Skip to Content

Rodelbaan Valkenburg: een uitje met kinderen in Limburg

Rodelen in Valkenburg: een leuk uitje om samen met kinderen te doen. Wij combineerden een bezoek aan Valkenburg met skiën in Landgraaf. Er is zoveel te doen in Zuid-Limburg! Het leuke van rodelen is dat je dit met kleine kinderen samen kan doen, en vanaf 8 jaar mogen de kinderen alleen. En ook voor volwassenen is het leuk: snelheid op de rodelbaan met een prachtig uitzicht over Valkenburg.

Rodelbaan Valkenburg een leuk uitje met kinderen in Limburg. Met de kabelbaan omhoog en dan naar beneden rodelen! Snelheid en leuk.

Rodelbaan Valkenburg omhoog via de kabelbaan

De rodelbaan in Valkenburg is goed bereikbaar met de auto, maar nog leuker is om met de kabelbaan vanuit het dorp omhoog te gaan. Dus zo gezegd zo gedaan. Bij de start wordt er nog een leuke foto gemaakt die je op de terugweg kunt kopen. In een stralende zon brengt de kabelbaan ons 68 meter omhoog naar de Wilhelminatoren. Je komt op weg naar boven langs de rodelbaan, dus je kunt gelijk even zien wat je daarna gaat doen.

kabelbaan limburg

Wat is rodelen?

De rodelbaan in Valkenburg, Nederland, is een populaire attractie in de buurt van de stad Valkenburg aan de Geul, gelegen in Zuid-Limburg. Het betreft een rodel- en skibaan genaamd “Rodelbaan Valkenburg”, ook bekend als de “Alpine Coaster”.

De rodelbaan is gebouwd op de Cauberg, een heuvelachtig gebied in Valkenburg. Het is een afdaling waar bezoekers op individuele rodelwagentjes, genaamd “alpine sleds” of “rodelkarretjes”, een speciale aangelegde baan kunnen afleggen. Deze sledes kunnen worden bestuurd en hebben remmen, waardoor de berijders hun eigen snelheid kunnen regelen terwijl ze de afdaling maken.

De baan biedt een leuke en avontuurlijke ervaring voor zowel kinderen als volwassenen. Het is een van de attracties in Valkenburg die zowel in de zomer als in de winter veel bezoekers trekt. Bezoekers kunnen genieten van een spannende afdaling met scherpe bochten en hellingen, terwijl ze een prachtig uitzicht hebben over het Limburgse landschap.

Rodelbaan Valkenburg

Bij de Wilhelminatoren kun je verschillende activiteiten doen, maar wij komen speciaal voor het rodelen. De Rodelbaan Valkenburg bestaat uit twee delen, en als je een kaartje koopt, ga je dus automatisch twee keer. Na de eerste ronde wordt je aan een kabel omhoog getrokken en begin je aan ronde 2. De snelheid bepaal je zelf, waardoor je als ouder met kleinere kinderen ook samen de baan af kan gaan. Een praktische tip is om meerdere muntjes in 1 keer te kopen, dat is goedkoper. Want mijn zoon wilde nog een keer. En nog een keer. En nog een keer!

Rodelbaan Valkenburg een leuk uitje met kinderen in Limburg. Met de kabelbaan omhoog en dan naar beneden rodelen! Snelheid en leuk.

Andere activiteiten naast Rodelbaan in Valkenburg

Naast de kabelbaan en de Rodelbaan in Valkenburg, kun je nog meer activiteiten doen. De Wilhelminatoren zelf kun je beklimmen, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Je kunt ook van de toren af tokkelen, en bijvoorbeeld lasergamen. Voor jongere kinderen kun je ook ’tubing’ doen: met een band een soort glijbaan af. Tot slot kun je midgetgolven en een nieuwe attractie is de bounce adventure. Dit is een nettenparcours, waar je kunt klimmen en springen. Dit ziet er erg leuk uit, dus voor ons gaat dat op het verlanglijstje voor een volgende keer.

Rodelbaan Valkenburg een leuk uitje met kinderen in Limburg. Met de kabelbaan omhoog en dan naar beneden rodelen! Snelheid en leuk.

Lees ook deze blogs:

Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.