of juist meer om te shoppen.

Dierentuin en cool museum in Bremerhaven

Bremerhaven ligt (logisch) aan de kust en heeft een gezellige haven met daarom heen wat eettentjes en terrassen. Ook de dierentuin en het museum is hier vlakbij, dus alles is op loopafstand. De dierentuin Zoo am Meer is een kleine dierentuin wat parkachtig is aangelegd. Het is wat heuvelachtig (met rolstoelen misschien wat lastiger) met doorkijkjes naar zee. Het is geen grote dierentuin, dus geen olifanten of giraffen. Toch vonden wij het erg leuk, het is een vriendelijk park met genoeg toffe dieren zoals ijsberen, pinguïns en zeeleeuwen. Je kunt bijna rondom de verblijven lopen, dus vanuit verschillende hoeken bekijken. En wat ik extra leuk vond is dat je de meeste dieren niet alleen op het land kan zien, maar ook onder water. De zeeleeuw maakte daar een grote onderwater show van! Er is ook een aquarium en een leuke speeltuin. Qua kosten vond ik het meevallen (6 euro voor kinderen vanaf 4 jaar, en 9,50 voor een volwassene), dus een mooi uitje tijdens je stedentrip naar Bremen en Bremerhaven.

Museum Klimahaus in Bremerhaven

Zoo am Meer was onze ‘wacht-activiteit’, omdat we online kaartjes moesten kopen voor het Klimahaus (vanwege corona) en er niet direct ruimte was. Het Klimahaus is een interactief museum, wat je eigenlijk beter een belevenis kan noemen. In dit museum reis je over de aardbol (op de 8e graad oost). Vanuit Bremerhaven zak je naar beneden via bijvoorbeeld Zwitserland naar Niger, Kameroen en verder naar Antarctica en Samoa. Dat doe je letterlijk door het museum, waarbij je in elk land nieuwe mensen leert kennen en een andere omgeving ziet. Dat nabootsen is heel goed gedaan en ver doorgevoerd. Het is letterlijk heel warm in Niger in de Sahara, en het vriest op Antarctica. Het museum gaat over het klimaat en de impact van klimaatverandering. Die boodschap is helder, zonder dat het je wordt opgedrongen. Een bijzonder museum, wat zeker een bezoek waard is als je op stedentrip naar Bremen of Bremerhaven gaat.

Mooie afwisselende stedentrip naar Bremen

Vanuit Bremerhaven vertrekken wij naar een mini stedentrip naar Bremen waar we 2 nachten overnachten in de stad. Er is genoeg te zien en te beleven voor een stedentrip. Bremen zelf is een oude stad, met mooie monumenten waaronder de Dom en het stadhuis. De Marktplatz is vlakbij beide gebouwen en is een mooi plek vol terrasjes aan de oude gebouwen. Aan dit plein zit ook de Ratskeller, een van de oudste restaurants (met oude wijnen) in de kelder van het stadshuis. Wel even reserveren van te voren, want bij ons zat dit restaurant helaas al vol.

In Bremen gaat het verhaal over bijzondere stadsmuzikanten, namelijk een ezel, hond, kat en haan. Deze vindt je op verschillende plekken terug, en het is leuk om een stadswandeling met een gids te doen: dan weet je precies hoe het verhaal in elkaar zit.

stedentrip naar Bremen

Een stedentrip naar Bremen leent zich ook om lekker te shoppen: alle grote winkels zijn aanwezig. Een straatje wat je zeker niet over moet slaan is de Böttcherstraße. Dit oude smalle straatje zit vol leuke creatieve winkeltjes, ateliers en restaurants. Wij gingen natuurlijk naar binnen bij de snoepwinkel, waar de snoepjes in de winkel handgemaakt worden. Even proeven en natuurlijk een voorraadje gekocht.


Om lekker verder te struinen is de wijk Schnoor ook erg leuk. Ook leuke straatjes met winkels en terrasjes. Een andere sfeer dan in de Böttcherstraße, net zo leuk om rond te lopen. Hier zit ook een kerstwinkel, die het hele jaar geopend is!

Nog een andere hotspot in de stad is de kade aan het riviertje de Weser: de Schlachte. Vol met restaurants en grote terrassen. Het zag er gezellig uit, maar wij zijn toch een zijstraatje in gedoken omdat het wel erg druk was (met voetbalfans).

Zomer tijdens stedentrip naar Bremen

Wij waren tijdens onze zomervakantie in Bremen. Dat is met lekker weer dan even zoeken, want mijn zoon gaat dan het liefste zwemmen. Gelukkig kan dat ook in de stad! Vlakbij het Universum (zie onder) is een zwemmeer. Maar ook in de stad zelf kan dat. Aan de overkant van de Weser ligt namelijk een stadsstrand, waarbij je kunt zwemmen in de rivier. Vanuit de stad gaat er een pontje heen en weer. Lekker voor een frisse duik, en ook een bijzondere ervaring omdat er ook gewoon grote schepen voorbij varen. Genoeg variatie tijdens de stedentrip naar Bremen.

stedentrip naar Bremen

Tof museum Universum

Ook tijdens onze stedentrip naar Bremen was het kiezen wat te doen, want er zijn meer uitjes dan we tijd hadden. Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan het stadion van Werder Bremen leuk. Maar er is ook een terreinwagenparcours bij de fabriek van Mercedes, of bijvoorbeeld Airbusmuseum voor vliegtuig en ruimtevaart fans.

Wij kozen voor het Universum. Dit museum ziet er al futuristisch uit aan de buitenkant, en ook van binnen is er van alles te ontdekken. Tijdens ons bezoek was er een tijdelijke tentoonstelling over ruimtevaart, waarbij je zelf trainingsonderdelen van de astronauten mag uitproberen: hoe goed kun je je balans houden? Of hoe gaat het met je reactievermogen? Ook kun je via een film (waarbij je in dezelfde houding zit als de astronauten) mee gaan in de lancering van een raket. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de echte lancering, maar alsnog mooi en interessant om op deze manier mee te maken.

De vaste tentoonstelling bestaat uit 3 onderdelen: technologie, natuur en mensheid. Je kunt allerlei proefjes doen en bijvoorbeeld ervaren hoe een aardbeving voelt. Erg leuk, mijn zoon ging enthousiast van onderdeel naar onderdeel. En ook buiten kun je nog ontdekkingen doen. Zo kun je even de sterkste mens ter wereld voelen, doordat je er met een hefboom een echte auto kan optillen!

Lees ook deze blogs

Linkjes voor je stedentrip naar Bremen en Bremerhaven:

Footer1
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op MamaScrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Naast MamaScrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.